... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jún 25

Szeretet, Szerelem, SzerElem….

Minden nyár az Élet Bőségének megértéséről szól. Arról, hogy hogyan Éled meg a saját Teremtéseidet az Életedben. Vállalod-e a felelősséget, azért amit Teremtesz magadnak?

A hónapok általában, mindig más, új rezgést hoznak az Életedbe: a Szerelem és a Szeretet Áramlásának folytonossága – június.

A Lélek- vagyis az anyagnak Életet adó Lélegzésed kitágítása a testeden túlra – július.

Az Élet Bősége – ami nem csak az anyagi bőséget jelenti, hanem mindent, amitől kitágul a világod… amitől gyarapodsz… amitől Önmagadat Egésznek látod –augusztus.

.

a nyár bősége

.

Évek óta, mindez összefonódik és egyszerre rezeg (mondd, Te is észrevetted?) – nem különül el hónapokra, hanem őszig együtt dobban benned azért, hogy szeptemberben megcsinálhasd a SZÁMADÁSODAT – hogy mit ültettél, teremtettél és mennyi gyümölcsét élvezted az Életednek… Mit kell elengedned… mit kell másként tenned, Teremtened az Életed következő ciklusában.

A hónapok rezgéseinek összefonódása, nagy igazságokat, megmérettetéseket, önbeismeréseket hoz mindannyiunknak. Mindezt azért, hogy visszataláljunk a valódi Tiszta Lényünkhöz :)

.

Önszeretet, Szeretet, Szerelem, SzerElem….

Engedd el a fejedben lévő rózsaszín vágyálmokat a Szerelemmel kapcsolatban, amit általában mindenki, egy másik emberrel való szerelmi kapcsolódáshoz köt!

A Szerelem mindannyiunkban ott ÉL! Az Önszeretetből születik – tiszta és elvárás mentes „belső Teremtése” az Életednek.

.

belefeledkezni az Életbe :)

.

Mindenbe és mindenkibe lehetsz Szerelmes! Megélheted, kisugározhatod, mindenki felé az elfogadásodat, Szeretetedet… Odaadhatod a figyelmedet a munkádnak… egy idős néninek a mosolyodat a buszon… de akár az egész metró szerelvényen ülő ismeretlen embert megajándékozhatsz a JELENLÉTEDDEL – mindenféle haszon, elvárás nélkül….

…csak úgy… pusztán az Élet Örömének érzéséért…

.

Ha a munkádra, párodra, gyerekedre, utazásaidra, egy fára, viharra, napsütésre vagy bármi másra – nem nézel úgy, mint az Élet Örömére – akkor nem is AZ!

Mert nem vagy ott a pillanatban… Taszítod, hárítod vagy kényszerből vért izzadva csinálod – vagyis nem vagy Szerelemben…

.

SZER – azt jelenti : Törvény.

Az Élet kialakulásához és áramlásához öt alapelem szükséges: Tűz Elem, Víz Elem, Föld Elem, Levegő Elem és az ötödik Elem a SzerElem …

A SzerElem törvénye: JÓBÓL JOBBAT.

Ez a megvalósult pillanat, a Szerelem :)

Benned. Belül….

Az öt elem egyesítése, harmóniába hozása BENNED történik. Nem kívül kell a Jóból Jobbat csinálnod, hanem belül :) Elfogadással.

Mindig Élhetsz Szerelemben a JELENBEN. De csak ott!

.

A Szeretet és a Szerelem – NEM érzés!

Egy állapot.

Elvárás nélküli belefeledkezés a Létezésbe :)

.

Sokan összekeverik a Szeretetet és a Szerelmet valami földön túli dologgal vagy azt gondolják, hogy egy másik ember szeretetétől, figyelmétől függ. Egyik kapcsolatból ugrálnak a másikba, hogy biztosan megtalálják… vagy hogy az előzőt felejtsék.

Nos… a keresés, a várakozás, az nem Szerelem! Ez HIÁNY. Amikor kívül keressük másnál vagy másra várunk, hogy szeressen, szerelmes legyen belénk – amikor mástól várjuk, ami bennünk van – az hiány, félelem, fájdalom vagyis Elkülönültség – Önmagunktól.

A „még… még… még…” a valakinek-valaminek az akarása (legyen olyan jó mint régen volt… legyen jobb… legyen többet velem… stb….) a Tőle való függés – NEM Szerelem.

Szakításnál … vagy ha nem úgy mennek a dolgok ahogy azt elképzelted — arról beszélni mindenkinek, hogy Te szerelmes vagy és a szerelem fáj – miközben ürességet, hiányt, félelmet, érzel – ez Önámítás.

A Szerelem nem fáj!

A Szeretet és a Szerelem állapotában nincsen fájdalom, félelem, nincsen hiány. Csupán a Te fejedben van az, hogy egy másik jelenlététől, kapcsolatától, figyelmétől, ÉLŐ a Szerelem.

A hiány fáj. Valamelyik elvárásod nem teljesült – ez fáj.

Abban a pillanatban, amikor (akár titkon is) megfogalmaztál egy elvárást, már TE nem voltál Szerelemben.

(pl. azt gondoltad, adhatna több szeretetet neked, ezért Te elkezdtél több törődést, figyelmet adni- mert azt gondoltad (elvártad… feltételezted…) hogy akkor többet kapsz vissza –és akkor majd Te is jobban tudod Őt szeretni… Ez a “módszer” tökéletesen jó arra, hogy szembesülj a Valósággal, hogy ha a fejed tetejére állsz is, akkor sem tudnak elfogadni… így rádöbbenhetsz arra, hogy Önmagadhoz kell visszatérned… mert egymagadban is élhetsz Szerelemben – mindenféle kapcsolat nélkül…)

Mert a kapcsolat is csak egy elvárás.

.

félelem és szerelem

.

Adok-kapok. Ha kapok, adok… No és a félelem, hogy ha adok kapok-e?

Ez lenne a Szerelem?

NEM- Nem ez!

.

Amikor Szerelemben vagy, áramlásban, elfogadásban, bőségben vagy. Nem hiányzik semmi. Amikor elvárásban vagy, mindig kell(ene) még valami…

.

Érted?

Nem fogja senki adni-visszaadni a Szerelmet, mert nem a másik embertől kapod. Benned van. Belőled indul. Áramlása, elvárás nélküli belefeledkezés az ÉletÖrömbe :) Megnevezhetetlen Határtalanság…

Egészen addig tart, amíg nem kezded el megmagyarázni (külső okokat, embereket megnevezni, akikhez kötheted) amíg be nem skatulyázod… a saját vagy mások elképzeléseihez nem igazítod…

Ha nem kötnéd, hasonlítgatnád semmihez, hanem csak hagynád, hogy Áramoljon mindenki és minden felé a Tiszta JELENLÉTED, akkor Életed minden pillanatában a Szerelmet sugároznád :)

Ijesztő ez a nagy Boldogság ugye?

Ijesztő, hogy szerelmesek lehetünk Önmagunkba, férfiakba, nőkbe, öregekbe, gyerekekbe… munkába, állatba, fákba, kövekbe… és Örömben tölthetjük minden percünket… Ebben az állapotban Élve, elfogadhatjuk a körülöttünk lévőket – azokat is akik bántanak és akik a becsaptak, elhagytak minket…

.

jin-jang - a MINDEN elfogadása

.

Nem, nem kell senkivel kapcsolódnunk… nem kell mindenkivel lefeküdnünk, szexuális kapcsolatba kerülnünk, akibe Szerelmesek vagyunk… és nem kell olyan kapcsolatban benne maradnunk, ahol nem fogadják el a Szerelmünket. (mert amikor elvárjuk, hogy a másik szeressen és viszonozza – már mi sem vagyunk Szerelemben!)

.

Kap – Kapocs – Kapcsol – Kapcsolódás….

Összekapcsolni vagy Összekapcsolódni? Mert nem mindegy…

.

2018 - A Fehér Páva Éve

.

Szerelemmel szeretni az Életet és mindent ami VAN – nem azt jelenti, hogy kapcsolatot kell kialakítani bárkivel is!

Ha nem tudsz elfogadni MINDENT valakiben, akkor ne akard összekapcsolni magad mással párkapcsolatba, szexuális viszonyba — mert nem vagy Szerelemben, nem vagy elfogadásban.

Elvárásban vagy.

.

Csúnyán is elmondom:

Haszonlesésben vagy.

Mindegy, hogy azt várod el, hogy olyan jó maradjon mint a kapcsolat kezdetén… vagy azt várod, hogy megváltozzon… vagy hogy szeressen jobban, hogy te is jobban szerethesd…. Mindegy mi az elvárásod, ha nem kapod meg, elkezded megvonni a Szeretetedet Tőle… és elindulnak a játszma-drámák.

Hmmm… elfelejted Magadat Szeretni… elfelejted, hogy a Szerelem Benned ÉL… várod a hasznát a másik Szeretetének -hogy Te szeretve érezd magad- és ezért (csupán ezért!) Ő rettenetesen fontos lesz Neked, mert azt gondolod ha egyszer boldoggá tett, akkor bármikor meg tudja adni… De Ő nem tud Neked Szerelmet adni – mert TE már magadban nem Élteted…

…és nem akarjátok “meglátni”, hogy nem a Szerelmet éltetitek, hanem a kapcsolatot tartjátok fenn.

Összekapcsolod magad egy másik emberrel Szerelem nélkül. Marad az Én meg a Te meg a Kapcsolat…és eltűnik a „MI” (Hmmm… sokszor már rég vége a kapcsolatnak is és még mindig a másiktól várjuk a Boldogságot, ahelyett hogy Magunkba elkezdenénk újra táplálni a Szerelmet – az Életünk Szeretetét)

Összekapcsolódásban – a „MI”-ben, „csak” VAGYUNK –– és nincs külön bekategorizált, minősített, meghatározott, szavakba önthető „kapcsolat”.

.

"MI" <3

.

Összekapcsolódni, Szerelmes párkapcsolatban Élni, két önmagát szerető ember tud. Elvárás, aggódás, egymásra mutogatás, önmarcangolás, múlt- és magyarázgatás nélküliségben… A Szerelmes összekapcsolódásnak nincs időkorlátja…. NEM kiszámítható, nincsenek Titkai… sértődései, játszmái, kritikái, ki nem mondott hamisságai… Nincs törekvése biztonságérzetre, elköteleződésre, ígéretekre, esküre… NEM beskatulyázható „valamivé”,(jó-rossz- nyitott-monogám…stb) aminek oka és okozatai, folyamatábrái ráhúzhatók bárkire.

.

Mit tehetsz, hogy újra az Élet, a SzerElem, a Bőség állapotában élhess?

Légy Tiszta – először Önmagaddal kapcsolódj Tisztán. Engedd el a történeteidet, drámáidat, elvárásaidat, címkéidet, kereteidet, hogy milyennek kellene lennie az Életednek…. a kapcsolataidnak…

.

Amikor megtisztul a tested-lelked ettől a sok mindentől és már nem akarsz védekezni, támadni senkit és magadat sem minősíted jobbnak vagy rosszabbnak másoknál a múltadban vagy az elképzelt jövődben… nos, akkor megérzed a jelenlét egyszerűségében annak Örömét, AKI VAGY. Aki mindig is voltál :)

.

Egyedül- Egységben

.

Életet adni… Lelked adni… Bőséged adni- mind azt jelenti Szerelmet adni annak a pillanatnak amiben éppen vagy :)

Elvárás nélkül Jelen lenni, Magadat adni, elfogadni — bárhol, bárkivel, bárki nélkül – a MOSTBAN.

Az Élet ÉRTÉKE ez.

S Mindezt Te táplálod, Te ÉLTETED – nem más :)

.

Ahogy a Nagyapám is mondta:

A Szerelem ok nélküli. Okkal múlik.

.

.

…és TE, mit gondolsz a Szerelemről?

Írd meg a hozzászólások közt, ha mered :)

.

.

-2018.-

-2023-

Szeretettel :)

Mátyás Anita

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. János szerint:

    Köszönöm, Manita! :-)

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.