... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jún 25

Uralkodni szabadon?!

Ki ne gondolt volna legalább egyszer (vagy többször) hogy milyen jó lenne uralkodni, főnökösködni, a párunkon, az anyósunkon, a gyerekünkön, a pénzünkön, a főnökünkön, egy munkahelyi részlegen, egy falun, városon, országon vagy az egész Világon…??

Mátyás

Persze igazságosan, jobban mondva a saját igazságunk tükrében :)

Ugye, Te is voltál már így, hogy úgy érezted, Te tudnád a dolgokat helyrerakni, hogy tökéletesen működjenek??

Június végéig ez a pár nap az uralkodásról szól, pontosabban az igazságos uralkodásról, ami egyértelműen a szabadságra, a kommunikációra és a szeretetre épül!

Van ilyen uralkodási forma???

Elviekben természetesen (és a csillagokban is meg van írva :)) de hogy TE a saját életedben meg tudod-e valósítani, ez csak Tőled függ!

A számmisztika rezgései szerint Szeretet, Szerelem éve és Szeretet, Szerelem hónapja van. Nagyon sok kapcsolat felbomlik, újjá alakul vagy váratlanul újak születnek, szinte a semmiből… A hosszú távú boldog kapcsolatok alapja csak is a szívbéli döntések lehetnek – az anyagi előnyök a későbbiekben boldogtalanság forrásai lesznek!

Ezért ez a „furcsa” uralkodási időszak, teljesen mást jelent, mint amit elsőre gondolnánk!

Az a kérdés el tudsz-e engedni, bizonyos jól bevált viselkedési beidegződéseket (amik beváltak eddig) de mégsem hoztak örömöt hosszú távon az életedbe, csak éppen elérted vele, hogy neked legyen igazad (vagy tárgyad, vagy kicsikarj egy-egy hallani akart IGEN-t másból) miközben csak uralkodó voltál, de boldog nem lettél az eredménytől.

uralni

Szembe tudsz nézni ezekkel a megtörtént „hibáiddal”? Változtatnál ezen? Vagy hazudsz tovább magadnak?

És most pontosítom a kérdést: El tudod-e fogadni magadban, hogy ezeket a játszmákat játszod, hogy uralkodói fölénybe kerülj a környezeteddel szemben??

El tudod-e fogadni a benned lévő „rosszat” és szeretni tudod-e mindezek ellenére Önmagad?? (még akkor is ha ez bizony csúnya dolog, hogy manipulálod a körülötted élőket)

–         Ha el tudod fogadni ezt magadban (hogy van benned jó is rossz is)

–         Ha belátod, hogy csak pillanatnyi sikereket értél el azzal, hogy kicsikartál győzelmeket

–         Ha akarnál úgy „uralkodni” másokon, hogy NEM akarsz uralkodni, hanem szabadságot adsz nekik és magadnak is a szívbéli döntésekhez…

Akkor változna meg hirtelen az életed… és a környezeted élete is megváltozna, egyéni szinteken!

Tudod eltűnne a félelem :) és tényleg meg lenne az a bizonyos szabad akarat, ami felé a szíved döntései húznak oly nagyon — az egó haragos, „ki ha én nem” vagy „nekem ez jár” felhördülései ellenére.

 

Erről szól ez a pár nap—ehhez kapunk most erőt – az olyan elengedésről, ami tulajdonképpen a saját magunk elfogadása! A félelem elengedéséről szól (mi lesz, ha nem mondom meg neki, hogy mihez tartsa magát, akkor nem fog majd a kedvembe járni.. vagy mi lesz, ha nem teszem meg, amit akar, akkor biztos kirúg…stb) a szabadság tiszteletéről (szabad vagyok és te is szabad vagy- ettől működik szeretetből a kapcsolatunk) és a kommunikáció fontosságáról (én mit szeretnék szívből és te mit szeretnél szívből megvalósítani)

Igen! Ebbe az is benne van, hogy évek mentek el az életedből valaki mellett boldogtalanságban, mert csak a pénz vagy a félelem tartott össze. És igen, ebben az esetben őt is és magadat is szabadon kell engedned!

A választás a Tiéd! Most TE vagy az uralkodó és neked kell döntened :)

 

Június 25. kedd – Teremtőnap – Őszinte beszélgetésekkel alapozd meg vagy zárd le a kapcsolataidat! A jó vagy új kapcsolatokat csak ez után tudod beengedni az életedbe!

 

26. szerda – A hamvaiból feltámadt szeretet napja :) Lehet, hogy önmagad szeretete kerül végre előtérbe (ez is nagyon fontos, hiszen ha magadat nem szereted, akkor a kapcsolataidban sem tudsz igazán szeretni) De az is lehet, hogy megérted mások szeretetét vagy egy régi szerelem fellángolása perzseli meg a szíved :)

 

27. csütörtök – Teremtőnap – Érzelmileg igen erős hatások várhatók. A múlt hibáiból tanulni kell, e-nélkül nem tudsz ezen a napon szívből dönteni!! (nem csak a kapcsolatokra értendő!)

 

28. péntek – Elengedni és megsiratni mindazt, ami nem volt jó- és tovább lépni. Határozott cselekvésre van szükség, munkában, pénzben, kapcsolatokban, hogy a befejezett dolgok helyére beköltözzenek az új tervek, kapcsolatok, teóriák, munkák, stb… amik előrevisznek és sikerekkel halmoznak el!

 

29. szombat – Teremtőnap – A magadba vetett hit ideje, azé az önmegismerésé, tanulásé, amivel olyan életet élhetsz, amilyet TE álmodtál meg magadnak :) Eljött az a változás, változtatás, amit a szívbéli döntésekre alapozva kell (kellene) ma meghoznod!

 

30. vasárnap – Tökéletes nap a függőségek, félelmek, vágyak elengedésére és saját magad elfogadására. Önszeretet, elfogadás, mások szeretete és elfogadása, hozza meg a valódi boldogságot, a szerelmet, a szeretetet – ha szívből döntesz!

 

Azt mondta a Mester:
– Haj, könnyebb utazni, mint megállni.

A tanítványok persze tudni akarták, hogy miért.
– Azért, mert amíg utazol valamilyen cél felé, addig álmodozhatsz róla. Amikor megérkezel, a valósággal nézel szembe.

– De hogyan változhatunk meg, ha nincsenek céljaink és álmaink? – kérdezték az elámult tanítványok.

– Az igazi változás nem akarásból születik. Fogadjátok el a valóságot, és a változás magától fog beállni.

Anthony de Mello

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

 1. Jakab Gyöngyi szerint:

  Nagyon jó cikk, gratula! Sok értelmes gondolat…
  Én ugy gondolom, hogy máson és másokon mindenki tud uralkodni, ha olyan típus…
  De a lényeg az önmagunkon való uralkodás!
  Igen, ahogy írod Mani, hogy igazam legyen, leuraljam a másikat VAGY a boldogságunkat, a nyugalmat választom-e? Sokszor ez itt a kérdés!
  Ur-hölgyek hajrá!

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.