... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jan 24

Az vagyok, akinek látni akarsz

Igen…

Az vagyok, akinek látni akarsz….

….és a férjed, a tanárod, a bankod, az anyósod, a gyereked… a főnököd… az adósod…… a jó… a rossz… a csúf…… a megmentő… a gyilkos… a szegény… a gazdag…..is mindig (csak) az AKIT látni akarsz benne….

…és egészen addig az lesz, amíg TE tisztán nem látod Önmagad…

az vagyok akinek látni akarsz...

Önmagad EGYSÉGÉT, amiben minden benne VAN. Mindaz, amit másokban látsz…és az is benned van, amit másokban és magadban sem látsz.

Bizalom az Életben – azt jelenti, hogy TE megbízol a lelked hangjában és hallgatsz rá… Meghallgatod, amikor azt súgja, hogy Tökéletes vagy! Igen – minden látszólagos hiányosságod és múltban elkövetett cselekedeteid ellenére!

Bizalom Önmagadban, azt jelenti, hogy túl a tanultakon, a látottakon, a tapasztaltakon … az eddigi érzékeléseden, gondolataidon, érzéseiden túl – vagyis a tanult és megalkotott kereteiden túl – TELJES VAGY.

Minden kérdésedre tudod a megoldást :)

Erről szól minden év… erről a bizalomról, hogy én TÚLLÁTOK és félreteszem azt az „énemet” (agyamat, egómat, ismert logikusan felépített MŰKÖDŐ gondolkodásomat) akinek hiszem magam (akivel azonosítom magam) és az 5 érzékszervemen kívüli dolgokkal – a lelkemmel, szellemiségemmel – nézek rá Magamra (azután a világra, a férjemre, gyerekemre…munkámra…………….)

….és erről szól az egész ÉLET is… ez a sarokpontja, megoldása a kapcsolódásainknak, kapcsolatainknak, hogy Tisztán és EGYBEN tudjuk-e látni Önmagunknak azokat a részeit is a láthatóval – amit eddig nem láttunk, nem érzékeltünk…

.

.

Test-Lélek- Szellem

.

Anyag-Élet-Szellem – így mondta a Nagyapám –amikor harmóniába kerül BENNÜNK – akkor leszünk Tiszták :)

.

Nem tagadom meg az anyagot – a testet, pénzt, házat….

Nem tagadom meg az Életet – a Lelkem… a végtelenséget… a változás körforgását…

Nem tagadom meg a szellemet – ami Örök és kapcsolódik az EGY, a MINDEN EGY tudásához…

Nem tagadom meg egyiket sem – és egyiket sem helyezem előtérbe! Mindet Élem…éltetem, mert Emberként mindegyikkel dolgom van. A Harmóniában ÉLÉS a dolgom :)

Amíg ez az egyensúly nincs meg belül Benned, addig: az vagyok akit látni akarsz… és a férjed, főnököd (……) is az, akit látni akarsz……

Akkor tudsz csak engem vagy bárki mást a jó vagy a rossz polcra tenni, ha már vannak ítéleteid, véleményalkotásaid, ellentétpárjaid, amiket HASZNÁLSZ arra, hogy ellentétes vagy lépcsőzetes „kategóriákba” tedd az embereket, viselkedéseket…. módszereket…stb…

polcok

Amint kialakítottál egy vagy sok saját teóriát, rendszert, „értékrendszert” erről ( ő rossz én jó vagyok… vagy: ő jó én rossz vagyok….neki itt a helye, nekem ott… stb…) máris lekorlátoztad az Egész Világot a saját magad hitrendszerére… vagyis a saját igazadra…

Nem látod magad TISZTÁN, ha nem tudsz az „ismert” logikus… tanult… (stb…) kereteiden kívül is látni!

Magadat.

A magad ítélkezéseit…

 

A Szeretet az figyelem. Ítélkezésmentes, ELFOGADÁS.

Elfogadom a másikat – de én döntöm el, hogy akarok-e vele kapcsolatot létesíteni, kapcsolatban, párkapcsolatban maradni.

 szeretet = figyelem

A játszmát, a közös játszmákat akarom-e tovább csinálni. Partner vagyok-e ebben vagy kiszállok? A szeretet bennem van, nem függ másoktól. A szeretet elfogadja a változást… az egó harcol ellene. A szeretet nem fáj! A ragaszkodás fáj…. Engedd el a ragaszkodást és az elfogadással megszűnik a fájdalom.

Sokszor, nagyon sokszor „OKA van”, hogy miért vagyunk valakivel kapcsolatban vagy párkapcsolatban…………… „MERT”…… ( meg akarjuk menteni… közös gyerekeink vannak… közös vagyonunk… vagy közös tartozásunk…közös üzletünk…. stb……………….)

.

A Szeretet ok nélküli!

Okkal múlik.

– mondta a Nagyapám.

.

Az, hogy van „okod” valakivel lenni… az nem jelenti azt, hogy Önmagad ne vedd górcső alá, hogy tisztán, szeretettel, kapcsolódsz-e test-lélek-szellem szinten magadhoz! Az a „bizonyos OK” megnyomorít-e téged… elvesz-e belőled… „tanult felelősségnek” hiszed-e? Ha ez van, akkor fogadjuk el, hogy ez van… de ne nevezzük szeretetnek!

Ha a párkapcsolatodat vizsgálod, van-e benned elég Önszeretet, hogy tisztán láss?

(…ha nem az elvártak szerint cselekszik, akkor földbe döngölöd, vérét szívod, kioktatod…stb…

vagy pont fordítva…

…téged döngölnek földbe… te nem felelsz meg sosem…….)

 

Minden év, minden nap – a „tiszta kapcsolódások” lehetőségét hozza. Szeretettel kapcsolódni Önmagunkhoz és másokhoz OK NÉLKÜL és lebontani vagy új alapokra helyezni, átminősíteni az Okkal való kapcsolódásainkat…

gyere

Nem azért lenni valakivel mert ADJA a dolgokat és energiát meritek belőle (vagy a közös játszmáinkból) hanem mert örülök, hogy LÉTEZIK :)

 

A dualitás az Ember illúziója… addig éli-féli-szenvedi… addig játssza, amíg nem tudja a választ a kérdésre: „Ki vagyok én?”

félember

Áldozat vagyok… megmentő … főnök – beosztott … gazdag …szegény … okos – buta…. Segítő… gyógyító vagyok…. stb… ezek szerepek, amelyeket lehet játszmákkal erősíteni, bizonyítani…

Elterelik arról a figyelmet, hogy minden ember TEREMTŐ és ennek felelőssége is az övé.

Önálló vagy, szabad vagy, egy szeretetből gyúrt Csoda vagy!! Nem kell behódolnod a manipulátor embereknek, nem kell benne maradni a játszmákban (abban sem amiben ő volt aki „beszabályozott” és abban sem amiben te szabályoztál másokat) hanem vállald a teremtéseidet, amit szeretetből, szabadságból, Tisztán indítasz :) (Amit nem így indítottál, indítasz, azt egyértelműen csak játszmákkal tudod fenntartani most is!!)

.

„Úgy tudod megtartani, ahogyan megszerezted”

– Gandhi

.

Minden energia. Te is. A szó, a gondolat, az érzés, a tett is.

Nincs jó és rossz energia! Te döntöd el, hogy minek minősíted.

Minek adsz erőt.

Magadból mit táplálsz???

…Vagyis mi van benned…. 

Mert ebben az energiában történnek a dolgok veled…

…és amíg ragaszkodsz ezekhez az energiákhoz (gondolatokhoz, érzésekhez, cselekedetekhez) addig történnek veled ugyanezek a dolgok … a jók és a rosszak…

kettősség

Amint mindenféle „ok vagy függőség” és ítélet nélkül látod Magad (mert Magadat kell látnod először!) rájössz, hogy ott vagy ahol lenned kell! Ahol felismeréseid lesznek, ahol egybemosódik a jó és rossz és elfogadásra kerül, hogy: EZ VAN.

(pl. “EZ VAN= ez nem egy szereteten alapuló párkapcsolat”. Amint felismered, elfogadod, megbeszéled…….. – tudsz rajta változtatni. Ha Önmagaddal őszinte vagy látod, hogy átminősíthető-e vagy továbbra is csak játszmákkal lehet fenntartani.)

Ha nem hazudsz tovább magadnak… ha nem játszmázol… ha őszinte vagy… NEM ragaszkodsz… nem méregetsz… nem ítélkezel… nem akarod megváltoztatni vagy megmenteni az embereket… és e szerint, őszintén cselekszel, beszélsz, gondolkodsz…. Máris megismered Önmagad tiszta lényét ITT és MOST :)

Magad felé bizalomban, őszintének lenni, azt IS jelenti, hogy sem magadat, sem másokat nem támogatsz abban a játszmájukban amiből energiát nyernek… vagyis elengeded azokat, akik még játszmákra építik a kapcsolódásokat és már csak olyanokkal kapcsolódsz, akik nem játszmáznak….

.

játszma

 

Az áramlásban lévő ÉLET bennünk, a megtisztított, változásban lévő Önmagunk új kapcsolódásait ÉLTETI

Változtasd meg az Életed minőségét: Fogadd el ami van, lásd TISZTÁN – de ne ragaszkodj, ne azonosulj semmivel – és megváltoznak a dualitást, a játszmát erősítő rezgéseid… lemorzsolódnak az erre épülő kapcsolataid!

.

VAGYOK

.

…és akkor már nem az leszek, akit látni akarsz, hanem az leszek Aki Vagyok … ahogyan TE is az leszel AKI VAGY :)

 

.

Szeretettel: Mátyás Anita

2018.

.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

 1. Rekettyés Mária szerint:

  Köszönöm, hogy gondolsz rám! Varázslatosan jó és szép
  dolgokat közölsz!-igaz és őszinte közléseknek tartom őket!
  Hálásan köszönök minden fáradságodat ez ügyben!
  BUÉK sok szeretettel üdvözöl,távoli-idős barátnőd, Mária

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.