... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   szept 21

Őszi Napéjegyenlőség 2012

A hagyomány szerint négyszer kezdődik el az év az esztendő körén belül. E négy kezdet a tavasz, a nyár, az ősz, és a tél. Az eljövendő évszak a Nap fordulatával indul, vagyis úgynevezett napfordulati pontot ér el ekkor a Nap éves pályája során.
Tavasz kezdetekor a déli égboltról lép át az északira, miközben áthalad az égi egyenlítőn. Nyár kezdetén járásának legmagasabb pontját éri el az északi égbolton, majd újra dél felé fordul Napunk útja.
Ősz kezdetekor az északi égboltról lép át a déli égboltra, miközben újra áthalad az égi egyenlítőn, míg a tél kezdetén éri el járásának legmélyebb pontját (legalábbis az északi féltekéről nézve, mert délen, például Ausztráliában, ekkor jár a legmagasabban), majd útja újra észak felé fordul. – Paksi Zoltán –


Minden fordulati pont, 1-1 ÚJ kezdet lehetőségét rejti magában, mivel ez a nap az idén a számmisztika szerint Teremtőnapra esik, ezért érdemes olyan mágikus cselekedetetket végezni, amivel a jövőre – az elkövetkező új évszakra szeretnénk hatni :)

Az előtte való napon, vagy a pontos idő szerinti Napéjegyenlőség előtt, érdemes egy kis múltba tekintést végezni, összegezni a hibákat – tanulni belőle, majd megbocsátani magunknak és másoknak-és megkezdeni az ÚJ életünket :)

2012 szeptember 22-én, közép-európai idő szerint 16 óra 49 perckor veszi kezdetét az ősz  (GMT.: 14.49)

 

A Tavaszi és Őszi Napéjegyenlőség a fény és árnyék, tűz és víz egyensúlyának ünnepe, a Nyári Napforduló a fény, a tűz uralmának, erejének ünnepe, a Téli Napforduló (Karácsony) a sötét uralma végének, a fény, a tűz újjászületésének ünnepe

Szeptember 22.én, a fény, a Nap erejének, tüzének csökkenése eléri az egyensúly állapotát, a nappal és éj egyforma hosszú. E naptól a sötétség válik erősebbé, a külvilági tűz fogyásával a belső, befelé forduló, tűz nyer teret.

Aki a Napéjegyenlőség napján be tudja fogadni a fény a saját teljességébe -az meg is tudja tartani azt a Téli napfordulóig.

Ezzel tud töltekezni, energiát adni magának és másoknak is, úgy hogy életébe boldogság, bőség, szeretet és fény teremtődik, újra és újra :)

Ez a nőiességünk- férfiasságunk, egyik legnagyobb kihívása.  A TŰZ és VÍZ egyensúlyba hozását, a fekete és fehér, a férfi és női energiák felismerését Önmagunkban harmóniába kell hoznunk!

A bennünk élő tűzzel égessük el a múlt árnyait, félelmeit és a víz, mindent átjáró érzelmeivel, tisztító erejével, erősítsünk magunkban egy magabiztos, cselekvő, boldog jelen felépítését.

Gyújts gyertyát és csendesedj el. Figyelj a lélegzetedre és hagyd, hogy a gondolatok átcikázzanak rajtad-ne gondold, hogy rossz, ha a napi vagy múltbeli dolgok előjönnek – egyszerűen engedd, hogy tovaszálljanak…

Emlékezz a benned lévő Nőre és Férfira, aki megbocsátó, teremtő, befogadó, cselekvő, gyarapító, szeretetet adó- aki megnyitja a szívét – szeretetben, szabadságban él-  Egységben van, mindennel és mindenkivel…

Emlékezz a Felelősségre, ami nélkül nem lehetsz Önmagad! Vedd vissza azt az erőt! Tudd, hogy minden hiba, konfliktus, harag, félelem csak Veled együtt kezdődhet el-és Veled végződik!

Engedj el mindent, ami gátol, ami nem a szíved szeretetében történik! Engedd el a múltat és a jelen hibáit, hiábavalóságait! Engedd el, azokat az embereket, akik már beteljesítették a feladatukat az életedben. Engedd el azokat a kapcsolatokat, amelyek nem visznek előre!

Tudd, hogy TEREMTŐ és Önálló Felelős lény vagy! Ember, aki EGY mindennel és mégis EGYEDI és megismételhetetlen :)

A Felelősség, önmagad boldogulásáért a kezedben van- nem adhatod más kezébe és nem veheted át senkiét! Azért születtél, hogy a SAJÁT életedet éld! Amikor másoknak akarsz megfejleni vagy másokon akarsz uralkodni-elveszted a Teremtő erődet, Önmagadat!

Bármi, ami Veled történik és ÉRZED, hogy ez nem a Te életed, az a TE felelősséged, hogy belülről megváltoztasd, elengedd – hogy ez által Te is változz.

Engedj el, égess el mindent, ami felesleges az életedben!

Ennek van itt az ideje!

Amikor eljön a Napéjegyenlőség pillanata, elkezdődik egy ÚJ élet az ÉLETEDBEN! Amennyi visszatartó erőt elengedtél, annak helyébe beköltözik a FÉNY.

Fordítsd arcodat a Nap felé és töltekezz fel élettel, boldogsággal, erővel, kitartással, szabadsággal, öntudattal, önszeretettel, egészséggel, bőséggel! Lélegezd be mindezt! EZ a TIÉD :)

El is mondhatod, szavakkal is!

Elengedek mindent és mindenkit, ami eddig visszatartott a saját életemtől! Felelősséget vállalok önmagamért és a gondolataimért, tetteimért. Beengedem a fényt, az életet, a boldogságot, az egészséget, a szabadságot, a bőséget (bármit) az életembe! Itt és MOST!

A fény befogadását, megtartását 22-én, szombaton 16 óra 49 perckor vagy még napnyugta előtt végezd el, természetesen a Nap felé fordulva :)

Áldás :)

Manita

ui

Várom a megéléseiteket, erről a csodás napról a hozzászólásoknál :)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. Vikica szerint:

  Sziasztok!

  Én utólag olvastam csak a bejegyzést; egy dologra azonban határozottan emlékszem: szüreti fesztiválról hazafelé tartva karomban kisfiammal határtalanul boldog voltam arra gondolva, otthon hozzámbújva pihen majd el :)

  A 16:49 időpontban a fényben sütkérezve, fellépésre készülődve örültem annak, élek, itt élek, így élek, a szeretteimmel élek :)

  Köszönöm Manita a tanításaid :)

  [Reply]

 2. Magyarné Szabó Eszti szerint:

  Sziasztok!

  Soha jobbkor nem jöhetett volna ez a jóhír, ugyanis 10 év együttélés, 9 év házasság és három gyermek vállalása után arra döbbentem rá, hogy én magam jóformán már nem is létezem. Férjem nem akarta, hogy elmenjek a Pécsimami Állsbörzére; utoljára próbált egy saját kezdeményezésemtől visszatartani – ezúttal sikertelenül. Elhatároztam, hogy nem hagyom tovább sodorni magam a mások által elvárt ingoványon, hanem VALÓBAN kezembe veszem a sorsomat. Ebben a bátorságban az a tény is megerősített, hogy két hete találkoztam első és egyetlen szerelmemmel, aki ugyan szakított velem a családom miatt, mégis ugyanolyan forrón, megalkuvások és kicsinyességek nélkül fogok szeretni életem végezetéig. Ebben a lelkiállapotban, a családdal folytatott sorsdöntő “beszélgetést” követően hallottam ezeket a gondolatokat Gellén Nóritól. Éreztem, hogy elönt a belső béke és boldogság, a szeretet végigáramlik ereimben… Nagyon köszönöm!

  [Reply]

  Manita Reply:

  :) Nincs is más hátra, mint őrizni a pillanatot-azt a pillanatot-amikor boldogok és szabadok voltatok :) és a többi döntéseitek előtt előhívni (majd) és meg fogja mutatni a helyes utat, hogy a legközelebb is számotokra jó döntést tudjatok hozni :-)

  [Reply]

 3. Gellén Nóra szerint:

  Kedves Manita!

  Mint az előző hozzászólásból kiderült: idéztem a szeptember 22-ei hírleveledet a második “Anya pénzt keres” délutánon, ahol több mint 20 kisgyermekes nővel beszéltünk lehetőségekről, szabályokról, változtatásról… Éppen ott ért bennünket az Őszi Napéjegyenlőség, köszönöm, hogy aznap írtál róla, örülök, hogy még gyorsan ránéztem a leveleimre indulás előtt, ahogy annak is, hogy – bár nem tudatosan – éppen erre az időpontra tűztük ki a programot. Azt hiszem a résztvevők közül már többen jártak nálad…

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.