... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   okt 01

Mindenki a maga metamorfózisán keresztül tanul meg élni….

Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót órákon keresztül, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa a kis lyukon keresztül. Aztán úgy tűnt, a folyamat teljesen megállt. Úgy látszott, mindent megtett, amit tudott, és semmi többre nem képes. A férfi eldöntötte, segít a pillangónak: fogott egy ollót és kinyitotta a selyemgubót. A pillangó könnyen kijutott. De a teste összeaszott volt, gyenge és a szárnyai összezsugorodtak. A férfi tovább nézte, mert várta, hogy bármelyik pillanatban kinyílhatnak a színpompás szárnyak …  megnőnek, kitárulnak, és képesek lesznek elvinni a pillangó testét, a szabadság felé.

Semmi nem történt!

A pillangó az életét ebben a gyenge testben, összeaszott szárnyakkal töltötte. Soha nem volt képes repülni. Amit a férfi, az ő kedvességével és jóindulatával nem értett, hogy a szűk selyemgubó és a küzdelem a kis nyíláson keresztül szükségesek a pillangó további teljes életéhez… Ez a természetes útja, hogy a pillangó önerőből kiszabadítsa testét a selyemgubóból, majd korlátait legyőzve és új életet kezdve, szárnyaival képes legyen elérni az ég magaslatait.

lepkém

Néha pontosan a nehézségekre van szükségünk az életben! Ha hagyjuk, hogy mindig más oldja meg helyettünk a problémáinkat, ez örökre megbéníthat minket. Nem leszünk erősek, amikor annak kell lennünk. Nem fogunk tudni, szabadon szárnyalni…

És…

…néha engedni kell, hogy a szeretteink megküzdjenek az adott helyzetekkel, anélkül hogy kinyitnánk előttük az ajtókat — így felismerik a küzdés és a kitartás erejét Önmagukban!

Éld az életet félelem nélkül, nézz szembe az akadályokkal, tudd, hogy képes vagy legyőzni őket.

Isten csak akkora terhet rak rád, amivel elbírsz!

Ébredj, küzdj és szárnyalj :)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Lezak Ildiko szerint:

    Igen mennyire igaz!

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.