... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   feb 16

Miért mondunk le a szeretetről?

Csodás év áll előttünk és minden rezgése a szeretetről szól. Éppen ezért nehéz is, hiszen oly sokszor haragszunk valakire/valakikre, akik nem támogatják a boldogságunkat a boldogulásunkat.

Persze néha éppen mi vagyunk, akik az anyagiak mellett voksolunk, a szívünk döntéseivel szemben.

(Kaptam is bőven levelet, az egyik januári bejegyzésemmel kapcsolatban, mikor azt írtam, hogy ebben az évben a szíveddel kell dönteni, mert az anyagi döntéseid hosszú távon nem lesznek sikeresek, nem tesznek boldoggá… Sokan írták levelükben: felháborító, hogy az anyagi javaikat irigylem és a hülye tanácsaimmal menjek a fenébe J)

Nos ez nem tanács volt, hanem a valóság :)

Egy lehetőség, egy kapu, amely ebben az évben a szeretethez vezet. Persze vannak más kapuk is nyitva – sokkal fényesebb lehetőséget mutatva- de tudom, hogy a „nemszeretem” (de baromira sokat fizet) munkák és a nem igazi szeretet alapú kapcsolatok vállalói – sok-sok felismeréssel lesznek majd gazdagabbak :)

 

Amikor lemondasz Önmagad örömeiről, akkor nem élsz szeretetben- nem a szívedre hallgatva hozod meg a döntéseid!

 

Amikor a gyermek lemond arról, hogy szobafestő legyen (orvos helyett) – és azt mondja, a szülei kedvéért teszi…

 

Amikor a szülő lemond arról, hogy kilépjen egy rossz kapcsolatból (és boldog legyen egy másikba) – és azt mondja, a gyerekeiért teszi…

 

Amikor a dolgozó elvállal egy remekül fizető állást (foggal körömmel küzd a jobb körülmények megteremtéséért) – és azt mondja a családjáért teszi…

 

De ez mind szenvedés, fájdalom a szívnek – hiszen valaki másnak akarjuk bizonyítani a szeretetünket!!

Hol vagyunk mi? Hogy mit szeretnénk? Hol az önszeretet? Hol van az a tézis, hogy ha szeretünk, akkor azt NEM kell semmivel bizonyítanunk? Hol a csudába van az ÖRÖM ? (az örömmel végzett munka?)

 

Fontos, hogy észre vedd: a szeretettel hozott döntések csak örömöt és boldogságot vonzzanak az életünkbe! Nincs szenvedés, megaláztatás, elviselése a rossz környezetnek… nincs összeszorított foggal végzett véres verejték, nincs önfeladás, önfeláldozás…

Igen, lehet, hogy pénz sincs annyi! De valahol, mindenki számára meg van az a kapcsolat, szerelem, munka, hobby, lehetőség, – amelyik az ő örömét, boldogságát és pénzét is meghozza (anélkül, hogy „nemszeretem” dolgokat vagy kapcsolatokat kellene elviselnie!)

NEM fájdalommal és lemondással kell bizonyítani azt, hogy szeretünk!!!!

Nem fekete mágiával kell magunkhoz kötni akit igába akarunk hajtani (hogy minden nap hálás legyen azért amit érte tettünk, elviseltünk)

Magunkat kell szeretnünk, így tudunk jó kapcsolatokat kialakítani és a szerelmet is bevonzani :)

A szerelem bevonzásáról részletesen írtam az új könyvecskémben: http://nevedbenasorsod.hu/a-szerelem-kiskonyvecskeje

 

Te, miért mondasz le a szeretetről?? A boldogságról? Miért azzal élsz akivel nem kéne, miért azt csinálod, amit nem szeretsz, miért hazudsz magadnak… vagyis miért vállalsz áldozatokat a „szeretet nevében”??

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.