... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   nov 20

Sosincs késő …

November minden napja Teremtőnap :) Sosincs késő, hogy Teremts valami jobbat, szebbet, boldogabbat :)

Itt most nem tudsz elbújni, halogatni, hogy nincs rá időd, mert minden nap Tiéd a lehetőség :)

.

Bölcsesség évének novembere, nagyon tisztán és egyértelműen szembesít a feladatainkkal, amit önmagunkon belül és kívül meg kell(ene) tennünk.

Érkeznek a jelek mindenhonnan… köztük AHA érzésekkel és a sértődésekkel karöltve, amikor egy-egy külső szemlélő a fejünkre olvassa a maga „igazát”, hogy nekünk hogyan is kellene élnünk, viselkednünk….

.

Önfelfedezés ideje, amikor a saját romboló energiáinkkal is szembesülnünk kell… Nehéz ez… és egyben csodálatos is :)

önfelfedezés

Felfedezni önmagunkban a csodát, a tehetséget, a lehetőségeket, a megújuló életerőt… hmmm ez önmagában is gyönyörűséges. Képesnek érezni magunkat egy jobb élet megteremtésére, ez egy felemelő érzés :)

.

Ugye, érzed Te is? :)

.

.

Aztán mi történik??? (vagy miért nem történik változás?)

.

VÁRSZ.

– valaki erősítsen meg… álljon melléd…, hogy igen–ez a jó irány…

– valaki más változzon meg, hogy Te megélhesd, megteremthesd, ami benned van…

– vársz megbocsátani a régi sérelmekért másoknak…

.

Aztán elkezdesz AGYALNI.

– ez lehetetlen

– eddig sem sikerült

– nincsenek meg a megfelelő körülmények

– hiányoznak a megfelelő emberek

stb…

.

Aztán elkezdesz HARAGUDNI a világra…

– nekem senki sem segít… engem senki nem ért meg…

– mindenki „ilyen-olyan-amolyan” könnyen adnak tanácsot… mindig megbántanak…stb…

.

aztán magadra…

– nem vagyok elég jó

– képtelen vagyok megvalósítani önmagam

– csak egy illúzió volt az az érzés (hogy csodálatos, megismételhetetlen lény vagyok és képes vagyok megváltoztatni a saját életem)

.

Aztán, az önsajnálat elmúltával, meggyőzöd magad…

– ez egy hülye érzés volt

…és alátámasztod OKOKKAL, tényekkel, számításokkal, hogy kivitelezhetetlen a változás…

ÉS

éled tovább a boldogtalan életedet…

.

Nos, ezek is romboló energiák. Jó ezt tudni, fontos ezzel szembe nézni – ezek miatt NEM sikerül a Teremtésed – ezek kötnek ahhoz a helyzethez, életkörülményhez, amiben éppen vagy! (várakozás, agyalás, harag a világra és önmagadra, no és az önmeggyőzés… – a cselekvés, megbocsátás, önszeretet és szeretet helyett)

.

Te mibe kapaszkodsz?

.

„Ahhoz, hogy szárnyalni tudj, el kell engedned amibe kapaszkodsz”

.

….. a várakozást, az agyalást, a haragot és az önmeggyőzést is, hogy nem vagy képes rá… vagyis minden félelmet és a félelemkeltést is!

.

.

Olyan sokat írtam már, hogy: bontsd le a falaidat és mutasd meg a sebezhető Önmagad … engedd el a régit, a múlt sérelmeit… vállald AKI VAGY :)

.

Egyedül kell mindezt bevállalnod! Hiába vársz megerősítésre! Önmagad számára TE vagy a fontos – akárhogy is csűrjük-csavarjuk a szót, Önmagaddal kell leélned a Földi életedet – akkor meg nem az a cél, hogy TE örömben élj, mindenféle játszmák nélkül???

.

megerintve

Minél jobban véded falakkal magad hogy mások ne bántsanak vagy ne vegyék észre a csupasz, igazi, sebezhető, csodákkal teli, lényedet – annál jobban elbástyázod magad a feléd áramló szeretettől! Észre sem veszed a világ és a többi emberi lény csodálatos kisugárzását…

.

.

Nem látod meg a férjedben a FÉRFIT – vagy a feleségedben a NŐT… Nem érintesz Férfiként …és nem ölelsz Nőként… Egy perc extázisért megalkuszol vagy „kötelességből belemész”… csak a lelkedet ne kelljen megmutatnod– mert kiderülne, hogy nem is szereted őt, nem is vele akarsz élni… nem is a saját életedet éled.

érzés nélkül...

Játszol mások érzéseivel és hazudsz magadnak is hogy a fizikai vágyaidat kielégítsd. De a fizikai vágyaid NEM Te vagy! Csak egy ici-pici rész belőled…

.

Nem a szíved választottjával élsz, hanem egy behatárolt ok-okozati világban (ha ő ezt teszi, akkor én ezt teszem… ha ő nem… akkor én sem… stb…) -és szépen (vagy csúnyán) eléldegéltek, megöregszetek egymás mellett – csak éppen nem egymásnak örültök, nem egymást emelitek hanem egy érdek-kapcsolatot, egymás mellett élést próbáltok, boldogság álruhájába felöltöztetni…

Nem azért kell kitartanunk egymás mellett, hogy együtt megöregedjünk, hanem, hogy boldogságban osztozva Éljünk !

.

Hogyan is tudnál érinteni Férfiként egy nőt, ha nem érzed NŐNEK ——- magadat pedig mellette Férfinak???

.

érinteni

.

Hogyan is tudnál érinteni Nőként egy férfit, ha nem érzed FÉRFINEK —— magadat pedig mellette Nőnek???

Képtelenség!

…de hazudhatod egy ideig… aztán, betegségekbe menekülhetsz az igazság elől!

.

Ideje őszinte alapokra helyezni a régi kapcsolataidat… Megújítás vagy elengedés ez a kérdés…de mindenképpen igaz beszélgetések és tettek kellenek, hogy önmagadat ne áltasd tovább.

.

.

Mi a valóság??

.

Te egy határtalan és időtlen lélek vagy, aki kaptál egy működő testet, hogy abban ÉLVE, megvalósíthasd, beteljesítsd, megtapasztald, a boldog életet itt a Földön!

.

Önmagadban van minden energia ehhez. Úgy hívják, hogy SZERETET :)

.

szeretet :)

.

A Szeretet csak Önmagunk szeretetével kezdődhet! Ha képesek vagyunk a megbocsátásra – önmagunknak és másoknak is!

Ez egy TISZTA állapot, amiben nincs félelem, harag, függőség, fájdalom… – Ez minden TEREMTÉS alapja <3

Ezt tudod kisugározni, továbbadni másoknak… erről a Teremtésről szól a november :) Rólad szól… a Te megtisztításodról, a Te önszeretetedről és a Te cselekvő Teremtéseidről :)

.

.

Így tisztulva, átalakulnak a kapcsolataink…

Már nem a külső energiákból nyerjük az erőnket – amikor sajnálatból vagy félelemből figyelnek ránk… Már nem játsszuk el ezeket a játszmákat, mert ezek félelem alapúak!

Megmutatjuk valódi lényünket (változásban vagyunk, bontjuk a falainkat ) és mégis kapunk szeretetet… elengedjük akitől nem áramlik felénk…

Elfogadjuk, hogy bizonyos kapcsolatokból ki kell lépnünk, el kell engednünk…

Már tudjuk, hogy mi teremtjük a saját boldogságunkat…

.

Amikor önmagunkat szeretjük, pontosan tudjuk, érezzük, hogy a megfelelő kapcsolatban élünk-e vagy éppen azt próbáljuk-e kialakítani! Ha magunkba nézünk, azonnal észrevesszük, hogy hol akarjuk átverni magunkat… várakozással… agyalással… haraggal… elvárásokkal…

.

A lelkünk az első találkozásnál azonnal tudja, hogy Ő hozzánk való-e. Mi pedig ahelyett hogy tovább lépnénk, adunk egy-két hetet, évet annak, hogy majd megváltoztassuk, vagy azt mondjuk magunknak, hogy hagyjuk, hogy magától megváltozzon….

.

Mekkora önbecsapás ez!!!

Azt hazudni magunknak, hogy ELFOGADOM ahogyan van–és hagyom, hogy magától (vagy miattam) megváltozzon….

.

álruhában

Hmmm… vagy elfogadod, cigi szagúan, csórón, sántán, idétlen ruhákban, a lehetetlen nézeteivel, stb… –szőröstül-bőröstül –és JÓ és tökéletes ahogyan van… = ez azt jelenti, hogy nem kell megváltoznia…

vagy

Te akarod megformálni, hogy elfogadható legyen számodra MAJD valamikor -de Te addig sem leszel egyedül – így megalkuszol egy elképzelt, ki nem mondott, NAGYOBB nyereség érdekében…

.

Nézz szembe az igazsággal!

Ha nem tudsz elfogadni benne valamit, az örökös tüske lesz a szemedben!

Hiába hazudod az elején az elfogadást!

Ami taszít – az nem egyezik a saját lényünk rezgéseivel! Sem a sok pénz, sem a jó szex, sem a magas pozíció nem fog kárpótolni hosszútávon a hamis boldogságért.

Minden ALKU fájdalmas, (tettek, szavak, emlékek, emberek, vagy amit nem fogadsz el másokban, magadban) mindig rombol Téged és arra ösztönöz, hogy falakat építs, hogy a hazugság-alkuk, jövőbe helyezett elvárások, NE derüljenek ki…

De ezzel megint bekerülsz az önbecsapás, megalkuvás, betegségek, mókuskerekébe!

.

A fájdalom azt jelzi, hogy megalkudtál, nem a saját életedet éled. Ha elengeded ezeket a romboló helyzeteket, embereket, az éltedből, akkor megbékélsz önmagaddal is. Ha nem teszed meg, minden gondolattal, panasszal, emlékezéssel, találkozással, energiát adsz neki – táplálod, élteted tovább a hazugságot, hogy romboljon Téged!

.

.

A kapcsolatok azért vannak, hogy Tanítsanak! Hogy NE alkudj meg! Légy AKI vagy :) Önmagadat mutasd mindig és örömből, szívedre hallgatva építs tiszta kapcsolatokat, válassz munkát, társat, bármit!

Hmmm… és addig ismétlődik minden fájdalom az újabb és újabb kapcsolataidban, amíg fel nem vállalod, meg nem ÉLED azt a csodás szabad lényt, aki VAGY… :)

.

.

Szeretni, boldognak lenni, örömben élni – ezért születtünk ide a Földre!

Ha szeretünk, szerelmesek vagyunk, akkor túllépünk önmagunk korlátain és rácsodálkozunk a világ összes szépségére. Minden belefér minden napba, áldozat nélkül. Beszélgetünk, érintünk, ölelünk, nevetünk, képesek vagyunk az önátadásra, az intimitásra, a KÖZÖS minőségi idő eltöltésére :) Együtt változunk, együtt Teremtünk… Nem elégszünk meg apró boldogság-morzsákkal, érzelmi hullámvasutakkal, titkos csókkal, önbecsapással…

érinteni

Jelen vagyunk minden együttlétkor … Nem azon gondolkodunk, mi lesz a szavaink következménye, mit gondol majd a másik rólunk… milyen hasznot akarunk húzni belőle…miben kell megfelelnünk neki….

Nincs színház… nincs szerep… csak Te és Én, egyedül is tisztán — önmagunkat szeretve éljük az ÉLET megújulásait, az igaz szó, a tisztelet, szabadság, szerelem, az összetartozás és az elengedés minden gyönyörűségét :)

.

Ilyen egyszerű :)

Mindenkinek csak egy tiszta szív kell hozzá <3

.

Sosem késő!

.

.

Hol tartasz a szíved tisztításában? Hol tartasz a Teremtésben? :)

Írd le a hozzászólások közt, ha mered! :)

.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. M Szabó György szerint:

  “Szeretni, boldognak lenni, örömben élni – ezért születtünk ide a Földre! “- Van benne valami a lényegből.Nincsenek véletlenek. Éppen ezen merengtem kissé bánatosan vasárnap este, és bejelentkezett az “Új Kor Klub!
  Én szeretem az élet értelmét keresőket, és azokat, akiknek már van mondanivalójuk!
  Sajnos, attól tartok, nem éppen olyan hal akadt a hálóba, akire vár vagy számított. Szóval, én 85 éves vagyok, és már nehezen mozgok.Manapság és egy idősek otthonában élek Budakeszin. De még a szellemem szabad, és érdeklődő vagyok.
  Köszönöm, hogy figyelmet fordított rám, és sajnálom, ha csalódást okoztam.
  Szeretettel: M.SZ.GY.

  [Reply]

  Manita Reply:

  György Kedves :)
  csalódásról szó sem lehet!!
  még ugyanennyi évet kívánok szabadon szárnyaló szellemmel… sok érintéssel, tánccal, nevetéssel, jó szóval, érdeklődő lélekkel :) <3

  [Reply]

 2. János szerint:

  Szia!

  Jól haladok mind a szívem tisztításában, mind a teremtésben. Igaz, olykor fájdalmasak a leckék, de előre lépek ezek által is.

  Tetszettek a mondataid! Köszönöm ezeket is!

  János

  [Reply]

  Manita Reply:

  Örülök, hogy jól haladsz :)
  Én Köszönöm János <3

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.