... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jún 13

Tanmese 1

Jólianna, a kicsit magányos 40-es éveiben járó – önmagát öregnek, csúnyának, tartó  hölgyemény, nap mint nap azon kesergett, hogy az ő Rómeója mikor jön már el…?

Az utóbbi 8 év alatt kétszer volt színházban és egyszer a szomszédos városkában volt ÖTYE bulival egybekötött Katalin-bálon is… – úgyhogy egyáltalán nem értette, miért nem érkezik meg élete értelme a fehér paripáján.

magány

Van munkája, kicsi lakása, keresete…. –jajj, hát biztosan nagyon öreg és csúnya vagyok,  ezért nem jön az igazi- szokta mondogatni…

Aztán ez a mostani, utolsó 5 év elment még  a semmittevéses várakozásban, mikor a lakótelep áthallásos falai közt új pletyka ütötte fel a fejét…

El sem hiszem… Te hallottad? És mit szólsz? A Tiéd is??? Gondoltad volna?? – Súgtak búgtak a nők…

Jólianna elvetette, amit hallott, de aztán annyi bizonyítás ért el hozzá is, hogy mégis hihetővé vált a történet, szépen kikerekedett—és a valóság megdöbbentő fényében Jólianna elfogadta az eddigi elfogadhatatlant…

Kivirult és az eddig csúnyának képzelt önmagát levetkőzve, belevetette magát a társkeresők, a baráti társaságok, a hétvégi kirándulások és a munkahelyi összeröffenések útvesztőinek kavalkádjába :) Egyszóval elkezdett ÉLNI, a bezártság és várakozás helyett :)

 

Mi is történt valójában?

Egyszer volt, hol nem volt…. Az Üveghegyen is túl, ahol a kurta farkú malacka is túr, két lépéssel arrébb egy ici-pici kisvároska lakótelepén élt egyszer egy nő, 3 gyerekkel és a harmadik férjével… Úgy hívták hogy Szép Kata.

No, nem azért mert olyan szép volt, hanem mert a kereszténységben ezt a nevet kapta. Jólianna, sosem ismert még ehhez hasonló szörnyen csúnya „egyedet”, aki enyhén kopasz és festett pár szál haja ellenére nagyon kedvesen bánt a gyerekeivel és a szomszédokkal is. Eltorzult, tömzsi testének nagy részét mellei alkották, amiket a naponta színesedő falusi otthonka pazar színpompája – a melltartó hiányában – sem tudta ellensúlyozni, hogy valamire való NŐ látszatát keltse Jólianna fejében. És ezek voltak a legkisebb látható problémák, mert Szép Kata legfeltűnőbb, legutálatosabb, testfelülete a bőre volt. Az arca, a karjai és a mindig hurkás térde felett is kilátszó lábain lévő elkapart csípések, kiütések, gennyező sebei és sebhelyei eltorzították amúgy sem hibátlan alkatát.

Jólianna, „Qvázimódónak” nevezte a háta mögött, minden gúny és megvetés nélkül, sajnálattal, de mégis elszörnyűködve- amikor csak találkoztak.

Persze Katának nem volt mindig ilyen a bőre, csak a mostani gazdag férj aranykalitkájának szorításában és a két válás utáni stresszben lett ilyenné – ezt bizonyították az egyszer körbejárt fényképek a házban, az egyik lomtalanítás alkalmával.

aranykalitka

Szóval Jólianna szörnyszülöttnek tartotta, de nem Nőnek. Anyának, de nem nőnek. Feleségnek, de nem nőnek….

Történt egyszer, hogy Szép Kata férje, egy hónapos Svájci kiküldetésbe ment az új internetes programja tesztelése miatt. Aztán semmi izgalmas nem történt :) Hazajött :)

Másnaptól volt viszont óriási ajtócsapkodás, kiabálás… Náluk…. aztán a másik szomszédban…aztán felettük, alattuk… egy-két emelettel feljebb és lejjebb is… 12 családnál!

A férj ugyanis bekamerázta a hálószobát, majd hazatérte után édes-kettesben végignézte az asszonnyal a 12 szomszéddal történt sok-sok órás beszélgetés utáni, fergeteges szeretkezéseket :)

 

Tanulságok, Jóliannának és akik csúnyának érzik magukat:

–         Vannak nálad sokkal csúnyábbak, akik legalább ÉLNEK! Ne légy élő halott, értékeld többre magad, ismerkedj, beszélgess és ne ítélj a látszat alapján!

–         szeresd magad, mert bármilyen is a külsőd, az önszeretet  kisugárzik és megérinti azok szívét, akik magányosak (még ha kapcsolatban is élnek)

–         nem mindig az a NŐ, aki annak is látszik :)

–        …….?

 

Tanulságok a 12 megcsalt feleségnek:

–         nem a szépségedért szeret a férjed

–         adj egy kicsit többet a házasságodba, ha azt akarod, hogy monogám maradjon

–         beszélgess, szeretkezz, többet örömmel :)

–         a csúnya, nem mindenkinek a külsőt jelenti!

–         ………?

 

Tanulságok a megcsalt férjnek:

–         az aranykalitka kevés

–         az előrelátás és a féltékenység is kevés, ha bezársz valakit a pénzeddel, előbb-utóbb kiutat keres

–         ha már ilyen álnok módon bekameráztad a szobát, megérdemelted, hogy végignézd, hogy jól érzi magát a feleséged

–        ……..??

 

Tanulságok Katának:

–         ha a bezártság és a stressz miatt védekezel a külső sebeiddel a férjed szerelme, érintése, elől- akkor ideje, hogy tisztázd ezt vele és ha szabadon akarsz élni, akkor válj el

–        ………??

 

Tanulságok a 12 férjnek:

–         biztos, hogy a megfelelő asszonnyal élsz?

–        ……..??

 

 

A történetnek nincs vége….  Katáék elköltöztek, talán el is váltak… talán egymásra találtak és talán a szomszéd házaspárok is levonták a tanulságot (talán együtt maradtak, talán nem…) Az biztos, hogy Kata életében már háromszor történt meg hasonló…  Talán változtat… talán nem… Ahogy a többi Kata is….

Itt a vége fuss el véle :)

FONTOS kérdés: TE, milyen tanulságokat vontál le?

Írd meg a hozzászólások közt!

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.