... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   feb 22

Boldogságkapszula

Ha azt gondolod, hogy receptre írják, pénzért, bármiért, megveheted vagy másoktól kapod (ha jóóó vagy csak akkor kaphatsz belőle) vagy mások örökre elvették tőled, esetleg neked sose volt saját Boldogságkapszulád, akkor tévedsz  :)

Ott hordozod a szívedben és akkor áramoltatod a hatóerejét a testedbe, lelkedbe, amikor csak akarod… (tudod, mint a reklámban a C-vitamin kapszula, amely folyamatosan adagolja magát :)) csak ezt nem szájon át kell bevenni, hanem a szívedet kell kinyitni :-)

Uralni az érzelmeket, a gondolatokat, cselekedeteket… háááát nem könnyű az biztos – viszont nem lehetetlen…

A boldog élet alapjairól írtam A Szerelem és a Szeretet KisKönyvecskéjében is :)  A legfontosabb, hogy légy TISZTA – a tested, a lelked – és engedd el a múltat, a haragot (persze mágikus gyakorlat is van hozzá a könyvben :))

Hiszem, hogy az egész életünk lehet varázslatos – folyamatos és váratlan dolgok, szavak, érzések ismétlődésének összessége. Hiszen sok párkapcsolatban (de akár a munkahelyen vagy a családban is furcsa mód sok-sok dolgot ismételgetünk, tudatosan vagy tudat alatt) egy-egy kibékülés vagy veszekedés elkezdése/befejezése ugyan úgy indult a múltban ahogy a jelenben…

–         ha a makkos cipőjét veszi fel, akkor csajozni megy… (aztán kiderül, hogy tényleg ott volt)

–         ha 4 óra múlva nem jön haza, akkor biztos részeg (valóban)

–         ha egyszer megvert vagy le@rvázott, akkor legközelebb is megtörténik (tuti)

–         ha egyszer szidtad az anyósodat és a párod 5 napig nem szólt hozzád utána, akkor legközelebb is ez lesz (és így is van)

 

De ez fordítva is igaz

–         a kedvencét főzöd neki, elhalmozod dicséretekkel és akkor mindig jókat szexeltek  :)

–         egy gyönyörű helyre viszed nyaralni és helyreáll a kapcsolatotok

–         ajándékot veszel neki veszekedés után és egyből megbocsát

–         Bocsáss meg, szeretlek! – ezt mondod – és meg tudjátok beszélni a dolgokat

 

Szóval, vannak olyan dolgok mindenki életében, amik ismétlődnek és egyre erősebb lesz az egymás utáni cselekedetek, szavak, érzések sorozata, az életünkre, boldogságunkra vagy boldogtalanságunkra gyakorolt hatása. Tőled függ, hogy mit ismételgetsz vagy mit változtatsz meg….

.

.

A Boldogságkapszula akkor nyílik ki a szívedben és mindkettőtök szívében, ha:

1. Tudtok megbocsátani!

A megbocsátás a legnagyobb erejű orvosság. Csak akkor tudod megtenni, ha SZERETED MAGAD!

Ha nem bocsátunk meg, a szenvedés mellett döntünk. A szeretet és a lélek szempontjából a megbocsátás azt a szándékot jelenti, hogy meg akarunk szabadulni a fájdalmas múlttól…. a választást, hogy nem találunk többé értéket a gyűlöletben és haragban !

 

2. Egyenrangúként kezelitek egymást és tudtok beszélgetni (arról is amiben nem értetek egyet és persze a közös célokról és közös kikapcsolódásról is)

 EGYségben éltek, egyek vagytok a kommunikáció, a tettek, az elfogadás és a szeretet által… a zűr-zavarból, harmóniába rendeződnek a dolgok a beszélgetések után és szinte „hihetetlen” módon bevonzzátok a segítőket vagy a kész megoldást :)

 

3. Külön-külön is pontosan tudjátok, hogy a boldogságotok nem a másiktól függ

Megengedni, hogy történjenek a dolgok (nem rikácsolni, sírni, megsértődni, ha nem úgy alakul, ahogy eltervezted)

El tudod képzelni, hogy mit hozhatnál létre az életedben, ha a görcsös akarás, ragaszkodás helyett, egyszerűen engednéd a dolgokat megtörténni? (hány nap és éjszaka nyűglődésétől, magányától kímélnéd meg magad?)

Mond, hogyan alakult volna, az utolsó veszekedésetek napja, ha a megengedést, elfogadást választottátok volna, nem pedig azt az érzést, hogy Ő elrontotta a napodat, életedet?

 

4. A valóságot látjátok, magatokban és a párotokban, elfogadjátok a különbözőséget, a hibákat és a jót is :)

A bankigazgatóban a szeretve tisztelt férjed, az otthon lévő nőben az imádott feleséged, az alkoholistában az alkoholistát…

esetleg…

A bankigazgatóban a jó pozíciót, pénzt és azt látod, hogy mindennel elhalmozza a gyereket… (szeretet? Szerelem? Az már a 2. évben elmúlt)

Az otthon lévő nőben csak azt látod, hogy TE tartod el és ő semmit nem csinál… (szeretet? Szerelem? hiszen ez egy lusta dög, meséled mindenkinek, és ha nem lennének a gyerekek, akkor már rég kidobtad volna)

Az alkoholistában meg azt, hogy: jajj szegény, hát annyi mindenen átment – ez a kis ivászat majd elmúlik, ha …

…persze ha nem inna, akkor én is sokkal jobban szeretném…de hát nem dobhatom ki…

 

Mert ha pontosan meglátjátok egymás arcát, lényét- akkor azt is tudjátok, hogy az utatoknak szét kellene-e válni vagy szerelemből együtt maradni :)

Amikor tévesen akarjátok látni a valóságot, akkor egymás életét is megkeserítve tönkre teszitek magatokat és csak elviselitek napi rutinból a másikat – de ÉLNI nem éltek!

 

5. Szenvedélyes életet éltek, egymástól függetlenül is

Természetes dolog az önszeretet, a saját vágyak, célok, szenvedélyes elérésének módja :)

Amire a szenvedélyt fordítod, az megvalósul (ha veszekedésre fordítod, az lesz, ha félelemre fordítod az lesz, ha a függőségeidre fordítod az lesz…, ha a bizonytalanságra fordítod, akkor az lesz… és ha a céljaid, terveid elérésére fordítod, akkor az :))

 

6. Áramoltatjátok a szeretetet ÉS nem használjátok büntetésként a szeretet megvonását SOHA!

.

Ez egy döntés.

Önszeretet, önfelvállalás, önismeret, szükséges hozzá :) Így játszmák nélkül is áramoltatni tudod a szeretetedet. ( AHOL folyamatosan megvonás van… hiszti és játszma – ott nincs szeretet! Ne áltasd magad!)

Ahol nem tudsz szeretetet áramoltatni, nem tudsz áramlásban lenni, azt a kapcsolatot felül kell vizsgálni… meg kell beszélni… meg kell újítani vagy el kell engedni….

 

7. Van közös hobbitok, közös szenvedélyetek…

Mert a közös cél kevés a tartós boldogsághoz (ha elkészül a ház, ha megvan a nyaraló… kirepültek a gyerekek… és nincs semmi amit közösen csinálhatnának…

Hmmm…Ott lesz két öreg ember, aki idegenként néz egymásra és nem tudják mit tegyenek együtt abban a tengernyi időben – reggeltől estig, ami öröm lenne mindkettőjüknek…)

 

Ezek a legfontosabbak, hogy a Boldogságkapszula kinyíljon a szívetekben és folyamatos lelkesedés és szeretet éltesse a kapcsolatot!

 

És pontosan ezeknek kell meglenni akkor is ha éppen nincsen pasid vagy csajod, hogy be tudd vonzani :)

 

–          megbocsátani mindenkinek a múlt fájdalmaiért (szülők, régi kapcsolatok, stb)

–          egyenrangúként kezelni a környezetedet (gyerekek, főnök, szomszéd, stb. hiszen nem jobbak vagy rosszabbak nálad, csak mások)

–          tudni, hogy a boldogságod NEM mástól függ

–          meglátni a valóságot mindenkiben (és elfogadni)- aztán dönteni, hogy egyáltalán szóba állsz-e vele :)

–          szenvedélyes életet élni

–          áramoltatni a szeretetet mindenkinek

 

Ui:

A Boldogság benned van! Kiengeded végre a kapszulából vagy továbbra is csak másokat akarsz megváltoztatni?

 

Én tudom, hogy minden kapcsolat hoz valami ajándékot és tanulnivalót, de ha már a harmadik iszákost, nemtörődömöt vagy „szóembert” vonzod be, akkor nem lehet, hogy javítani kellene a berögzült „szerelmet bevonzó önmagadon”?

 

 

 Te mit gondolsz erről???

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Comments

 1. […] előző cikkem (http://nevedbenasorsod.hu/szeretet/boldogsagkapszula ) 3. pontja statisztikát döntött Az elmúlt 3 évben nem volt rá példa, hogy 103 levél […]

 2. szelenyi szilvia szerint:

  Kedves Manita !

  Nagy örömmel olvastam az írásodat, nagyon köszönöm, jellemző, hogy pont most sikerült megvalósítanom, amiről írsz és mondhatom felszabadító !
  Nem érdemes nem szembenézni ezekkel a dolgokkal. Ez az igazi élet ,így élhet csak igazán az ember.Egyébként meg nem érdemes.. Nekem rengeteg munka és önfegyelem, jó sok év gyakorlás, de végre sikerült !!!

  Nem baj, ha nagy az ellenállás, az Égi elrendelést nehezen fogadjuk el eleinte ..:) Földanyát is laposnak hitték valamikor..

  Szóval köszönöm még egyszer :)

  Üdvözlettel, SZilvi

  [Reply]

 3. Molnár Mónika szerint:

  Minden szó igaz. Nincs benne semmi bántó. Nem látom, min kell ezen megsértődni?
  Biztosan sokaknak újat mondtál. :-)

  [Reply]

 4. Timár Anikó szerint:

  A cikk rendkívül jó! Az ember meg gyarló, mert amíg van, aki azt tanítja, hogy hibázz csak, hiszen a karma feloldható; a másik meg azt, hogy arra biztat, hogy ő majd elcsépelt és másolt “gondolataival” rendbe teszi az életedet, addig drága Manita, megkövezik azt, aki arra biztat, hogy nézz tükörbe…

  Egyébként szerintm jó, hogy ennyien felháborodtak! Mert ez azt jelenti, hogy szükség van még a munkádra! :)

  Amihez ez úton is szeretettel kívánok sok sikert!

  [Reply]

 5. lénus szerint:

  Szia drága!
  A lényeg akihez kellett eljutott a Szeretet,és ez a lényeg,akihez meg nem ,tudat alatt akkor is átment! <3

  [Reply]

 6. Erzsike szerint:

  Szeretem az írásaidat, még akkor is, ha nem mindig azt olvasom, amit jó lenne hallani. Azonban tudom, hogy ezeket a bölcsességeket, tudnivalókat
  nem Te találtad ki, hanem csak közvetíted felénk, hogy ezekkel az információkkal is gazdagodjunk. Minnél előbb elfogadja valaki ezeket a mondhatnám “törvényeket” annál hamarabb rendbe tudja tenni a saját életét. Ez a világ már csak így működik!

  [Reply]

 7. Tóthné Margó szerint:

  Drága Manita!

  Még nem mindenki képes őszintén tükörbe nézni,- és ez így van jól! De mindannyian úton-járók vagyunk :)
  Írásodhoz kiegészítésként egy dolgot tennék csak hozzá:
  a megbocsájtáshoz kell a szándék! De hogy lélek szinten ez megtörténhessen, az már KEGYELEM.
  <3 ölelés:
  Margó

  [Reply]

 8. Bea szerint:

  Kedves Manita!

  Nagyon jó a cikked, mostanában én is így élem az életem és boldogsággal tölt el. Megtaláltam a belső középpontom. Ennek ellenére a férjemmel válunk, mert hiába törekedtem a jó kapcsolatra, el kell fogadjam, hogy mások vagyunk. Viszont nagyon szépen válunk, és talán most jobb köztünk a viszony, mint régebben.

  Támogatom amit csinálsz!

  Bea

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.