... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   márc 02

Beszélgessünk a Szeretetről… + JÁTÉK :)

Tudjátok, annyi fontos dolog van a világon, hogy néha megfeledkezünk arról: milyen fontos is a szeretet az életünkben. Csak dolgozunk, robotolunk, sírunk—ki-ki éppen a saját, egyéni. élethelyzetében és körülményeiben vergődik- és ha eszünkbe jut, hogy talán jobban kéne szeretnünk (a munkánkat, a gyerekünket, a párunkat…bármit) akkor egy legyintéssel elintézzük. „ én már mindent megtettem, nincs időm, erőm, kedvem, ehhez…”

Pedig, szeretni annyit jelent, hogy: ÉLNI. Meglátni a szépet és a jót, önmagunkban és mindenben…

Nem csak akkor, amikor valaki meghal, elhagy vagy valami elmúlik véget ér…- mert ugye, akkor a hiány összes fájdalma, a testi-lelki megrázkódtatás eszünkbe juttatja, hogy kimutathattuk volna…elmondhattuk volna…(ha lett volna, időnk, erőnk vagy kedvünk ehhez) – a szeretetünket.

És bánjuk, hogy nem tettük…húúú, de nagyon tudunk sírni akkor, úgy szívből igazán…

Azt mondják, hogy a temetéseken sem a halottakat siratjuk, hanem  saját magunkat, mert nem tudtuk életében kifejezésre juttatni a szeretetünket iránta.

Gondolkozz el ezen…sose tudhatod biztosan, hogy lesz-e holnap…amikor persze MAJD elmondanád valakinek, hogy milyen nagyszerű ember, minden hibája és (rossz, gonosz, agresszív) viselkedése ellenére is.

A szeretethez sok-sok dolog kell – mármint ahhoz, hogy mindig érezd és tudatában légy, ne csak néha-néha.

El kell engedni a múltat, ki kell takarítani a rossz emlékeket. Mert ugye, akkor, amikor új ruhákat vásárolsz és nem fér be a szekrénybe, akkor kirakod a régit, a divatjamúltat vagy amit már kihíztál, szakadtra hordtál – hogy beférjenek az újak.

Hát valahogy így van ez a szeretettel is. A fájdalmas emlékeket, a rosszat mind ki kell rakni a szívünkből, hogy a szeretetenergia áramolni tudjon és be tudja tölteni, be tudja gyógyítani, a múlt sebeit…

Gyűlölködve, acsarkodva, hiába minden várakozás arra, hogy egyszer majd szeressél és téged is szeressenek!  Nem az új kapcsolatoktól, lehetőségektől kell várni a szeretetet – hanem Önmagadtól!

A régi éned megtisztításától, a jelen értékeinek észrevételétől, a TE saját nagyszerűséged elismerésétől… :)

… ha ezek megvannak, és többé már nem akarod szabályozni azt, hogy ki érdemli meg, és ki nem a Te szeretetedet, akkor észreveszed, hogy ÉLSZ…és nem kell semmit tenned mások szeretetéért, hiszen te magad vagy a Szeretet és ezt az energiát sugárzod vissza másoknak is   :)

Tegnap kaptam egy levelet, amelyben ez áll: „én akárhányszor szerettem, mindig becsaptak, meggyötörtek….már nem merek szeretni”

Igen. Ez szomorú. De, ez a MÚLT.

Egy szomorú múlt emlékeire, nem lehet boldogságot építeni!

Új alapok kellenek!

Igen, Bátorság is kell, a régi fájdalmak eltakarításához, de ez hozza majd el a Szabadságot, az új élet lehetőségét :)

Szeretet, szerelem, március, kikelet, új tavasz, új kezdet…

JÁTÉK,  JÁTÉK,  JÁTÉK :)

Indítok egy JÁTÉKOT  :)

Neked, mit jelent a szeretet???

Mikor érezted, azt, hogy szeretsz??

Hogyan élted át?

Mikor voltál boldog attól, hogy süt a nap?

Milyen érzés volt?

Írd meg nekem itt a hozzászólások között (kb.200 karakter) :)  március 11.én éjfélig !

A kommentelők között kisorsoljuk A Szeretet KisKönyve letölthető e-book  1 példányát  :)

Természetesen, akik már kifizették és megkapták, azok is részt vehetnek a játékban. Ha a nyertes közülük kerül ki, a könyv ára visszafizetésre kerü!

Várom a hozzászólásodat, hogy: NEKED, MIT JELENT A SZERETET?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

14 Comments

 1. Bőjthy Andrea szerint:

  Szia Anita!

  Szeretet számomra saját magam elfogadás és ezáltal másoké is egyben.

  A szeretet érzése folyamatos szárnyaló,hol közelebb, hol távolabb libben, folyamatosan hullámzó, áramló, és főleg akkor kitapintható, mikor próbára tesznek szeretteim, munkatársaim, környezetem.

  A napsütésnek jótékony energetizáló hatása van számomra főként a tavaszi és nyári hónapokba élvezzem . Mikor alkalmam van rá, akkor kiülök egy napsütötte padra, ahol csend és nyugalom van, és csak töltekezem belőle, ami nagyon felemelő, melengető érzés. Szerencsére mostanában van rá lehetőségem:-)

  [Reply]

 2. Korcsinszky Ági szerint:

  A szeretet a feltételnélküliség.
  Amikor haragudnom kéne, de nem tudok. Könnyedé tesz és boldoggá.
  Mindig boldog vagyok amikor süt a nap. Erőt ad és vidámmá tesz. Minden sokkal könnyebb.

  [Reply]

 3. Tóth Erzsébet szerint:

  Szia Anita!

  Számomra mi a szeretet:

  Amikor a fiam megbántott, a kisebbik lányom hozott egy korty pálinkát, hozta a finom jó vizemet, /igaz én nagyon ritkán iszom alkoholt/ igyunk, majd ez lenyugtat. Szeretetből ittam meg.A vizet viszont szeretem.
  Napokig viszont azon igyekszik, hogy jóvá tegye. Akarva akaratlan megbántjuk a másikat, a lényeg, hogy észrevegyük.
  Ez szerintem a szeretet, ilyenkor Isten megérinti a szívünket, szinte megsimogatja a fejünket. Ilyenkor mindig folyik a könnyem, ez azért van mert itt van most is velem.

  Feltettem a facebookra a kis barátnőmmel készült fényképünket, és a nagylányom, aki Londonban él, odaírta, hogy anyuci, ez egy nagyon-nagyon jó kép!Mindketten mosolygunk. A távolból is ideér egy pillanat alatt a szeretet.

  Amikor kezdi szirmait bontogatni a kis krókusz, vagy jácint, óriási szeretetet áraszt felém, és boldogságot.

  A kiscicánk az ölembe bújik és dorombol.

  A szerelemben még eddig nem volt szerencsém, valameddig tartott, volt benne sok szép is, aztán valamiért elromlott.
  Valószínű ennyi ideig voltunk egymáshoz rendelve, vagy tanultunk belőle vagy nem.
  Talán még eljön az én igazi párom is, és elfogad engem olyannak, amilyen vagyok, és nem azért változom, ha változom, mert ő akarja, hanem mert én változom ő általa, a szeretete által.

  További szép estét!
  Erzsébet

  [Reply]

 4. judit szerint:

  Szeretet számomra nagy és érzelmekkel teli szó.Szeretet szó magában foglalja a fájdalmat is,mert ha szeretünk valakit akkor a kedvéért lemondunk dolgokról.

  [Reply]

 5. Anna szerint:

  Szeretet amikor párod, szülőd halálos betegségben sem hagyod el, amikor a sors fintora, hogy gyógyíthatatlan beteg. Mindent követ megmozgatsz,hogy könnyíts szenvedésén, hogy szebbé tedd utolsó napjait,nem hagyni egyedül az utolsó leheletig a karjaid közt halhat meg.Mementó a férjem első feleségének Miminek és édesanyámnak!

  [Reply]

 6. Kőrösi Kati szerint:

  Úgy érzem, számomra mostanában leginkább az odafigyelés minősége és mennyisége lehet a szeretet mértékegysége. A szeretet megköszönni és viszonozni a teljes figyelmemmel tudom, ezt gyakorlom tudatosan pár hónapja.
  Figyelem és idő. Életemben ezek jelenleg a legfontosabbak.

  Szép napot Neked, Manita és minden Olvasódnak!

  [Reply]

 7. Anikó szerint:

  Hm, a szeretet? Versek és dalok jutnak eszembe.Meg érzések.
  A legtisztább és legnemesebb érzés. Energia.

  Pál Apostol I. levele a Korinthusbeliekhez
  szerző: Pál apostol, fordító: Károli Gáspár

  1. Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
  2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
  3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
  4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
  5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
  6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
  7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
  8. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
  9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
  10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
  11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
  12. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
  13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

  De ide írhatnám Ady egyes verseit vagy Radnótit. Vagy A Várj reám c. örök klasszikust.

  Ezek azok a versek, dalok, amelyek számomra megfogalmazzák azt a szívszorító vagy épp eufóriát ébresztő érzést, aminek a megéléséhez sokszor elég az első tavaszi napsütés, az első kis virág.
  Mert a szeretet bennünk lakozik:nyílt szívűség, elfogadás.
  Nem csak szemünk van, de látunk is. Nem csak fülünk van, hanem hallunk is.

  [Reply]

 8. Kessler Gabriella szerint:

  Sziasztok!

  Szeretni annyi, mint elfogadni. A jelenben élni. Olyan érzés, mint amikor legutóbb a gyaloghídon szembefordultam a lebukni készülő nappal, és éreztem, hogy minden földi és földöntúli sejtem átjárja az éltető energia, és az egész világot megöleltem volna…Mindaz, amit rosszként élünk meg, a fejlődésünkért történik. Szeretni azt is jelenti számomra, hogy szeretem magam, és mindent körülöttem. Szeretettel foldulni a környezetünkben mindenhez és mindenkihez. Előbb gondolni arra, hogy neki mi a jó, s nem várni viszonzást. Hogy része vagyok az egésznek, s hogy Isten szeretete végtelen, és mindnyájunkké. Megmásíthatatlanul.
  Kesslergabi

  [Reply]

 9. Kessler Gabriella szerint:

  Sziasztok!
  Szia Manita!

  Szeretni annyi, mint elfogadni. A jelenben élni. Olyan érzés, mint amikor legutóbb a gyaloghídon szembefordultam a lebukni készülő nappal, és éreztem, hogy minden földi és földöntúli sejtem átjárja az éltető energia, és az egész világot megöleltem volna…Mindaz, amit rosszként élünk meg, a fejlődésünkért történik. Szeretni azt is jelenti számomra, hogy szeretem magam, és mindent körülöttem. Szeretettel fordulni a környezetünkben mindenhez és mindenkihez. Előbb gondolni arra, hogy neki mi a jó, s nem várni viszonzást. Hogy része vagyok az egésznek, s hogy Isten szeretete végtelen, és mindnyájunkké. Megmásíthatatlanul.
  Kesslergabi

  [Reply]

 10. Orsi szerint:

  A szeretet az adni tudás művészete.
  Úgy adok, hogy azzal örömet szerezzek, s úgy adok, hogy nem várok viszonzást érte.
  A szeretet jelen levés. Ott vagyok, amikor szükség van rám, és teljes énemmel ott vagyok (és nyitott, értékelés és bírálat mentes), amikor a másik kiönti a lelkét.
  A szeretet lényeg – mindkét fél úgy érezze, ő kapott többet a kapcsolattól.

  [Reply]

 11. Izabella szerint:

  Szeretet nélkül nincs élet. Hanem tudsz szeretni az életnek nincs semmi értelme. Szeretet nélkül üres és céltalan az élet.
  A szeretet csodálatos dolog, boldoggá teszi az életet.
  Boldog vagy hogy szeretetet tudsz adni és kapni.
  Röviden és tömören a szeretet csodálatos dolog, de vele élni és megtapasztani a legnagyobb öröm a világon.

  [Reply]

 12. Manita szerint:

  Kedves Anita!

  Nekem a szeretet a biztonságot jelenti. Gyermekkoromból a szüleim szeretete adta azt a biztonságot, hogy minden nap hazajöttek, gondoskodtak testi-lelki-szellemi táplálékomról, adtak játszótársnak testvért, családot, ahol el lehet bújni a külvilág bántásai, forgataga elől. Védelmet az ismeretlentől, biztatást a nagyobb teljesítmény elérésére, s azt a tanítást, hogy hogyan legyek boldog – akár egyedül, akár társsal.

  Szerettem volna ugyanilyen biztonságot adni a saját gyermekemnek, s most, hogy felnőtt lett, látom visszaköszönni mindazt, amit adtam neki, s látom, hogy ugyanerre törekszik Ő is, amikor az unokáimat terelgeti.
  Azt hiszem, ennél nagyobb szeretetet nem is kívánhatnék – nem is hiszem, hogy lenne.

  Adjon az ég mindenkinek legalább ennyit!

  Mindig mondom a leendő anyáknak és a gyakorló pedagógusoknak is, hogy a gyermekneveléshez csak úgy fogjon az ember, ha van hozzá elegendő szeretete, optimizmusa és humora. Ezek nélkül nem csak a nevelés, de az élet is csupa ború. De mi nem vagyunk szomorúak, mert mindezek a sejtjeinkben vannak.
  Szeretettel

  Hajdúné Antal Gabriella

  [Reply]

 13. Bőjthy Andrea szerint:

  Szia Anna!

  Gratulálok a nyereményedhez.

  [Reply]

  Manita Reply:

  Én is gratulálok minden egyes hozzászólónak, azért a kitartásért, örömért és a szeretet áramoltatásáért, amivel bearanyozzátok mások napjait :)
  Legyetek nagyon boldogok :) …és a rosszabb pillanatokban is álljon melletek valaki, aki emlékeztet, hogy szeretet átélése minden helyzetben megadja a szükséges lépéshez az erőt nektek :)
  Manita

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.