... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jún 19

Mielőtt feladnád…

Tanmese 2

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne.
Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött.
Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál.

csacsi

Lerázza magáról a földet és egy lépéssel, feljebb mászik. Ahogy a paraszt és a szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést.
Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. Balázs Ilonka szerint:

  Ez nagyon szuper írás volt, így kell ezt csinálni.Sok mindenre rávilágított, aki elolvasta megértette a lényegét.

  [Reply]

 2. Fürediné Kiefer Edit szerint:

  Hát ez egy szép és hasznos történet, jó lesz nekem is észben tartani: ezt a szamár esetet, hogy milyen leleményes volt.

  [Reply]

 3. Moncsi64 szerint:

  Van benne valami. Régen, amíg szívemre vettem a főnök letolásait, csak egyre jobban kihasznált. Amióta “egyik fülemen be, a másikon ki”, a véleményem kíséretében,talán vette a lapot, és már csak időnként akar kihasználni.( plusz munka, érjek rá a nap 24 órájában 4 órás fizetésért)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.