... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   márc 11

Nap Éve – Tavasz

Írod már a Hazugságok Könyvét?

A TE Hazugságaid Könyvét… amiről írtam az éves elemzésben

Tudod, ez azért fontos, mert Nap Évében vagyunk és ilyenkor a Nap minden félelmünket, önbecsapásunkat, hazugságunkat elégeti – ha összeszedjük és megmutatjuk Neki.

Ami-Aki, nem hozzánk való, nem hozzánk méltó – azt nem tudjuk beilleszteni test-lélek-szellem szintjén az Életünkbe!

.

nem tudod beilleszteni, ha nem oda való

.

Az önbecsapásaink elégetését megtehetjük bármelyik napon, de a Nyári Napfordulóig nagyon fontos lenne, mert azon a napon a NAP — amit talál BENNÜNK, azt belénk égeti egy emberöltő idejére… így mi azt fogjuk továbbadni a gyerekeinknek, unokáinknak, amit, az ÉG legmagasabb pontján álló Nap, bennünk talál….

.

az én világom, én ültettem

.

Márciusban kikelnek a magok, amit Te ültettél :)

Lehet, nem tetszik valamelyik?

Hmmm….. az egód mondja a magáét, hogy a rendszer… az anyós… a párod… meg főnököd hibája…

Ne dőlj be!

A Te ÉLETED… a te sikered… a te betegséged… a te párod… a te magányod… Te ültetted, te locsoltad, te tápláltad… Vízzel vagy petróleummal, tetted? Naponta tápláltad vagy romboltad?

Most már látszik…

Tiéd a felelősség, azért, ami kikelt belőle!

 

Áprilisban a rendrakás az első  Szelek havában, a szél felkapja, elviszi és az erősödő Nap elégeti minden félelmed, fájdalmad –ha odaadod neki!

.

Oda tudod-e adni, ami nem a Te életed része, csak felcímkéztél egy történést, amit körülvettél egy védelmi fallal – és most próbálod minden nap bizonygatni az „igazadat”?

.

magasabb nézőpont

.

Május, a változtatás és a változás hónapja… Tanuló időszak. A szembesítéseket „tanulod” észrevenni, meglátni… A mókuskereked ismétlődéseiből tudsz kilépni, ha egy magasabb nézőpontból ránézel az Életedre.

 

A Nap, ilyenkor már egyre melegebben süt… szinte éget…. Egyre nagyobb a kísértés, hogy ne őrizgesd tovább a félelmeidet, haragodat, játszmáidat, betegségeidet, függőségeidet, kimondatlan érzéseidet, gondolataidat…. – hanem add oda az elmúlásnak…

 

Tudod, igazából minden év, minden napja változást hoz… ilyenkor viszont erősebben érezhető :)  Az a kérdés, mikor engeded be az Életedbe, a folyamatos ÁRAMLÁST… mikor fogadod el, a bizonytalanságot…?

Arról a bizonytalanságról beszélek, ami az ÉLET folytonosságáról, a mindig megújuló létezés változásairól szól, amiben az Életet a halál követi…és az elmúlást egy új Élet… Az Örök Körforgást, nem lehet megállítani.

Nincs egyetlen biztos pont sem benne… sem egy örökké veled maradó ember… sem egy tárgy… sem egy titulus… sem egy eszme…

Te, mikor fogadod el, az örökös változás bizonytalanságát?

.

.

harmónia

.

A tavasz, a kapcsolatainkról, önmagunk és a viszonyulásaink, viszonyaink változásairól szól. Legfőképpen a női és a férfi rezgés-minőségeink megélésének, harmóniába hozásának ideje… 

Ez annyit jelent, hogy márciusban a női energiák ki akarnak szabadulni, ha eddig elrejtetted, megtagadtad őket. Például a férfiakban (is) az együttérzés, sírás, beleérző-képesség, hullámzó érzelmek… vagy a szeretetnek a megszokottól erősebb kimutatása… a velük történtek megosztani vágyása… Míg áprilisban a férfiasabb tulajdonságok, pl.: a tervszerűség… ok-okozat alapján „felállított” érvelés, gondolkodás, cselekvés… erőteljesebb vezetési képességek kimutatása tör(ne) felszínre. Májusban pedig, minden meg akarja mutatni magát… minden felszínre akar törni, amit eddig elnyomtál… nem engedtél még el….

.

Mindenkiben ott él a férfi és a női minőség, csak megtanították nekünk még gyerekkorban, hogy elnyomjuk, mert „nem jók” (pl.: a fiúknak nem illik sírni (mert az olyan lányos) és a lányoknak be kell fogni a szájukat (mert „hallgass” a nevük))

 

Szóval, kaptunk egy jó nagy adag tanítást, ami NEM az őszinte énünk kimutatása – akik vagyunk – hanem csak valakinek meg „kellett” felelni – ezért úgy kezdtünk el viselkedni, ahogyan elvárták tőlünk….

 

Itt az ideje, hogy jó mélyen magunkba nézzünk és elkezdjük letenni ezeket! Már nincs rá szükségünk  Ezek álarcok, titkok, falak lettek az évek során és nem a valódi lényünket fejezzük ki a védőbástyáink mögül.

 

Így hogyan is várunk el őszinteséget mástól, ha mi sem mutatjuk meg az érzéseinket, érzelmeinket, mondanivalónkat, különlegességeinket…. vagy a vezetői tehetségünket?

.

falaink

.

Keressük a boldogságot – „valaminek, valakinek, az elérésében” – miközben a bennünk lévő félelmektől, falaktól való megszabadulás vezet el a boldogság bennünk lévő forrásának felfedezéséhez.

 

Aprócska dolgok ezek, melyek a valódiságunk, egyedi lelkünk kifejeződései. Azt gondolod, a boldogság (egészség, gazdagság, bármi…) el van zárva előled valami óriás lakattal, ezért kívül keresed – közben meg ott ÉL benned a mások és saját magad által épített falaid között…

 

Nem elérni, megszerezni kell a boldogságot kint a világban valakitől, hanem magunkba kell lebontani minden falat, félelmet, hogy bárkinek is meg kell feleljünk!

 

Ne keress bűnbakot!  Mindenki, aki HIBÁS (a rendszer… a főnök… az anyós… a párod… a neveltetésed…vagy Te… ) a múltad része.

 

DE, a múlt, elmúlt!

 

TE tudod elengedni a múltadat, lebontani a korlátaidat… a félelmeidet… az elvárásaidat… és minden mást is, ami nem TE vagy!

 

Most :)

.

.

pótszerek

.

A VÁLTOZTATÁS legfontosabb kérdései… vagyis az önbecsapásod leleplezése….

 

Mitől boldog a szíved?

Mi a pótszered?

 

A fenébe – az emberek a szívük helyett a pótszerek utáni vágyaikat elégítik ki… ez itt az önbecsapás táptalaja… és ilyenkor csodálkozunk, ha összeomlik egy ember vagy egy kapcsolat…

 

Hmmm… a vágyak a jövőben élnek – és nincs is velük semmi baj! – csak ha AZONOSULSZ velük.

 

Boldog lenne a szívem, ha egészségesen élnék – ehelyett vágyakozom egy cigire… egy italra… rengeteg kajára… társaságra…stb… és ezeket mind megszerzem magamnak….

 

1-10-20-30 éve kapcsolatban élek és boldoggá tenne egy bensőséges párkapcsolat – ehelyett vágyakozom szexre, pénzre, titulusra, utazásra, nyugalomra…piára, kajára…stb….

 

…és megelégszem egy-két vagy minden vágyam, pótszerem, teljesülésével — egy ideig…

 

Ahogy az idő múlik, egyre elégedetlenebb leszek, már nem akarom elengedni a szexet, pénzt, titulust, utazást, piát, kaját, társaságot – és egyre többet és többet akarok és szerzek meg belőlük – miközben boldog párkapcsolatra VAN szükségem…

 

Aztán… már nem a párommal szexelek… nem mondom meg neki mire költöttem a pénzt… nem ő dicsér az égig, ha megszereztem még egy címet, rangot, titulust… nem vele utazom…. Nem vele iszom, hanem másokkal vagy egyedül…. És nem vele eszem, hanem beszélgetés, őszinteség helyett tömöm magamba az ételt – bár az is lehet, hogy egy asztalnál ülünk együtt…

 

Micsoda önbecsapás évekig vagy halálunkig így élni! Miközben szükségem lenne egy boldog, bensőséges kapcsolatra, minden mást (minden vágyam) előbbre helyeztem, mint hogy őszintén kommunikáljam a párommal, hogy mit is szeretnék….

 

Igen – lehet, hogy ő is ezt szeretné és ketten együtt megvalósítjuk – ha teszünk érte :)

…és igen – az is lehet, hogy ő eddig azt hitte, hogy ez a boldog párkapcsolat, amiben élünk – és azonnal kidob vagy elhagy az elégedetlenségem miatt  – és ott maradok, pénz, ház, utazás, pia, kaja és szex nélkül – teljesen egyedül….

.

Mekkora félelemben, önbecsapásban, élnek a párok a kapcsolatokban, ha évekig nem kommunikálnak őszintén? Ez lenne a párkapcsolat?

 

… lehet, egyetértesz, bólogatsz, aztán holnap visszamész a saját falaid közé, mert betojtál, hogy minden megváltozik és összedől az életedben, ha leveted az önbecsapásodat, eldobod a pótszereidet.

 

Ráadásul, ebben a változásban nincsen pénzbeni haszon… túl bonyolult is… nehéz is… bizonytalan a vége… fájni fog… no meg időd sincsen rá…  – jó neked az állóvíz, amiben vagy…

 

…aztán három nap múlva érzed a sürgetést a változásra, ezért betervezed kb. 1-2 hónap múlva,,,

 

Nos… hajrááá… halogass nyugodtan!

Légy lusta…

 

Tudod, aki halogat –az sose önálló… az mindig IRÁNYÍTHATÓ… félelembe tartható!

…és azért lásd be, hogy micsoda paradoxon a múlttól félni vagy ragaszkodni hozzá – hiszen már NINCS!

 

Mennyivel igazibb ÉLET lenne, boldog párkapcsolatban élni – pótszerek nélkül, őszintén :)

.

majdnem zongora...

.

Mondok pár rossz hírt:

– a majdnem olyan – az, NEM AZ!

– az idő sosem lesz megfelelő semmilyen változtatásra – ha benned a döntést nem követi cselekvés…

– a dolgok összedőlnek, ha hazugságra, önbecsapásra épültek

– a remény is várakozást jelent – nem pedig cselekvést – a halálodig várakozni, hogy végre ÉLJ – nem olyan jó buli!!

– önálló gondolkodás… Hmmm… ha nem a saját érzéseidre hallgatsz a gondolkodásod sem önálló!

 

 

Sose mondtam, hogy ez egyszerű – bár egyetlen pillanat alatt lehetséges.

Egyetlen dolog, egyetlen erő szükséges hozzá… odaadni a múltnak a játszmáid forgatókönyveit arról, hogyan kéne élned — és ÉLNI azt a végtelenül őszinte lényt, akinek születtél :)

 

Tudod, Aki azt tudja mondani, amit érez:

Igen…

Nem…

Bocsánat…

Szeretlek.

.

érzékelés

.

Csodálatos érzékeléssel születtél! Használd!

Mindent tudsz – ösztönösen érzel, mindenkivel, mindennel kapcsolatban – csak Te nem akarod figyelembe venni. Megtagadod az érzéseidet és felülírod a gondolataiddal a képességeidet – és elkezdesz megteremteni egy gondolkodáson alapuló világot… szabályokkal… titkokkal… falakkal…

 

Megnyirbáltad a saját szárnyaidat! A múltban ragadtál… azzal a titkos gondolattal, hogy majd te megváltoztatod, megjavítod… vagy majd később elfogadod a másik Embert…

…és nem sikerült….

 

Most meg ragaszkodsz a megszokotthoz, ahelyett hogy tisztán kommunikálnád a valóságot…

Azt, hogy nem sikerült… mert nem őt kell megváltoztatnod – hanem magadhoz kell őszintének lenned. A magad félelmét és hazugságait kell letenned….

 

Csak így derülhet ki, hogy őszintén kimondva a dolgokat emelni, szeretni, építeni, tudjátok egymást  – vagy az hogy: nem vagytok egymáshoz valók… és tovább kell lépni…

.

Élet - erő - vitalitás

.

Itt a tavasz… Te, mikor kezdesz ÉLNI?

 

Amikor elfogadod, ami VAN.  Megengeded másoknak, hogy azok legyenek, akik akarnak… olyan ruhában, házban, családban, játszmákban, önpusztításban, éljenek, amiben akarnak… nem várod el, hogy megfeleljenek, segítsenek neked… – és Te, már nem akarsz nekik imponálni vagy megmenteni őket, mert VAN egy csodás, megfelelni vágyás nélküli SAJÁT Életed :)

 

Örömmel töltenek el a saját felismeréseid… lehetőségeid, melyek energiáit felturbózzák a letett terheid, álarcaid után maradó őszinteséged :)

 

Kapcsolataidban vállalod az érzéseidet, ha nem mások elvárásai szerint történnek a dolgok, akkor is. Nincsenek olyan szabályok, ami ellen védekezni kell, nincs szükség irányításra csak el kell fogadni ami VAN – és így megtapasztalhatóak, megbeszélhetőek, a valódi érzéseid, érzelmeid.

 

… ilyenkor, a Teremtésed akarás és ellenállás nélkül történik… már nincsenek korlátok…

.

.

Nap Évében vagyunk :)  Itt a világmegváltás ideje.  Konkrétan a Te saját világod megváltásának ideje!

 

A benned lévő Világért csak TE tehetsz valamit! Ha boldogságot akarsz a világban, akkor először belül hozd létre… Ha békét… harmóniát… szeretetet… bármit – akkor azt hozd létre Magadban.

 

Úgyhogy indulás ÉLNI!

 

Engedd el, égesd el, ami-aki, NEM Te vagy! Éld meg a csodás lényed – tudd, hogy egyedi és különleges vagy – ne akarj beállni a sorba és bárkinek megfelelni! Erről szól a Tavasz: a benned lévő rezgések megéléséről, megtisztításáról, a félelmeid elégetéséről… a Benned lévő kincsről, amitől a különleges, egyedi, tűzzel teli Világodat újra Élheted :)

.

– Szeretettel: Mátyás Anita –

2020.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

 1. János szerint:

  Kedves Manita!

  Élő és Élettel Teli, Felemelő Tavaszban legyen Részed Neked is!

  Barátsággal, János

  [Reply]

  Manita Reply:

  Köszönöm :)
  Viszont kívánom <3

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.