... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   dec 27

Az adás maga a varázslat… :)

Nem kaptál Boldog Karácsonyt tárgysorú levelet tőlem… – nem :) De nem azért mert nem kívánnom Neked és szeretteidnek teljes szívvel!! Csak azért mert a karácsony „benned” van valahol elrejtve – és akár minden nap előhozhatod – ha akarod :)

tél kapuja

Nehéz ez tudom… és írom ezt úgy, hogy én HISZEK a Karácsony Szellemében – de ha nem éljük akár naponta is az ÜNNEPET belül a szívben – akkor a karácsony is nehézkesen telt el…

Képmutatás volt vajon a sok vagy kevés ajándék? Kötelező körök a család és mindenki felé? Lehet… De lehet, hogy ez a Karácsony hozott mást is.. mert azért (hisszük vagy sem) ez a Szeretet Ünnepe :)

…és a kérdés sokszor megérint engem is: Mi a szeretet? Hogyan is ünnepeljünk szeretetben? Elárulom… nem mindig tudom a választ… vagy nem mindig érzem, hogy éppen szeretetben „vagyok”

…de attól még hiszem, hogy a Szeretet van :) Ha egyedül vagy… vagy éppen bajban… vagy rossz kapcsolatban… vagy reménytelenségben… vagy bármilyen szomorúsággal a szívedben – attól még a Szeretet VAN :)

szívzár

Akkor is VAN ha minden éppen összedőlt körülötted… ha te is összeomlottál…

Mindig VAN, csak hinned kell és utána kell nyúlnod… a szívedbe kell nyúlnod érte :)

Az a cseppnyi MELEGSÉG az, amitől jobban érzed magad.. lehet, hogy figyelem a másik felé… lehet, hogy csak nem vágsz vissza egy vitában… lehet, hogy csak egy dallam ami eszedbe jut… vagy egy mosoly… mindegy mi az, amitől megmelegszik a szíved – de ez az ADÁS egy formája amivel őrzöd a meleget és nem engeded kihűlni, elillanni a lángot…

Bármilyen kicsi a parázs – ez a láng mindig benned van :)

Akkor is amikor elengedsz valakit, amikor megbocsátasz, amikor haragszol vagy őrjöngsz… amikor káromkodsz vagy ámítod magad… akkor is amikor mindenki rád haragszik és egyedül hagynak.. a szeretet mindig megvan benned :)

Tudom, néha mikor a szívünkbe kell nyúlnunk érte, belehalunk… De pont ettől varázslatos, hogy belehalsz valamibe és aztán mégis újra tudod kezdeni az Életed, mert a cseppnyi melegségből újjászülethetsz :)

Én azt mondom adj meleget másoknak… lobbantsd lángra bennük a szeretetet :) Amikor szakítasz, amikor elköszönsz, amikor elbújsz, akkor is vedd elő a szívedből – érezd – és add tovább :)

egyedül1

A szeretetbe nem lehet belehalni… és olyan sincs, hogy a szeretet hiányába halunk bele! Van közöny, meg fájdalom, meg hamis kapcsolat, meg ezer féle rossz dolog amire ráfogjuk, hogy megöl minket – de igazából az a fájdalom kell minden rosszon való felülemelkedéshez, hogy visszanyúlj a saját szívedbe – ha belehalsz akkor is – és TE egyedül TE, az odabent lévő melegségből támaszd fel a lángot és add tovább :) Mert így lehet lezárni a „halott” dolgokat, kapcsolatokat (hogy mi is belehalunk kicsit) de a Szeretet odabent újra erőt AD az ÉLETHEZ :)

 

Lélek évének utolsó hete van – már sok csalódás és válás történt és a lelked pontosan tudja mit kell(ene) lezárnod még… TE is tudod. Mégsem akarsz belehalni, halogatod… Pedig elengedés nélkül nincs új élet! Nincs boldogság (persze ez csak azokra vonatkozik akik éppen most boldogtalanok!!) Ha fáj valami (a munkádban vagy a kapcsolataidban, stb,,,) akkor azért fáj mert nem a saját életedet éled… nem a benned lévő szeretetet áramoltatod… nem azt teszed, nem azt ÉLED, aki TE VAGY valójában…

A „mindenség” a „környezet” a „helyzet” a „párod” az „emberek” összefogtak ellened – ezt érzed?? Hmmm… az apád… a szomszéd… a jós… a főnököd… a gurud… nem ezt mondta, tanította?

Egyszóval: MÁST vártál, hogy bekövetkezik, mint ami van… hogy mások majd másként fognak viselkedni veled…

—————- és most egy kis kitérő…. amitől nekem leesett a tantusz….

Miért félünk válni, elengedni a másikat?

Egy szakítás után mi hiányzik??

Én őszintén magamba néztem és valami másra jutottam mint életemben oly sokszor… Nem a boldogság, nem a sok nevetés, nem a jó szerelmeskedések… (persze ezek is :) ) de igazából az az önmagam hiányzik egy megromló vagy halott kapcsolatban – vagy utána – ahogyan ÉN magam megéltem a boldog perceket… Az a felszabadult énem hiányzik, aki lenni mertem a másik mellett (vagy a másik ellenére) akkor és ott…

Hmmm… nem azért mert szépen nézett rám… mert ígért valamit… kaptam valamit… mondott valamit… NEM EZEKÉRT voltam IGAZÁN boldog vele! Hanem mert szabadon engedtem a bennem lévő szeretetemet – Önmagamat.

.. és minden válásnál, szakításnál ettől féltem –– vagyis tévesen azt gondoltam, hogy a másik rám áramló szeretetét siratom… vagy akarom visszaszerezni… de neeeem! Önmagam megélése hiányzik és hiányzott mindig ahhoz, hogy boldog legyek :)

És őszülő fejjel értem már, hogy nem közhelyek az idézetek – hanem a szeretet BENNEM van… én tudom elzárni, áramoltatni, megélni– akárkivel, akárhányszor… és egyedül is :) :)

Miért nem tudjuk mindig áramoltatni? Mert félünk… Hiszen védtelenek, viccesek, támadhatók és sebezhetők vagyunk amikor szeretünk… Hmmm… TUTI hogy sérülünk sok-sok kapcsolatban! De mindez azért történik mert tapasztalnunk kell, mielőtt megtaláljuk az Igazit :) mármint az IGAZI Önmagunkat :)Aki MER szeretni előre – mielőtt még biztos lenne abba, hogy viszont fogják szeretni :)

——————- kitérő vége :)

Elvárások, minták, vannak… de el kell őket engedni, mert tévútra visznek az előítéletek, jóslatok, megmondóemberek…

Szóval engedd el az elvárásokat – ilyen egyszerű :) Keresd Önmagad, hogy ki tudsz-e nyílni, tudsz-e Önmagad lenni (tudod… önáltatás nélkül) Mert a LELKED tudja, hogy hazudsz-e másnak vagy magadnak egy kapcsolat elején, közepén, végén arról, hogy kinek milyennek kéne lenni a kapcsolatotokban… hogy a TE életednek hogyan kellene „történnie” hogy Neked hogyan kéne viselkedned… ésatöbbi …

elengedtem mindent

Hmmm… lehet nem is csak embereket kell elküldeni az életedből hanem az elvárásaidat :) …és IGEN, akkor ki fog derülni, hogy NEM a pároddal élsz – de azért szerethető ember – csak mást képzeltél kettőtökről, a jövőtökről…

Szóval így a végére remélem TE is azt érted a címen amit én: Az adás maga a varázslat… :)

Ha Önmagadat tudod ADNI, akkor vagy szeretetben… ez az IGAZI varázslat :) és ekkor találsz rá arra az EMBERRE, aki Önmagadért fog szeretni :)

Magadra találást – melegséget, boldogságot kívánok Neked Karácsony után – minden napra :)

 

Íme egy térkép a Szeretethez, Önmagadhoz :)

http://kerekegeszember.hu/szerelmetes-kalendarium/ 

 

TE mit gondolsz erről? Írd meg a hozzászólások közt ha mered :) :)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

 1. Józsa Éva szerint:

  Kedves Manita!

  Általában szívesen olvasom az itt megjelenő írásokat, a tartalmuk közel áll a világról alkotott elképzeléseimhez, ám a helyesírási hibák roppantul elveszik a kedvemet, mert csak egy helyesírási ellenőrző programra lenne szükség, amelyik kijavítja az írásokat, és ezzel az olvasó megtisztelve érezheti magát, ráadásul a gyönyörű magyar nyelvünk is méltó bánásmódban részesül.

  Üdvözlettel: Józsa Éva újságíró/Elixír magazin

  [Reply]

 2. Anikó szerint:

  Kedves Manita, ebben a cikkben minden benne van… de főleg a “kitérő”-ben. Pontosan ezek a felismerések születtek meg bennem, (csak nem vetettem papirra) és ettől érzem azt, hogy mégiscsak sikeresnek mondhatom ezt az – egyébként fájdalommal teli, végletek között csapongó – évemet. Hála a Tanitómnak, aki mindvégig tükröt tartott nekem egyetlen szó nélkül…

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.