... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   okt 17

Kezdet

A Kezdet hónapja :)

…és nem mellesleg előrevetíti a 2017-es éved történéseit – ami az Élet (újra) Felébresztésének éve lesz :)

Vagyis a mostani érzések, emberek, történések, gondolatok, helyzetek, tervek… stb… mind-mind megvalósulnak, visszaköszönnek, megismétlődnek a következő évben… (úgyhogy jól figyelj mit teszel…) Teremtés ideje van.

A két újhold is megerősíti a KEZDET (kezdés, elkezdeni valamit vagy az újrakezdeni) lehetőségét :) Ilyenkor kell(ene) a legtöbbet dolgozni magunkon, hogy ne csak újra-és újra-és újra elkezdjük ugyanazt, hanem elkezdjük már végre Élni is az Életünket!

eldőlve

Nagyon sok minden eldől most októberben… szó szerint eldőlnek azok az emberek mellőlünk, akikkel nem vagyunk harmóniában kívül és belül… és mi is kidőlünk, porba hullunk azok mellől akiket hamis káprázatok fényében magunk fölé emeltünk.

Amikor a belső érzések letisztulnak és a lelkünk már nem a külsőségeknek próbál megfelelni… az elvártnak, a minket körülvevők szabályainak (vagy amit mi akarunk mutatni magunkból a külvilágnak) akkor a külső és a belső világunk közeledni kezd egymáshoz …

Tudod… amikor egy szituációban, meditációban, tanfolyamon vagy történésben már nem a „külső” egó mondja a tuti minősítést a helyzetről, hanem pontosan ÉRZED, hogy mi az ami VAN :) Benne vagy a saját életedben, tisztán és őszintén érzékeled, hogy mi az ami felesleges, önbecsapás… függőség… fájdalmas kapcsolat… bármi ami meggátol, hogy a saját életedet Éld.

.

A Kezdet, mindig-mindig BÚCSÚZÁS, elengedés… megengedés…

bent és kint

Megengedem a Teremtésnek, hogy megtörténjen az is amit nem akarok elfogadni… amit nem akarok elengedni…. Megengedem magamnak, hogy meglássam, megéljem, elfogadjam a változás VALÓSÁGÁT :)

…de harcolhatok tovább a démonokkal, illúziókkal… menekülhetek tovább Önmagam elől (mindegy, hogy emberekbe, gurukba, munkába, italba-ételbe, szerekbe kapaszkodom) a félelmeim elől menekülök, hogy NE kelljen szembenézni velük – Magammal…

.

Tántorgás… és függőség – amikor az kell ami nincs…. és az is csak akkor KELL amikor én nem merek magammal-magamban számadást készíteni, önnön magamra időt szakítani, tisztázni, tisztítani…

Önmagunk elől nem menekülhetünk örökké. Ha máskor nem, a halálos ágyon szembe kell néznünk magunkkal – mert egyszer el kell indulnunk befelé!

befelé

Miért is nem most azonnal akkor??

Miért félsz a magad erejétől? A magad Életétől? A magad belsejétől?

Miért a hazugság és a képmutatás? Miért nem ismered el hogy „apró” haszon reményében megalkudtál Magaddal, azért vagy ebben a helyzetben??

Hazudva magad kicsinységét vagy nagyságát… félelmét vagy bátorságát… tűrését vagy áldozatát… lázadását vagy elfogadását – csak FÁJNI tudsz – Élni NEM!

fáj a csend is

Írtam már, de most újra: Döntened csak egyetlen dologról kell: Akarsz-e Élni??

Igen?

Akkor ÉLD meg! Tapasztald meg! Csináld… alakítsd… változtasd… újítsd meg… csak KEZDD el :)

Mozdulatlanságban nem él az Élet… a komfortzónádban nincs fejlődés…

.

Képzeld el, hogy a kertedben minden fa úgy dönt, hogy nem engedi lehullni a lombkoronáját az ősszel, mert az elengedés fáj… A szomszéd már összegereblyézte a leveleket… már leesett az első hó… minden kopasz, havas… de a Te kerted káprázatosan zöld fákkal van tele… Mindenki csodájára jár… irigyli…

Aztán eljön a virágbontó tavasz…. Pattannak a rügyek, előbújnak a csodás színes bimbók, zöld kicsi levelecskék – mindenhol máshol….

A te fáid még most is gyönyörű zöldek, de nincs rajtuk egyetlen virág egyetlen új hajtás sem… nem nő rajtuk termés… nem növekednek… nem szállnak rá pillangók és méhecskék… nincs egyetlen ÚJ lehetőségük sem a megújulásra…

Még mindig gyönyörűséges, zöld a kert… de már nincs benne Élet…

nincs benne változás…

nincs benne a Természet körforgásában – Halott.

Kifelé azt mutatja, hogy él – de belül halott….

.

S amint bent úgy kint…

.

Mondd Ember… belehalsz ragaszkodásodba a változás helyett??

.

elindulas

Kezdet hónapja van… búcsúzás ideje… <3

Te mit engedsz el, hogy ÉLJ?

 .

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments

 1. Erika szerint:

  gyönyörüen leírva Manita :-)

  [Reply]

  Manita Reply:

  :)

  [Reply]

 2. Molnár Mónika szerint:

  Nekem ez a hónap valóban egy új kezdet.
  Két éve volt egy nagy műtétem, ami után ismét fel kell építenem az életemet, ami ismét teljesen lenullázódott.
  Éppen ma hívott föl kb negyedszer a volt főnököm, – bennem már megbízik, nem akarna egy új valakit – hogy menjek vissza 4 órásba. Nagyon örülök neki, hogy ennyi idő után ismerős helyen, ismerős munkahelyen próbálhatom ki magam. Izgulok is, hogy hogyan bírom majd. De ha kihagyom ezt a lehetőséget, nem is tudhatom meg.

  [Reply]

  Manita Reply:

  Minden elismerésem a Tiéd !!
  nincs mitől félned! <3

  [Reply]

 3. Salamon Lászlóné Pálma szerint:

  Köszönöm az információkat! Nekem az egész 2016-os év a Kezdet. Ugyanis ebben az évben .elengedtem , megbocsájtottam, és kezdtem máshogy értékelni az életemet, .magammal és a külvilággal békében vagyok .Sokszor voltam padlón ,de mindig felálltam. Most úgy érzem Boldog…és kiegyensúlyozott vagyok..és mindezt másoknak is átadom, s mindezt magamnak és hozzáállásomnak köszönhetem. A legfontosabb, hogy másoknak is tudok segíteni!!!
  További szép hetet kívánok:
  Pálma

  [Reply]

  Manita Reply:

  Csak biztatlak, hogy add tovább minden tapasztalásod <3 …és öröm hogy Boldog vagy!!! :)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.