... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   dec 28

Mit hoz Neked 2014?

A számmisztika szerint a LÉLEK és a gyógyulás éve lesz 2014. Önmagadra találást, a saját lelkiséged, a lelked igazságának felszínre kerülését… vagyis a megújulást, a gyógyulást, hozza el testi-lelki szinten – annak aki hagyja :)

A lélek – az ember „halhatatlan” és anyagtalan része, amely minden életünket végigkíséri. Egy kapocs a szellem (a magasabb rendű tudat vagy Isten) és a fizikai test között. A lélek megítéli a szív gondolatait és szándékait ezért a lélektől elválaszthatatlan a szeretet átélése! Örömöt, bánatot, szeretetet, fájdalmat, élünk át a lélek segítségével – olyan érzések, érzelmek, sokaságát, amelyet nem a fizikai test érzékszervei közvetítenek számunkra. A különböző tanítások szerint, minél nagyobb bennünk a szeretetenergia, (az adni, elfogadni, áramoltatni, egyensúlya) annál könnyebben kapcsolódunk Isteni mivoltunkhoz (az össztudathoz, az Energiához, az Univerzumhoz vagy a saját vallásunk Istenéhez)

A kereszténység születésekor még az embert hármasságban (trichotomizmus) fogták fel, szellemnek,léleknek és testnek. A Vienne-i zsinat (1311) úgy határozott, hogy az addigra amúgy is elhalványuló szellem fogalmát, illetve a kettős lélek fogalmát eltörli, és bevezeti helyette azt a dogmát, hogy az embernek csak teste és lelke van (dichotomizmus), és a léleknek vannak szellemi tulajdonságai – Wikipédia

Mit tartasz igaznak, igazságosnak? Mit súg a lelked… mikor sajog, mikor boldog? Mi a Te igazságod? Mi az igaz hited?? És a másokét tiszteled-e még ha nem is fogadod el?

Erről fog szólni a következő év :)

Önmagadról!

Arról, hogy hagyod, vagy nem hagyod, hogy olyan dolgokat tegyél, mondjál, gondoljál, amik megviselnek vagy örömmel töltenek el..

öröm

Arról hogy a lelked, a hited, a spiritualitásod, hogyan kapcsolódik a benned lévő Istenihez vagy a hited szerinti Istenhez – és ezt ÉLED is a mindennapjaidban (vagy csak 1-1 tanfolyam idején, egy könyv olvasása közben, egy meditáció alkalmával – de utána visszatérsz a régi megszokotthoz, a káromkodáshoz, a pletykához, a testi-lelki fenyítéshez vagy az áldozat önsajnálatába és mások hibáztatásába menekülsz?)

Mert 2014-ben ezek az „önbecsapások” visszaköszönnek és a lelkünk sajogni fog, ha vizet prédikálunk és bort iszunk :) …és kenhetjük másra (az anyósra, a devizahitelre, a pénztelenségre) de ott fog sírni minden titok fájdalma, amikor rádöbbenünk, hogy nem az igaz lelkünk szerint cselekedtünk és most csak másra próbáljuk kenni a felelősséget!

És az „igazság” kihat majd a kapcsolatainkra, a szerelemre, a szenvedéllyel készülő dolgainkra, munkánkra, hobbinkra, a tanulnivalóinkra – az igazi önvalónkra is… Álarc nélkül boldogabbak lehetünk. Falak nélkül sérülékenyebbek – de teljesebbek. Önszeretettel pedig valóságosak :) Az álarc izgalmas – lehet hogy pillanatnyilag tökéletes a kép – de ez mind TALMI, múlandó… A tökéletességünk abban rejlik, hogy elismerjük, hogy nem vagyunk tökéletesek – így leszünk valóságosak és szerethetők :)

jin és jang

Az emberek átverhetők mert egyesek kihasználják mások energiáit mások pedig érzés szinten csapódnak ide oda… Ez most is így lesz – mert aki be akar csapni az megpróbálja majd… de a lélek szárnyalását és a lelkiismeret furdalást nem tudja úgy senki szőnyeg alá söpörni mint az eddigi években… és TE magad sem tudod ezt megtenni, amikor magadnak hazudsz :)

Tehát nem lesz könnyű… hiszen egy hang, amit eddig elnyomtál ott fog duruzsolni naponta, hogy ejnye-ejnye megint  megbántottál valakit… Hmmm, a sokat halogatott önvizsgálat előtérbe kerül :) Vágyunk megismerni önmagunk értékeit, adottságait, rejtett képességeit… azt a tüzet, amelyről az ezoterikus oldalak oly sokat cikkeznek – hogy BENNÜNK is meg van :) A jó út számodra mindig az, amelyet nem csak elolvasol (vagy végigjárod a tanfolyamot) hanem használod is! Minden kívánt tudásban van valami ami számodra hasznos – semmit sem tanulsz feleslegesen – de az igazi mindig az amit saját hited szerint formálva alkalmazol :)

A test-lélek-szellem harmóniájának megbomlása, betegség tünetekkel hívja fel a figyelmet, (sokkal erőteljesebben, mint eddig) hogy letértünk a helyes útról… minden fájdalom egy útmutatás hogy foglalkozzunk önmagunkkal és ne másokat hibáztassunk, ne a külvilág körülugrálásától és szeretetétől várjuk a gyógyulást, a boldogságot – hanem önmagunktól! Bármilyen önfejlesztő, önmegismerő módszer előhozza az öngyógyítás és gyógyítás csodáját, amit Te igaznak hiszel!

Megint fontos szerepet kap a megbocsátás és az elengedés- önmagunkkal és másokkal szemben is, amely a szeretet és önszeretet nélkül nem képes létezni, nem képes a kiegyenlítődés szikráit elvetni, ebben az évben sem. Hiszen sem gyógyulás, sem jó kapcsolat, sem előrelépés nincs, ha a múltban élünk! Ha 2013-ban megértetted és alkalmaztad a szívbéli döntéseid előrevivő lehetőségeit, akkor könnyű dolgod lesz a LÉLEK évében :)

A HIT (amely nem csak vallási hit) nagy erőket mozgat meg az emberekben és a közös célok összefogással megvalósulnak. (lehet ez egy ház felépítése, egy szerelem minden tabut ledöntő ereje, de akár a Föld felvirágoztatása is)

nincs lehetetlen a szeretetben

Győzelmek és sikerek születnek a lélekből induló tettek véghezvitelekor – az ellentétes hatások és ellentmondások kiegyensúlyozásával – a magán és az üzleti életben is. A tudatos és a tudatalatti, a nő és a férfi, a főnök és a beosztott, (és minden ellentétpár) kiegészül, kezelhetővé válik – ha a lelkünk ÉP és harmóniában vagyunk Önmagunkkal és nem megváltoztatni, uralni, hanem elfogadni akarjuk az ellentétet… Ekkor már nincsenek titkok, a múltban elsajátított ismeretek összerendeződnek, világossá válnak és elérjük végre azokat a sikereinket amelyekért tettünk :) Alkotók, bohémok, sorsokat megváltoztató emberi szövetségek és önmagukat lelkiekben is megújító EMBEREK éve :)

zene

Minden évben új leckét kapunk. Minden év egy fejlődési szakasz kezdete, amellyel változtatásokat indíthatunk el bármely vagy az összes életterületünkön… mert ha valahol elindul egy ici-pici változás, az kihat mindenre :) Nincs más dolgod csak hallgass a lelkiismeretedre és minden káosz, rossz kapcsolat, betegség, pénztelenség, hitetlenség, sikertelenség csak régi, múltbéli, tapasztalat lesz az életedben. A LÉLEK éve a felnőtté válás, az önállóság „beavató szertartása” a VALÓSÁG nagy sorskerekén.

Jó utat Neked Önmagad felé!

–      szeretettel: Manita –

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Comments

 1. Hajdó Károly szerint:

  Istennel minden lehetséges! Köszönöm, Manita! Szeretettel:Károly

  [Reply]

 2. Gertrud szerint:

  Koszonet Istennek, hogy ajandekoz olyan embereket mint Te Anita! A lelkedben a szerett fenye olyan boseges hogy elteto szikrakat tudsz kuldeni a mi eletunkbe, amelyek megvilagitjak dontestelen gyenge pillanatainkat. A Te fenyeddel taplalod a mi pislakolo lelki lampasunkat, hogy eredetisegunk es egyedisegunk elobukkanjon szurke kis rejtekhelyerol. Az igazi vegerdmenyt Te irtad meg : harmonia, egszeges onszeretet bennunk es kornyezetunk szamara! Szivbol jovo koszonettel! A JOISTEN VIGYAZZON RAD! Gertrud

  [Reply]

 3. zvelihár beatrix szerint:

  O:) ♥

  [Reply]

 4. Lenner Katalin szerint:

  Nagyon szépen köszönöm Manita soraidat, szívesen olvasom és felhasználom a még hátralévő éveimben

  [Reply]

 5. Balla Magdi szerint:

  Köszönöm az igazság levelét

  [Reply]

 6. Balla Magdi szerint:

  Nagyon igaz szavak

  [Reply]

 7. Balázs Ilona szerint:

  Életem során mindig éreztem és érmem, hogy segítséget kapok az égiektől-angyaloktól.Mennyei Atya és Jézus szeretete és az angyalok segítsége nélkül nem lehet nem lehet élni!!!

  [Reply]

 8. Gellér Istvánné szerint:

  Kedves Anita!

  Köszönöm az egész évi ,erőt sugárzó biztató és elemző irásaidat, szivből kivánom, hogy a 2014. évben érjél el sok-sok sikert, és küldjed nekünk leveleiden keresztül az ERŐT.
  Szeretettel kivánok nagyon boldog újévet Neked és kis Családodnak,
  Gellérné Ida

  [Reply]

  Manita Reply:

  Köszönöm mindenkinek a kedves és bátorító sorokat! :)
  Nagyon Boldog Szeretettel teli Egészséges ÉLETET Kívánok!

  [Reply]

 9. Vári István szerint:

  Kedves Manita!

  Sok köszönet ezért a sok igazságot tartalmazó levélért. Nagyon jó a figyelemre intő szó, mert tekinthető úgy, mintha egy kressztábla lenne
  előttünk. Mi történik, ha figyelmen kívül hagyjuk, egy hatósági ember
  büntetést szab ki és ez mind addig fog tartani, amig szabálykövető magatartásunkká nem válik a kressz ismerete és betartása.Más értelemben
  komolyan meg kellett ismernem bizonyos dolgokat, hogy ez nem játék.
  Az élet addig adja a leckéket, mig meg nem tanuljuk.
  Mindenható Urunk gazdag áldását kérem Manita Életére, Munkájára és Sszolgálatára a 2014 – es esztendőben

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.