... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jan 26

Minden kapcsolat megjavítható?

Úgy gondolom, hogy minden kapcsolat megtisztítható, őszinte alapra helyezhető, amikor illúziók és játszmák nélkül ránézünk, tudni fogjuk, hogy párkapcsolat helyett barátként vagy csupán ismerősként fogunk szétválni vagy (közös döntéssel) együtt maradni.

.

darabokra hullva

.

Egy kapcsolat akkor van megjavítva, megtisztítva, ha mindkét fél önmagát is megtisztítja az elvárások, félelmek, sérelmek, játszmák, hegyeitől – megbeszélik az új kapcsolat alapjait és mindketten dolgozni kezdenek ezen.

 

Ez egyáltalán nem jelenti, hogy párkapcsolatban maradnak – viszont tisztán tudnak kapcsolódni a továbbiakban.

Amikor az egyik félben harag van – akkor ez a kapcsolat nincsen megtisztítva, ahogy az ember sem, aki haragszik.

Ugyanez igaz arra, aki fél, megalkuszik, becsapja Önmagát – és ezzel persze a másik embert is –  és arra is igaz, aki feltételeket szab… határidőket, viselkedési módokat – hiszen ezzel önmaga felsőbbrendűségét akarja bizonyítani.

 

A tiszta párkapcsolatok egyenrangúak.

Mindenki önként ÉL benne és önként engedi el a:

– függőségeit (evés, ivás, megcsalás, munka…stb) – amikkel azért tölti az idejét, hogy otthon ne kelljen beszélgetnie, közös dolgokat végeznie….

– félelmeit (féltékenység, kisebbrendűségi érzés (nem vagyok elég jó… szép… gazdag…stb…) )

– …és minden más negatív érzést, gondolatot, amikkel eddig önmagát vagy a másikat manipulálta, érzelmileg zsarolta…

 

Vagyis, a TISZTA kapcsolatok alapjai:

Mindenki önként engedi el a függőségeit, félelmeit, mert nem akarja beszennyezni önmagát és a kapcsolatát sem a továbbiakban.

Mindenki önként több időt és figyelmet ad a társának az együtt töltött időre, az őszinte beszélgetésekre, közös kikapcsolódásra, az intimitás fokozására :)

…és mindenki önként, a legnagyobb tisztelettel megadja, a külön szabadidő eltöltéséhez való időt is a másiknak.

 

Egy kapcsolat sosem tiszta – ha egyik vagy mindkét fél sem tisztította meg Önmagát! Nem lehet önbecsapással (ami a másik becsapását is jelenti) helyrehozni egyetlen kapcsolatot sem.

 

Ha nem szereted, nem tiszteled Magad – a másikat sem fogod. Ha nem bízol magadban, a másikban sem fogsz. Ha nem vagy őszinte magadhoz, a másikkal sem leszel. Ha Te nem vagy tiszta, ha Te nem vagy IGAZI – egyetlen kapcsolatod sem lesz az…

 

Ezeket a helyzeteket, fájdalmas kapcsolatokat, azért kapjuk, hogy végre felvállaljuk Önmagunkat…akik vagyunk – az álarcaink és játszmáink nélkül…

 

 

Hmmm…a párkapcsolat elemzés azt boncolgatja, hogy KI VAGY TE – felvállalod-e, hogy megtisztítsd Önmagad és tisztán rá tudj nézni Magadra és a kapcsolatodra. Arról szól, hogy kommunikálj, tegyél magadért, engedd el a függőségeidet, játszmáidat, és helyezd tiszta alapokra a párkapcsolatodat is.

Az elemzés, NEM a másik megváltoztatásáról szól, hanem a Te tisztulásodról… a HOGYANokról… (nem pedig a MIÉRTekről)… arról, hogyan tisztítsd meg Önmagad és ÉLJ szeretetben, bőségben, tiszteletben, hogy ezt a rezgést sugározd ki és olyan Ember lépjen be az életedbe, (lehet ez a párod is) aki ugyanezen a rezgésen ÉL :)

 

Nem azt kapod akit akarsz – hanem Aki Vagy!

Ahogy rezegsz… (félsz ettől vagy attól – olyat vonzol, aki meg amattól fél… stb…) a másik arra rezonál… Ha tisztán rezegsz és nem csapod be magad – érzed, hogy a másik nem tiszta és játszmákba próbál belevonni. (elnyomó, megmentő, áldozat – észreveszed, melyik szerepet osztotta rád, melyiket magára)

 

Ahogy Te Önmagadat mutatod, a kapcsolatod minősége megváltozik. Amikor őszintén kommunikálsz és kiszállsz a közös játszmákból, pontosan tudni fogod minden érzékszerveddel érezni fogod – érezni fogjátok – hogy párkapcsolatban maradtok-e vagy sem.

 

Egy őszinte kapcsolat, mindig két ember tisztaságán múlik. Amikor test-lélek-szellem szinten is harmóniában vannak – akkor alakulhat csak ki a boldog párkapcsolat.

 

 

Hogyan lehetnek tiszták a kapcsolataim? Mit tegyek, hogy tiszta legyen a párkapcsolatom?

Válaszok itt:

Párkapcsolat elemzés

Egyéni elemzés

 

 

Ui:.

A Tiszta Ember nem mocskol másokat, nem mutogat kifelé… nem keres hibákat a múltból… nem manipulál, nem akar függőségben tartani másokat, nem fél, nem magyarázkodik és nem akarja megváltoztatni a másikat – ha Ő ezeket tapasztalja folyamatosan másoktól, akkor  elmondja, megbeszéli, hogy ez nem tiszta kapcsolat – és ha nincs változás, akkor elengedi az embert és a kapcsolatot is…

.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Mélységesen egyetértek a leírtakkal, ma már alkalmazok sok gondolatot a leírtakból, de sajnos a múltban történt, tudatlanságból fakadó állapotokat nehéz úgy kezelni, amikor a másik fél érzelmi intelligenciája nem fejlődik.Ezek ellenére kezelem az életemet.

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.