... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   okt 06

Mindent átengedek Magamon de, semmi sem szennyez be…

Újholdkor beléptünk, a Két Hattyú Holdhónapjába és ráadásul az Őszi Napéjegyenlőségkor a Föld elem birodalmába :)

Különleges Erőnk kap most energiát a Holdtól – a „földi” Egyensúly vagyis az Életünket ÉLTETŐ – áramló, Harmónia.

.

fekete, fehér

.

Beleszülettünk a duális világba és olyan nevelést kaptunk, hogy mindenképpen különböztessük meg a jót a rossztól… a feketét a fehértől… a szegényet a gazdagtól… és a többi…..

Ha, matekból kettest kaptunk – akkor rosszak voltunk… ha énekből négyesek voltunk, akkor már nem mehettünk az énekkarba – megint csak nem voltunk, elég jók… tehát rosszak voltunk….

…és ez így megy még ma is… ha nem felelünk meg valakinek, valamilyen – másokhoz való hasonlítgatás szempontjai szerint, akkor ránk sütik, (mi magunkra vesszük és beleéljük magunkat) hogy „nem vagyunk elég jók”.

 

Már annyiszor hallottuk, hogy mi is „tudjuk” ezt és félünk bevallani, felvállalni – ezért általában csak a legjobb arcunkat akarjuk (hazug) módon megmutatni.

Az egónk tesz róla rendesen, hogy a „jó” arcunkat lássák mások, hogy szeretetet kapjunk, illetve sokszor arról is, hogy a haragunk őrizgetése, a megbocsátás hiánya miatt, a „rossz” arcunkat mutassuk azoknak, akik szerintünk, nem szeretnek minket eléggé, „rosszak” hozzánk, ezért jogunk van őket mindenféle módon bántani…

 

Szóval, a „versengő világ” megtanított bennünket, védekezni, támadni, másokon átgázolni, áldozatnak lenni, ÖnMAGunkat megtagadni… stb. …

Így, feledkeztünk el, a velünk született Egységről és tengődünk, a kettősség, minősítésekkel teli mocsarában, Önmagunkat és másokat is megítélve ezzel.

 

Kettős világot teremtünk magunk köré mindezzel, hiszen vágyunk arra hogy elismerjenek, szeressenek, pozitív személynek tartsanak, a legis-legis-leginkább megfelelőnek…. És vágyunk, éhezünk, mindenre, hogy mások visszajelzései alapján, ÉRTÉKESNEK érezhessük magunkat.

 

Vágyunk szavakra, titulusokra, pozícióra, érintésre, szexre, pénzre, gyerekre, házra, hajóra, munkára, szabadságra, elismerésre, buksi simogatásra, fogyásra, hízásra, egészségre, gazdagságra, szeretetre, felébredésre, megvilágosodásra…. és még ezernyi másra…

Mindegyik teljesen rendben van!

Csak ne ettől (bármelyiktől) gondold, hogy ÉRTÉKES leszel.

(persze az egó azt súgja, hogy ha 8 autód van, akkor értékesebb vagy mintha egy van… vagy ha palotád van, akkor értékesebb vagy egy munkanélkülinél… de akinek két palotája van, az értékesebb nálad…..)

Az egó, meghatároz, beskatyujáz, minősít, halmoz, félelemben tart – hiszen mindig lesz valaki, aki szebb, fiatalabb, gazdagabb, okosabb (stb.) nálad!

.

két hattyú

.

A szív, viszont megbocsátani, elengedni, elfogadni, szeretni, ÉLNI született. A Megújulás körforgását Élteti a testedben.

Ha azt gondolod, hogy az egó „rossz” és meg kell szabadulni tőle – akkor tévedsz :)

Mindkettő VAN, de a köztük lévő Harmónia megteremtése, a TE feladatod.

 

Ez nagyon egyszerű :)

 

Minden Energia.

Minden információ, történés, minősítés, test, tárgy, élőlény…. Energia. Az, hogy te pozitívnak vagy negatívnak ítéled meg, az a Te saját egód véleménye, címkéje – a megtanult, felvett, szerepeid, a múltad alapján.

Mindig, Te döntöd el, hogy ez jó vagy rossz – a Benned lévő, általad (és mások által) kialakított, elfogadott, világképed alapján…

Ezért, megtagadod, elzárkózol vagy összeomlasz olyan energiáktól, ami a személyes világod számára bűnös, rossz, fájdalmat okoz. Pedig a fájdalmat Te okozod magadnak, azzal, hogy rágódsz évekig azon, hogy ki bántott meg… mit vesztettél el…  ettől vagy attól félni kell….nem vagy elég jó…stb….

Tárolod a kudarc, a halmozás, a félelem energiáját a testedben-lelkedben. Tárolod a „biztos” tényeket, okokat, tapasztalásokat, információkat és negatív vagy pozitív előjellel látod el őket – mert azt tanultad, hogy ez a BIZTONSÁGOS, tehát ez az Igaz.

Nem így van!

Az ítélkezésed NEM hoz biztonságot.

Ragaszkodást hoz. Megkötöttséget, korlátokat. Elvekhez, teóriákhoz, szabályokhoz, emberekhez, helyzetekhez, betegségekhez…

Meggátolja az Élet áramlását…a TE Életed áramlását…

.

hattyúk

.

Te, energia vagy. Élet vagy. Szeretet vagy.

 

Bármikor dönthetsz úgy, hogy semmit nem minősítesz jónak vagy rossznak, csak egyszerűen átengeded MAGadon :)

 

Nincs jelentősége, hogy ki mit mond… mit tanultál eddig… Nincs jelentősége, hogy mik történnek veled – csupán az számít, hogy te negatívnak vagy pozitívnak ítéled meg, ami éppen VAN.

 

Nincs jelentősége a kitűnő bizonyítványnak, a vagyonnak, a hatalomnak…. Ahogyan nincs jelentősége, az iskolakerülésnek, a szegénységnek, az áldozatszerepnek… Minden csak VAN. Te tulajdonítasz jelentőséget nekik. Te kötöd meg az energiákat, hogy lenézed, szégyenled, vagy megtartani akarod…

 

Engedd el a minősítgetéseidet. Engedd meg az Élet áramlását. Engedd meg, hogy minden átjárjon – miközben semmit se tagadsz meg – de nem azonosulsz semmivel.

 

„Mindent átengedek magamon, de semmi sem szennyez be.”

 

Ne azonosulj – „ne szennyezzen be”, a védekezés, a félelem, a gőg, a harag, a betegség, a halmozás, a szegénység, a szépség, a csúnyaság, a jóság, az adakozás, az elvárás…stb…stb…

 

Engedd el a minősítgetést és minden kapaszkodót, minden ellentétpárt… minden biztos támpontot adó múltat és minden félelmetes jövőt… Engedd el, a biztoshoz és a bizonytalanhoz, a lehetségeshez és a lehetetlenhez való ragaszkodásod…Mindent, „AKINEK” a mások és magad minősítései, és az ehhez való ragaszkodás miatt, hitted Magad…

.

…és egyszer csak, NEM vágysz Értékesebb lenni… gazdagabb lenni… egészségesebb lenni… megvilágosodott lenni…….. mert megérzed, hogy MINDEZ, BENNED VAN.

Itt és most, minden VAN, és semmit nem kell megtagadnod vagy kifényesítened, hogy másoknak megfelelj…

ÉLSZ :)

.

Nincs irányítás… nincs félelem, konfliktus, minősítés, meggyőzés, reakció, címkézés, ellenállás, jóságra való törekvés… szeretetért, figyelemért való könyörgés, ,…..…

Az Életed Áramlik – Harmónia van.

.

hattyúk

.

Erről szól ez a Holdhónap :) … hogy megértsd, NEM AZ VAN, AMIT EDDIG, kőbe vésve GONDOLTÁL Magadról…

…és ha erre rájössz, akkor tudni fogod, hogy másokról, helyzetekről, ideákról, amit gondoltál, az sem valós…. És ennek ellenére semmit nem tagadsz meg, semmit nem minősítesz, csak megéled ami VAN, az Életed Áramlásában :)

 

2017-ben írtam….

Az Élet Áramlása, maga a HARMÓNIA. Az az EGYENSÚLY, amit mindenhol, mindenben keresünk, mégis sokan tévesen értelmezik.
.
Az egyensúly NEM az, amikor a mérleg nyelve középen megáll és egyik edényben 2 jótett a másikban meg 2 rossz cselekedet van… és nem az, amikor a 6 elengedni valóból az egyik mérőben 3 elengedés a másikban meg 3 egós „nem engedem el” dolgot mutat a mozdulatlan mérleg nyelve középen!
.
Az Élet Harmóniája, Egyensúlya, SOSE az, amit a mozdulatlanság teremt meg, hanem ami szabályozza az áramló mozgást :)

Maga a MOZGÁS az Egyensúly… ami maga az ÉLET <3

.

 

A Két Hattyúhoz a testen, a szemek, szemöldök, homlok, halánték és a haj egy része tartozik … Az a látásmód, az az „üzenet fogadó mód” – energia fogadás – és tárolás helyetti, ÁTENGEDÉSI lehetőség tartozik hozzá, amit neveléssel, szabályokkal, minősítésekkel, ki akarnak törölni belőlünk…

 

Vedd észre, hogy milyen energiákat tárolsz, éltetsz (helyzetekkel, emberekkel, teóriákkal kapcsolatban) mert pont ezek az át nem engedett erők tartanak börtönben Téged, ezek határozzák meg az egész Világodat.

 

A benned harcoló ellentétpárok, kőfalat építenek közéd és az ÉLET Áramlása közé és a Lelked befalazásával, az egész testedre hatással vannak.

A Két Hattyú harmóniába kerülését, segíti a vízivás, a hajmosás, a vízben lubickolás minden formája :) Így, az ellentétek, minősítések, elengedések, átengedések, mind-mind megszelídített energiaként, Harmóniát hoznak az Életedbe.

 

Megtisztul a tested-lelked üzenet-fogadása és a múltad „tényeihez” való ragaszkodásaid helyett, felismered az (eddig) Ismeretlen VÁLASZTÁS lehetőségeit… jobban mondva a Végtelen Lehetőségeidet :)

.

.

 

Az Élet és a Halál hattyúiról szól a Két Hattyú meséje – Porszem első könyvében – amelybe minden Lélekrezgésünknek beleírtam a gyógyító növényeit és hangjait is :)

Kérsz egy példányt belőle?

 

 

 

Szeretettel

Mátyás Anita

– 2020 –

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.