... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   ápr 28

Változásra várva = Önmagunkra várva…

 

 

Ígéret Havának legfontosabb rezgései a változás, változtatás, tanulás, tanítás, utazás (szellemi és földi utazások is ) Ebben a hónapban erőteljesen rezegnek a „valahová” tartozással kapcsolatos belső vágyaink… Hit a Bizalomban, a REND-ben és valami Felsőbb Erőben (mindegy hogy hited szerint minek hívod, Istennek, Univerzumi Energiáknak… Forrásnak… stb…)

.

A Változás hónapjában járunk… a TÖRTÉNÉSEK idejében!  Cselekvő hónap, tehát ha Te kezdeményezed a változtatást Önmagadon, akkor uralod az Életedet, ha viszont hagyod hogy „csak úgy” történjenek életed eseményei, ahogy a környezeted, (főnököd, anyósod, bankod, pártod, stb…) szeretné, akkor lehet, hogy elszenvedője leszel a „véletleneknek”

Pedig… véletlenek nincsenek :)

.

Lélek…

Egy belső úton megyünk most át, amelyben a Lelkünk TISZTULÁSA teremti a világosságot… Meghallva, megértve, kimondva, kisírva, leírva, megálmodva… vagy megénekelve – megteremthetjük ennek a belső hangnak a sugallatát, az anyagi világban is :)

 .

belső út

.

A Lélek maga az ÉLETÖRÖM, a Szeretet kiáradása a végtelenbe… minden tapasztalásod elfogadása :)

.

Tapasztalni tanul a Lélek, ebben a Földi világban… tapasztalni a testbe zártságot, a gondolkodás racionalitását, a másoknak megfelelést (…) – miközben szabad és végtelen. Ezt a végtelenséget mindig-mindig próbálja megéreztetni velünk, Emberekkel. Mindig hallatja a hangját, csak mi elnyomjuk, mert a létfenntartásért, az elismerésért küzdünk… mindennap FÉLÜNK valamitől, valakitől vagy annak elvesztésétől és harcolunk –  ezzel gúzsba kötjük a lelkünket – aminek hatására, megbetegszik a testünk…

A LÉLEK TUD megbocsátani, elengedni, búcsúzni, újrakezdeni, elveszíteni, megtisztítani, bízni, meggyógyulni  – ezért tudsz: kérni ha bajban vagy, adni ha kérnek, izzó vággyal Szeretni – tenni, amit igaznak érzel…

Az ego ezeket nem tudja.

A Lélek  minden nap TANÍTJA Szeretni újra és újra a Saját Életedet, minden megoldandó vagy elengedendő feladattal együtt. A Léleknek nem kell ok, megerősítés vagy bizonyíték, hogy szeressen… az egónak kell….

.

A Lélek, a Szeretet, az Öröm – a jelenben ÉL… az ego a múltban vagy a jövőben. De a múltban, jövőben nem lehet Szeretni és nem lehet „ott” ÉLNI sem!

.

Viszont, mindig TE döntesz, hogy melyikre hallgatsz: a Lélek hangjára vagy az egódra.

.

Kapcsolataink…

„Furcsa” helyzetek, történések következnek, amelyben ismeretleneket és ismerősöket, tanulunk meg elfogadni…. Álarcaink felismerése és levétele a cél, hogy minket, az új és a régi ismerőseink is – a saját valóságunkban – elfogadjanak vagy utunkra engedjenek….

Ehhez persze önszeretet, a megbocsátás és az elengedés képessége szükséges – magunknak is és másoknak is…

…és ez bizony félelembe zárva NEM fog menni!

 .

Bizalomban szabadon....

.

Változás akkor kezdődik, amikor nem félsz, hogy mások milyennek ítélnek és elhagynak vagy sem!

Mert akkor, BIZALOM-ban vagy…

Átélhetjük a bizalmat, ha engedjük a saját HIT-RENDSZEREINKET, tanult viselkedésünket, félelmeinket… leomlani…  – és Önmagunkban bízunk végre.

.

Párkapcsolatok…

Hmmm… a párkapcsolatok NEM azért vannak, hogy boldoggá tegyenek – ha ezt felismered, akkor nyert ügyed van – magadat kell megtalálnod, SZERETNED és boldoggá tenned, a régi mintáid, tapasztalataid, kapcsolataid, emlékeid, ELENGEDÉSÉVEL és odabent a szívedben a boldogságot megélni–amit aztán vissza tudsz sugározni a kapcsolatodba :)

 .

párválasztás

.

A tiszta kapcsolatainkban NEM a másikat szeretjük jobban, hanem álarc nélküli Önmagunk valódiságának felfedezését, átélését, (saját magunk szabadságát) ÉLJÜK át Őmellette.… így minden függőség nélkül hagyjuk, hogy Ő is megélje Önmagát a közösen bensőséges, birtoklás nélküli, Jelenben… :)

.

Visszautasítás, válás…

Lehet, hogy a nagy Ő visszautasít vagy észre sem vesz… vagy éppen most az elválás nehézségeit, fájdalmát éled egy régi kapcsolatodnak… Ez a Te harcod és nem érzékelheti senki kívülálló a saját történeted, megéléseidet, pont úgy ahogyan Te…

DE

Segítség mindig van, ha kitárod a szíved a JELEN pillanatnak. A lényeg, hogy ÉLD meg ami benned van mert csak akkor szabadul fel a fájdalom és a kétségbeesés, ha nem próbálod áltatni magad, ha nem próbálod elnyomni… ha elismered a „rossz érzések” jelenlétét a pillanatban…

.

könny

.

Ha bezársz és tagadod, akkor azzal a JÓ érzéseidet – a szeretetet, a hálát, az örömet, az apró szépséges életérzéseket is leblokkolod…

Ha pedig, egyik nap tagadod, a másikon meg mindenkinek elsírod és a másik felet hibáztatod – akkor egy önmarcangolásos játszmába kezdtél mások figyelméért, a megfelelési (vagy magyarázkodási) kényszered miatt. De ez csak HALOGATÁS, hogy ne kelljen felelősséget vállalnod és TENNED, a saját önálló Életedért.

.

Gyógyulás…

Más nézőpontok és másféle tanulnivalók felismerése segít a kétségekből kijutni. MÁS mint eddig… Ez félelmetes az ego számára és ellenáll….

.

A változás, a gyógyulás, mindig annyira nehéz – amennyire ellenállsz…. amennyire halogatod, tagadod a saját felelősséged, hogy a JELENBEN legyél.

.

A régi dolgok már nem működnek, ahogyan eddig. A szép emlékeink azért nem változnak, mert kitartóan ragaszkodunk a múlthoz… és a „rossz” emlékek is ugyanezért nem változnak – de az ÉLET változik…

Hiába volt 2 hete kedves, ha a múlt héten bántott… és hiába csókolt meg tegnap, ha ma elkerül…

Ezek mind elmúltak! Mi őrizgetjük csupán….

Hiábavaló a múlt emlékeinek dédelgetése! Mert a MÚLT, elmúlt! Ma teljesen más VAN

… csak a JELEN VAN….

.

Vizsgáld meg a gondolataidat!

A jelenben vagy??

Mert pont úgy változik az egészséged, a kapcsolataid (és minden más) ahogyan a gondolataidat a múltból, jövőből, a jelenbe hozod… ahogyan a valóságot elfogadod… Ahogyan Önmagadat – a JELEN valóságára, az Élet folytonosságának Változásaira, a SZERETET állapotára hangolod :)

.

elengedés

.

Mindannyian sebezhetőek vagyunk!

Nehéz helyzetekben – a valóságot, az elengedést és a megbocsátást felvállalni, NEM a bátorságról, nem az Igazságról szól, hanem a LELKÜNK megtisztításáról… a haragunk, a kényszeres akarásunk, a vágyaink vagy egy jövőben elképzelt történés elengedéséről szól…

Sebezhetőnek lenni, azt jelenti, hogy: Elengedem, hogy megfeleljek bárkinek, (csak hogy szeressen) mert szerinte (ebben vagy abban) másmilyennek kéne lennem….

Sebezhetőnek lenni, azt jelenti, hogy vállalom, AKI vagyok. Mert csak ha vállalom, akkor tudok magamon változtatni, akkor tudok meggyógyulni.

Például, ha felvállalom, hogy haragszom xy-ra ezért vagy azért, akkor van lehetőségem, hogy megbocsássak neki – de ha a haragomat sem merem felvállalni (nehogy mások szemében „rossz” legyek) vagy csak azért se bocsátok meg, kérjen elnézést ő —  akkor évekig vagy életem végéig cipelem az elfojtott vagy felvállalt gondolataimat, érzéseimet a MÚLTBÓL…

Én cipelem.

Engem betegít…  

Senki más nem fogja vinni helyettem…

Viszont a Jelenben mindig dönthetek úgy, hogy a Lelkemre hallgatok és ELENGEDEM a Múltat és a Jövőt….. kinyitom a szívem az ÉLETRE és meggyógyulok :)

.

Tehát:

Ne várd a változást… hisz csak Önmagadra vársz !

CSINÁLD :)

Te.

Egyedül.

Önmagadért csináld!

.

.

Egyetértesz? Tiltakozol?

Írd meg a hozzászólások közt, ha mered :)

 

.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Edina szerint:

    Most érettebben jobban megfogott érzelmileg is ez az írás,nem csak tudásban,információban értékes nekem,de még versre is ihletett fontos gondolaival,mert összefüggésekben mutatta be a jelen fontosságát,hogy mindig a jelen pillanatát éljük meg,merjünk önmagunk lenni,amire leszülettünk azzal a mentalistással.,mert jelenleg ez számunkra az örökkévalóság megélése.

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.