... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jún 10

A Bőség és Te :)

Miért nehéz önmagunkat szeretni?

Mostanában annyi levelet kapok (van, aki szerint hülyeségeket beszélek, amikor az önszeretet fontosságáról írok – mert, hogy ez a normális, miért is írok erről mindig… Mások szerint meg lehetetlen önmagukat szeretni, hiszen nem tudnak megbocsátani saját maguknak 1-1 tévedésükért)

Szóval ezen gondolkodtam (és persze írok is róla megint :) )

Megbocsátani (magunknak vagy másoknak) az erő jele, nem pedig megfutamodás vagy megalázkodás!

Önmagunkkal szembenézni – ehhez kell a legnagyobb bátorság!! Megtalálni magunkban a bőség forrását és áramlását – testileg, lelkileg, érzelmileg és anyagilag is :)

Mert azt baromi könnyű elhinni, hogy „ csúnya vagy, nem tudod úgyse megcsinálni…, csak tőlem függesz…, senki vagy…, tehetségtelen, szerencsétlen, stb.. vagy…

Amikor jól belenézel magadba, rá jössz, hogy bármit meg tudsz csinálni – akár meg is tudsz bocsátani :)   Mert eddig azt hitted, hogy az vagy amit a környezet mond rólad – pedig nem ez a valóság!  Ezt csak rád rakták, te pedig elhitted és elbújtál a mások által rakott falak mögé….

Teljesíteni mások elvárásait, megfelelni nekik – nem ez a nehéz! Az a nehéz, hogy elfogadd, hogy nem másoknak kell megfelelned! Nem mások miatt kell szégyenkezned vagy nem a múlt hibáit kell újra megélned, hogy szomorú legyen minden napod! És a legfontosabb, hogy nem másoktól kell várni a boldogságot… tudod miért?

Mert ettől mindig áthárítod a felelősséget, hogy te miatta nem vagy boldog… Pedig azért nem vagy boldog, mert félsz boldognak lenni ! Félsz, hogy elveszítheted.

Az élet változás! Körülötted is változnak az emberek – jönnek, mennek – Engedd meg magadnak is hogy ne egy kalodába zárva másoktól függve ücsörögj! Engedd el a valótlanságot, amit mások rád akasztgattak! Engedd el a félelmet hogy ragaszkodnod kell a biztoshoz (még ha rossz és boldogtalan is vagy)! Nincsen biztos! Pontosabban az a biztos, hogy: Változás van :)

Amikor másoktól függetlenül is boldog vagy, akkor vagy önmagad :) Akkor szereted magad és akkor vállalod a felelősséget a múlttért és a jelenért. Minden öröm benned van és minden bőség elindítója TE vagy :)  Mindig a TE döntésed, hogy boldog vagy boldogtalan leszel egy ember vagy egy helyzet miatt! Ha megtalálod önmagad, nem fogsz félni sem a boldogságtól sem a boldogtalanságtól :)

A bőség gyarapodást jelent :)  Ismeretekben, bátorságban, szeretetben, örömben, anyagiakban – az igazi változást ez jelenti :)

Ezen a héten a bőség áramoltatása a lényeg!

Hétfő – Teremtőnap  :)  – engedj el mindent, ami nem a tiéd! Mások véleményét, a rossz kapcsolatokat, a félelmeidet… Lásd magad gyönyörűnek, egészségesnek, gazdagnak, szeretetre méltónak és szabadnak! Mert ezt kaptuk, amikor születtünk! Nem a ruháink, nem a párunk, nem a gyerekeink a sajátunk –ez nem a miénk! A gondolataink, az a miénk – ahogyan magunkról gondolkodunk és az érzéseink, ahogyan magunkat és másokat szeretünk!

Kedd – engedd be a változást! Tekints úgy mindenre és mindenkire, mint átutazókra az életed egy szakaszán. Engedd be az új ismereteket, a szívedből jövő tanulnivalókkal foglalkozz – NE mással!

Szerda – a szerelem és szeretettel végzett dolgok ideje (munka, hobby, kapcsolat)-azt csináld amit szeretsz – ne amit mások elvárnak!

Csütörtök – lásd meg mások valódi arcát, köztük saját magadat is hámozd ki a magad köré épített falak közül! Vedd észre a csodás egyediséged!

Péntek – áramoltasd mindazt a bőséget, amit adni tudsz másoknak! Legyen az pénz, szeretet, ötlet, …bármi – csak IGAZI legyen :)

Szombat – segíts másoknak, szeretettel, alázattal, szívből elérni a céljaikat

Vasárnap – amit ezen a héten másoknak adtál az visszatér hozzád! A boldogság, a bőség, a szeretet és minden segítség, amivel Te is előrébb juthatsz :)

Hétfő – Lehetőséged van, újra meglátnod a hibás döntéseid összefüggéseit – így többet nem esel ugyanabba a hibába :)  Felemelő csodás nap!

Kedd – Újhold és bőség napja :)  Kezd el az új életedet, megerősödve abban a tudatban, hogy képes vagy rá és boldogságodat, bőségedet csak Te szabályozod :)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments

 1. Fülöp Tímea szerint:

  Kedves Manita!

  Köszönöm szépen a leveled!
  Ezek szerint nagyon jónak ígérkezik a hét és bízom benne,hogy az is lesz!
  További kellemes napokat és sok sikert kívánok!

  Tímea

  [Reply]

  Manita Reply:

  Igen :) jó hét :) minden viharával és napsugarával !!
  Köszönöm! :)

  [Reply]

 2. Kedves Manita!

  Nagy megkönnyebbülést hozó nap volt számomra ez a mai, és most látom a leveledet! Köszönöm Neked, mostmár értem.

  Nagy adag félelmet, lelkiismeretfurdalást engedtem el ma. 12 évig úgy gondoltam, hogy tévesen döntöttem egy dologban, egész a mai napig. Reggel felkeltem, elkezdtem elmélkedni és bizony átértékeltem nagyon sok dolgot. Olyan dolgokra jöttem rá, amin hiába törtem volna a fejem még hosszú évekig. De ma csak úgy “jött”. Világosság lett bennem, szó szerint. Eredményes, szép nap volt. Megbocsájtottam magamnak minden régi buta gondolatomat. Akkor könnyű szeretnünk magunkat, amikor úgy érezzük, hogy jók vagyunk. Létezhet viszont olyan szituáció, ahol csak két nem túl jó dolog között választhatunk. És akkor is érdemes szeretni magunkat.Visszanyertem ma a szerethetőségem hitét, és most ahogy megnéztem, nagyon meg is örültem ennek, hiszen most látom, hogy 11-e van, éppen ideje, hogy elkezdtem nagyon szeretni magam.

  Nagyon kellemes szép hetet kívánok Neked és Mindenkinek!
  Szeretettel: Julika

  [Reply]

  Manita Reply:

  :) Mindenkinek elmondom, így neked is! Csodálatos és egyedi vagy! Megismételhetetlen és azért vagy itt a Földön hogy áramoltasd a szeretetet :)

  [Reply]

 3. Szia Manita!
  Az ajtómat pedig kitárom a változás előtt!!!
  Nagyon érzem a fontosságát!
  Szeretettel: Julika

  [Reply]

  Manita Reply:

  Irigylésre méltó, amikor valakiben “hirtelen megtörik a jég” és beengedi a változást elfogadja önmagát :)
  De persze ez nem egy pillanat műve-komoly munka és idő odabent :)
  örülök mindig -mert ha visszaidézed később ezt az érzést más szituációkban is könnyebben engeded be a változást :)
  A többi már könnyebb lesz :)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.