... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   aug 20

A hazugság drogja

Az Égadta Világban minden drog, ami függőségben tart Téged.

Ilyen a hatalom, uralkodni vágyás, a kéjvágy, a félelem, a fájdalom, a zabálás, az alkohol, a cigaretta, a kapcsolatfüggőség, manipuláció, az „igazság teóriák a fejedben” (szépnek, jónak vagy rossznak kell lennem, hogy boldoguljak a világban)… és még rengeteg más dolgon kívül, ide tartozik a hazugság is.

 

Elsősorban az olyan hazugságok, melyek elhagyják a szádat, szavak formájában rezgéseket indítanak el, amelyek hamis reményt, nagyszerűséget vagy teljes földbedöngölést adnak a többi Embernek, illetve MAGadnak.

.

szinház a fejedben

.

Másodsorban, a ki nem mondott szavak, gondolatok, melyekkel megítéled, elítéled, lehúzod vagy megszépíted a valóságot – mert szóban nem mersz konfrontálódni, tisztázni a helyzetet, elmondani a félelmeid, bizonytalanságod….., jelen pillanatnyi valóságát.

…és lehet ez, a csak magadnak, magadról – nap mint nap megerősített, drámaként megélt esemény vagy teória felidézése is a múltadból…

 

Minden hazugságunk kiindulópontja ez – nem vagyok elég jó…

…és ahelyett, hogy cselekedeteidben, szereteted kisugárzásában kezdenél „jó” lenni, elkezded szavakban jónak, szépnek, okosnak, gazdagnak, szegénynek, betegnek, kirekesztettnek, áldozatnak….. előadni magadat…

.

szinház

.

Ilyenkor nem MAGadat Szereted, hanem azt a szerepet, ami miatt mások elfogadnak, segítenek, támogatnak. Önszeretet helyett a megfelelést, alárendelődést vagy a félelemkeltő felsőbbrendűséget választod.

Megfelelsz a szerepeidnek, amivel energiát nyersz a kapcsolataidban…

Áldozat-szerep

Megmentő-szerep

Elnyomó-szerep

(…és persze ezekben a szerepekben és ezeken kívül is, rengeteg drámaszakkörös alakítással rendelkezel- rendelkezünk mindannyian)

Mondom másként:

ÖnMAGunk elfogadása, megismerése és szeretete helyett, arra fordítjuk az időnket és energiánkat, hogy mások energiát adjanak nekünk… pénzt, szeretetet, elfogadást…hálát…figyelmet… bármit… (amiről azt gondoljuk, hogy most azonnal, ÖnMAGunknak azt nem vagyunk képesek megTeremteni, mert nem vagyunk elég jók…)

ÉRDEK miatt hazudunk – ami csúnyán hangzik, (és sok családban bűnnek számít)  – ezért álruhába, szép színes köntösbe bújtatott, jól átgondolt, önmagunknak megmagyarázott, hihető történetté gyúrjuk és már magunk is elhisszük. Ideológia gyárat nyitunk és már csak ezt felügyeljük… erre fordítjuk a figyelmünket, energiánkat, ebbe kapaszkodunk, erre hivatkozunk. Érdekünkben áll felügyeletet gyakorolni az ideológiáink megvédésére, megszépítésére…  ezért bezárjuk magunkat a saját teóriánkba és hazudozunk tovább….

.

félelem

.

Nem így születünk, mégis gyerekkorunkban már megtanuljuk lemásolni másoktól a hazugságot, az önbecsapást, mert megtapasztaltuk az értéktelenség érzését átélni. Akit a családban, iskolában, munkában, párkapcsolatban…stb… naponta a saját értéktelenségére figyelmeztetnek – az nagyon jól megtanul hazudni. Kőkemény túlélő programmá alakítja az egész Életét, annak eltussolására, hogy ki ne derüljön önmaga és a Világ előtt sem – hogy azt gondolja magáról, „nem vagyok elég jó”

Micsoda paradoxon, hogy aki a leginkább titkolja azt hogy nem tartja elég jónak magát, az kezdi el elnyomni, eltiporni, megalázni, kihasználni, manipulálni az embereket a szavaival, tetteivel…

.

rab

.

A hazugság drog.

Minél többször, minél több embernek adagolod, annál függőbb leszel tőle.

Amíg önmagad legnagyobb félelmét ŐRZÖD (nem vagyok elég jó… nem vagyok méltó a szeretetre…) addig te vagy a saját gondolataid, legnyomorultabb RABJA. A saját eljátszott színjátékod a boldogtalanságod, szeretetlenséged, betegséged, együttérzés kicsikarásod, segítség álruhájába bújtatott haszonlesésed rabja vagy…

 

Tudnod kell, hogy a múltad, a legerősebb drog, ami függőségben tart – erre használod tompítónak, fájdalomcsillapítónak, a hazugság drogokat, hogy ne érezd az értéktelenséged minden nap…

Szeretetlenség, értéktelenség tévhite miatt, drogozod Magad.

 

Önbecsapással kezdődik…

– Nem merem… nem tudom… képtelen vagyok…

– Ráérek holnap elkezdeni a fogyókúrát…vagy majd elsején… (aztán sosem kezdjük el)

– Most nem alkalmas megmondani, hogy már nem szeretem régóta és szakítani akarok… (aztán 1-2… 10-20 évig nyomorítjuk egymás életét a szeretetlenségben)

– Kibírom én szeretet nélkül is, hiszen egyébként anyagilag megvan mellette mindenem…

– A gyerekeknek az a jó, ha családban nőnek fel…

– A nőnek tűrni kell…

– Az idő mindent megold….

– Nem mondom meg amit meg kellene beszélnünk, mert akkor kiabálás, sírás lesz és én (a hős) inkább a Békét választom…

– Kicsi vagyok, gyenge és kiszolgáltatott, nem boldogulok nélküle…

– Együtt többre megyünk…

– Ha elhagyom, belehal…

Stb…

 

Ezek jó kis önáltatások, ki nem mondott hazugságok… a legtöbbjüknek a tanult, mára már kőbe vésett hitrendszereink az alapjai – amit örökül kaptunk a „tanítóinktól”.

Az idő haladtával egyre jobban marnak belül, teljesen megnyomorítva a Lelkünket és szép lassan megbetegítik, megölik, koporsóba kényszerítik a Testünket …

.

koporsók

.

Hagyd abba!

Egyszerűen hagyd abba.

Kezd el SZERETNI Magad és nem kell többet hazudnod.

Lesznek elvonási tüneteid, amint elkezded megtisztítani az Önmagadról alkotott képet és felvállalod Önmagad…

Felerősödnek a félelmeid, hogy elhagynak azok a kapcsolataid, amelyek neked fontosak…

Ne aggódj… ez így lesz!

A hazug kapcsolódások ideje lejárt.

 

Amikortól, Te szavakban kifejezed azt a tiszta minőséget, Aki valójában vagy, MINDEN ami hozzád tartozik, ami kapcsolódni szeretne tisztán a Lényeddel, az elindul feléd.

 

.

az ígéretek labirintusa

.

A legismertebb hazugságdrog – az ígérgetés.

 

Minden ígéret hazugság, amikor tettek nem követik…

 

Miért?

Mert megnyugvást adnak a szavak és a jövőbeni remény illúzióját keltik.

 

Mi történik, amikor valaki ígér nekünk?

Megnyugszunk.

 

– Szeretsz?

– Szeretlek! Örökké szeretni foglak!

.

.

– Megveszed nekem ezt a cipőt?

– Megveszem!

 

…és hálásak vagyunk… és ezt a hálát kiárasszuk a hazudós felé és feltöltjük vele… Amikor tényleg érezzük a hálát és túlcsordulunk a szeretettel, akkor a hazudóst is elönti a szeretet – Nem tud mit kezdeni ezzel az érzéssel, nem meri megélni (hiszen értéktelennek tartja magát – és ezt nem meri felülírni) inkább ráígér, hogy kapjon még ebből a hálából…

 

– Veszek a cipőhöz egy táskát is….

 

…és mi ezt egy újabb hála és szeretet érzésével honoráljuk…

 

– Elviszlek Olaszországba nyaralni….

 

-…ésatöbbi …

 

De igazából nem történik semmi, csak az ígéretek lesznek egyre nagyobbak és a hozzájuk kapcsolódó történetek lesznek egyre cifrábbak – mert ugye azt mindenképpen meg kell magyarázni, hogy a cipő még mindig nincs meg….

 

Aztán rádöbbenünk, hogy a „szeretlek” sem volt igaz, csak mi hazudtunk magunknak és azért nem dobtuk ki a hazudozót, mert olyan dolgokat ígért, amitől ÉRTÉKESNEK, kitüntetettnek, figyelemre méltónak, éreztük magunkat és ez nagyon-nagyon-nagyon jó érzéseket keltett bennünk. Pont olyan felemelő érzéseket, amiket önmagunknak nem aduk meg…

 

Persze a végére már a sok ígéret pénzbeni ÉRTÉKE is olyan nagy, hogy nem akartuk elijeszteni a bizalmatlanságunkkal, vádaskodással AZT, aki olyan nagyon meg tudott nyugtatni azzal, hogy milyen gazdagok és boldogok lehetünk ebben a kapcsolatban.

 

…és amikor MAGunkba nézünk, mélyen, őszintén és már nem a másikban keressük a hibát, a hazugságot, akkor szembesülünk a valósággal: Mi nem szeretjük Magunkat… mi akartuk azt hinni, hogy olyan értékesek vagyunk más szemében, hogy megajándékoz cipővel, táskával…. nyaralással… miközben, titkon azon rettegtünk, hogy „nem vagyok elég jó… nem biztos, hogy megérdemlem…”

Mivel nem mertük megbeszélni, kimondani a kétségeinket, ezért ezeket a szőnyeg alá söpörve hinni, bízni akartunk az ígérgetőben és már mi vágytunk rá, hogy megnyugtasson, vagyis még-többet és még-többet ráígérjen – hogy elhiggyük, hogy szerethetőek és értékesek vagyunk….

…és annyira akartuk ezt a „szerethető és értékes vagyok” képet fenntartani, hogy a világ minden kincséért sem mutattuk magunkat „rossznak”, türelmetlennek, kérdőre vonónak, elégedetlennek, vádlónak, félelemben, bizonytalanságban lévőnek….

 

Hmmm….

MINDIG kiderül.

…az ígérgetés hazugsága is és hogy Vele szemben voltak elvárásaink, nem Önmagunkkal szemben…

 

Az ígérgető hamarosan tovább áll (szó nélkül vagy drámával) és új energiaforrást keres… vagy rádöbben, hogyha Szereti Magát, akkor nincs szüksége hazugságokra, külső megerősítésre, szeretetre, hálára, hogy ő milyen nagyszerű és milyen sokat tud adni…

 

Aki adni akar, az ad.

Nem ígér.

Nem gyárt történeteket.

Önmagát adja.

 

Persze vannak, akik végighazudják minden üzleti és magán kapcsolatukat – életformát csinálnak abból, hogy önmagukat és másokat ígéret-drogokkal táplálnak …- de azokat, akik Szeretik ÖnMAGukat, nem tudják az ígéreteikkel lenyűgözni, mert nincsenek rászorulva tettek nélküli, szavak adta nyugalomra…értékekre… boldogságra…

 

Az igazi nyugalom érzése belülről fakad – nem mások szavaival érkezik – az Önmagunkkal való őszinteségünk következménye.

 

Összefoglalva:

Két, Önszeretet nélküli ember kapcsolódásakor (akik kívülről várják a megerősítést, hogy ők értékesek, jók, szeretetre méltók) csak hazugságokon, játszmákon, alapuló kapcsolódás lehetséges.

Ami idővel jó nagy nézettségű és drámában végződő, 3D-s színdarabbá növi ki magát….

 

.

álarcok a hazugságainkhoz

.

Leggyakoribb hazugságok…

Önmagadnak hazudni (nem vagyok elég jó)

Csendben maradni (nem konfrontálódni)

Ígéretet hazudni (adok neked…….)

Szépet hazudni (jó a hajam? – csodás! (pedig nem.))

Megtenni és letagadni (te loptad el a sört? – nem. (pedig de))

Megtenni és másra fogni (te loptad el? – nem, a Józsi volt)

Nem tenni de azt mondani, hogy igen (elutaltad a lakbért? – igen (pedig nem))

Stb…stb….

 

Amíg hazudsz Magadnak vagy bárkinek, addig NINCS IGAZI

Család

Társ

Barátság

Munka

Üzlet

Közösség

Hűség

Gyógyulás

Öngyógyítás

Önazonosság

Szeretet

Bőség

Boldogság

Felelősségvállalás

Tudatosság

Rezgésszint emelkedés

Stb…stb…

…és nincs igazi kapcsolódás a testtel – lélekkel – szellemiséggel sem…

 

Hiába a sok tanfolyam, meditáció, guru-követés, időutazás, spiri képesség, titulus, szintlépés, megvilágosodás, változás……stb…….. kipróbálása, gyakorlása, megszerzése  – amíg MAGaddal nem vagy őszinte, elfogadó, szeretetteljes, mással sem tudsz az lenni – és nem tudsz Tiszta kapcsolatokat, Szeretetteljes Életet Teremteni MAGadnak.

.

.

.

Miért írtam a hazugságokról ennyit?

Mert az önbecsapások, hazugságokon alapuló kapcsolódások most kiderülnek, felszínre törnek…. és ha ugyanazt tesszük mint eddig – ránk dőlnek, eltemetnek, elnyelnek minket – megakadályozzák a továbblépésünket, fejlődésünket – a magasabb minőséghez való, TUDATOS, belső kapcsolódásunkat.

 

Augusztus 8.-án beléptünk a Kék Páva holdhónapjába, az Igazmondás idejébe :)

.

kék páva

.

Az Év energetikája már eddig is sok kapcsolatunkat megtisztította vagy levágta rólunk, de MOST a múlton való jajgatás helyett, Önmagunk Igaz Hangját kell megtalálnunk, ami segíti a további Tisztulásunkat és visszaadja az Életerőnket.

Folyamatosan szembesülünk az eddigi hazugságainkkal… illetve mások hazugságaival és lehetőséget kapunk minden kapcsolatunk rendezésére.

Elsősorban az Önmagunkkal való bensőséges, Szeretetteljes kapcsolatunk létrehozására… amivel Teremteni tudunk.

Az egész év abban segít nekünk, minden változásával, történésével, hogy feloldjuk ezt a gyerekkorban megismert, megtapasztalt, hazugság-hiedelmet, hogy: „nem vagyok elég jó”- és beleálljunk végre őszinte szívvel, a saját Isteni minőségű, TISZTA Életünkbe :)

MOST

Pont elég jók, erősek, bátrak vagyunk, hogy letegyük a hazugság drogját.

 

.

csillaghullás :)

.

CsillagEső Éve van.

Csillaghullás ideje.

A fizikaiban is láthatóvá vállnak a Szellemiségünk csillagai.

Kapcsolódni akar velünk az ősi tudásunk, a belső sugallataink, a Földre hozott feladataink, a hallhatatlan lényünk, az Öngyógyító képességünk,  …. és minden más Csillagokba rejtett szellemi kincsünk…

 

A jelek, az üzenetek, a megváltozott kapcsolatok, élethelyzetek, tisztulások, szembesülések,  félelmek,  mind azért vannak, hogy az önvizsgálaton, elengedésen és megbocsátáson keresztül visszatérjünk a Szeretethez. Ahhoz a fényes belső tisztasághoz, ami belőlünk indul ki – és ahogyan bent úgy kint is – megfényesíti a fizikaiban az összes Teremtésünket.

.

minden körülmény a mi teremtésünk

.

Mert minden a fizikai környezetünkben – a mi Teremtményünk.

Ahogy fényesedünk belül, úgy fényesedik a kinti Világunk is.

A hazugság programjaink megértése, elengedése eljuttat, az igazi tisztuláshoz. Önmagunk megvilágításával, fénybe borulunk… igaz szavainkkal, igazi gyógyulást, igazi barátokat, társakat vonzunk az Életünkbe.

 

.

a hang csodája

.

A HANG az a csodánk, amivel kifejezhetjük a szívünket – az Isteni Öngyógyító Erőnket.

 

A hangok, hatással vannak az egész Lényünkre. A szeretettel kimondott szavak (magadnak vagy másnak) az EGÉSZ-S-ÉGet erősítik.

Amikor tudod, hogy hazudni fogsz (bármilyen helyzetben) azt is tudnod kell, hogy nem szereted Magad, tele vagy félelemmel, szeretetlenséggel, akarással és vágyakozással, hogy higgyenek neked… bizonyítási vággyal, hogy igaz amit mondasz…- ilyenkor HIÁNYBAN vagy – NEM vagy Szeretetben!

Rombolod az Életenergiádat – és Másokét is!

 

Az IGAZ dolgokhoz őszinteség kell, mert elveszik az EMBER LÉNYEge – az Ember-S-Ég-e – a hazugságok miatt.

.

csillag-pár

.

Ébreszd fel magadban a SZERETETET!

Énekelj, zenélj, táncolj, mondj Hálát az Életedért minden nap :)

Élvezd a Tiszta Hangodat… a Tiszta Kapcsolataidat…

 

Ez most a feladat.

Nagyon könnyű :)

Így jutunk újra, az igaz szavakon keresztül, a gyógyuláshoz, a Szeretet Tisztaságához… ahol minden percünk, minden lélegzetvételünk, minden kapcsolódásunk ÉRTÉKES és méltó ÖnMAGunkhoz …

.

Értékes VAGY!

.

 

…a világnak csak a te gyógyulásodra van szüksége, hogy meggyógyulhasson…

– A csodák tanítása –

 

Szeretettel:

Mátyás Anita

2021

.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. János szerint:

    Köszönöm, Manita!

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.