... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jan 07

A TE Éved :)

…eljött egy új év…

Sok mindennek nevezhetjük, mert rengeteg megközelítésből tekinthetünk rá, jelképrendszere, bolygóállások, számmisztika, asztrológia, aztrozófia, megérzések, esetleg más népek, vallások értelmezése … vagy bármi más szerint…

de

ez számunkra akik ezt az évet végig ÉLIK – vagy belehalunk… nekünk ez a VALÓSÁG Éve lesz :)

Itt kell boldogulnunk, túlélnünk, egy csomó hétköznapi unalmas vagy ismétlődő leckét megoldanunk. Nekünk kell megtalálnunk, észrevennünk az Ünnepet, a mindennapokban, a Lehetőségeket a kudarcokban, az örömöket a fájdalom elengedésében….

Nekünk kell Önmagunkat megtalálnunk. Nekünk kell fejlődnünk és boldognak lennünk. Tetszik vagy nem, a mi saját életünk, a mi Felelősségünk – a mi vállunkat nyomja és más nem tudja (és nem is fogja) megoldani helyettünk.

Eljött egy év, amelyben ISMÉT, TE írod a forgatókönyvet és a Te cselekedeteidtől, szavaidtól, érzéseidtől, gondolataidtól fognak működni a dolgaid… pont úgy, ahogyan Te alakítod :)

Vagyis ez az év sem különbözik a többitől – minden a Te Felelősséged – de mégis MÁS lesz, mert „öregebb” lettél egy évvel, egy csomó tapasztalattal – és most különleges rezgések erősítenek, hogy másként ÉLD az Életet mint eddig :)

.

A kihívás nagy :)

Emberként boldognak lenni – amikor Istenek vagyunk…

TE

Ember vagy… AKI (önként) leszületett ebbe a testbe és ebbe a világba, ezek közék a körülmények közé, hogy megtanulja a határokat, szabályokat, örömöket, szenvedéseket – hogy aztán mindent megtapasztalva túlláss ezeken a határokon és felrúgd ezeket – hogy észre vedd a végtelen lehetőségeidet és megérezd, megtapasztald, a Rendet és a saját Istenségedet – az embertestbe bújtatott végtelen lényt, AKI vagy :)

.

2016 – a számmisztika szerint kilences év.

A 3, 6 és 9, a SZERETET számai, amelyek együtt létrehoznak egy „síkot” – és minden „kilences” év segíti az Embert, hogy ezt a három szeretetminőséget összekapcsolja, kiegyenlítse önmagában.

A hármas jelenti, az anyagi világ szeretetét, azoknak a dolgoknak a felvállalását és megmutatását amiket szeretünk csinálni, illetve akiket szeretünk. Ide tartozik, hogy kiállsz az emberek elé és verset mondasz, rajzolsz, főzöl, imádod az autószerelést vagy énekelsz…. De itt vannak azok az emberek, akiket felvállalsz, hogy szereted őket…és ide tartozik a test összes vágya, gyönyöre, szépsége és kielégülése :)

A hatos rezgése a szívbeli döntéseket segíti, az anyagi haszon hiányában is… és a lelkek kapcsolódását, akik már nem a külsőségek, vagyon, alapján választanak párt, munkát, barátokat – hanem a megérzéseik fontosabbak a külvilág tanult szabályainál. Az emberek egymás lelkiségébe szeretnek bele és annak ellenére emelik, támogatják egymást, hogy ki hogy néz ki… hány éves… mekkora a vagyona… testileg érinthetik-e egymást vagy sem… A hatos rezgésével születnek azok az emberi alkotások, művek, kapcsolatok, szerelmek… amelyek érzékelik mások lelkét és összekapcsolódva azokkal — a belső hangjukra hallgatva – a szeretet állapotban tudják tartani önmagukat – ezáltal segítve a környezetüket is, hogy ezt a rezgésminőséget ők is megtapasztalhassák :)

A kilences szellemi szám… A testünkön kívüli Önmagunk megtapasztalásában – ennek a VALÓSÁGNAK az elfogadásában – az Univerzum összes lényének szeretetében… a Világ összes tudásának elérhetőségében… a mindenséggel való összekapcsolódásban és az Emberi végtelen lényen belül, a test-lélek-szellem Isteni hármasságának kiegyenlítésében, megélésében, hoz megtapasztalásokat :)

.

A kilences szám legerősebb rezgései amelyek segítségedre vannak és erősítenek ebben a földi világban a 2016-os évben: feltétel nélküli szeretet, bölcsesség, belső nyugalom megtapasztalása a Valóság elfogadásával, önvizsgálat, saját tökéletességünk felszínre hozása, segíteni a magunk megtapasztalásai által másokon

.

Energia-lények vagyunk – mindannyian azért jöttünk, hogy áramoltassuk – adjuk és elfogadjuk – a Szeretetet :) A szellemiségünk, el nem pusztítható – az örök körforgás része, melyhez a Szeretet által tudunk kapcsolódni. Önmagunk szeretete és ennek kiáradása a test-lélek-szellem szintjén összekapcsol minden létezővel és segít egy magasabb nézőpontból rálátni a saját életünkre. Megérint minket, az összetartozás érzése „AZ” Istenivel, amitől elfogadjuk magunkat és másokat is egy felsőbb valóság részeként :)

Ez pedig belülről indul és kifelé árad :)

.

TESTÜNK egy csodálatos templom, melyet ideje rendbe hozni, mert itt Él a LÉLEK – amely a SZÍVVEL van egy ezüstfonállal összekötve (mondhatni a fizikaiban testet öltött szív, a lélek lakóhelye)

A régi mondák szerint a lelket kettészakították az Istenek, akik megijedtek az Ember teremtőerejétől és a lelkek azóta is keresik a másik felüket itt a földi világban, hogy újra egymásra találjanak és egyesüljenek :)

A bennünk élő léleknek az Isteni része a SZELLEM – AKI, örök és hallhatatlan – összekapcsol minket a „mindent tudással”… őseink szellemiségével… az Isteni minőséggel… a testen kívüli képességeinkkel… az Akashával…. A létező összes Univerzummal…. Vagyis ÖNMAGUNKKAL :)

.

Ezért 2016 az Isteni hármasság összekapcsolásának ÉVE is :)

A test-lélek-szellem Isteni hármasságának megtapasztalása, a Feltétel nélküli Szeretet áramoltatásával lehetséges, ami Önmagunkból, az Önszeretetünkből indul ki.

ÉLET :)

Hogyan lehet FELTÉTEL NÉLKÜLI a SZERETET ebben a Világban – amikor egy csomó ROSSZ dolog van???

Ott vannak a háborúk… a bankok… a pártok… az anyós… a főnök… a gyilkosok… akik megcsaltak… bántottak… fájdalmat okoztak… megloptak… – és itt vagyok „én” is, aki káromkodik… utálja a szomszédot… rombolja a testét… veri a feleségét-férjét-gyerekét… nem dolgozik, nem keres pénzt… stb…

.

A válasz egyszerű :)

Nincsen jó ÉS rossz!

TELJESSÉG van, amibe mindkettő beletartozik!

Mi címkéztük fel magunkat és másokat, mert ezt tanultuk… A megfelelési kényszer miatt, sokszor már azt sem tudjuk, hogy kik vagyunk valójában… Itt az ideje jóban lenni MAGADDAL és ELENGEDNI a nálunk „nagyobb, okosabb, gazdagabb, megmondóemberek, guruk” irányítását és csak olyanokkal együtt lenni akikkel JÓL érezzük magunkat… mert elfogadnak olyannak, akik vagyunk és nem akarnak manipulálni, hogy mit csináljunk, hogyan éljük az életet, hogy számukra megfelelő társ, kolléga, rokon, barát, ember, legyünk!

DE ehhez előbb Neked kell elfogadni hazugságok nélkül Önmagad!

Ismerd el, hogy agresszív… pletykás… hazug… másokon uralkodó… vagy esetleg tolvaj vagy!

Bármilyen vagy fogadd el a valóságot!

Amíg tagadod, a hazugság falait építed és tetszik vagy sem, energialényként ennek a tagadott tulajdonságodnak adsz erőt naponta azzal hogy Te sem mered nevén nevezni és titkolod!

De ettől még ott van… Egyre nagyobb erővé duzzad és egyre negatívabb lesz a számodra – ezért még több falat építesz, hogy se Te, se más észre ne vegye… (például utálod a főnöködet és a munkádat – de ezt NEM mered senkinek sem mondani, mert te mindenkinek a szeretetről és a megbocsátásról papolsz -és nem teheted tönkre az imázsodat egy ilyen önfelvállalással …

hmmm…

Lusta vagy felkelni… mindig elkésel… sokat betegeskedsz –- eleinte elkezdesz kicsiket füllenteni majd folyamatosan hazudni – és mindezeket bevonzani az életedbe… – nem jött a busz, kimaradt egy járat… baleset volt… elkapott valami vírus…stb)

A belső egyensúlyod felborul. Ha elismernéd, hogy utálod a főnököd és a munkád – meggyógyulnál! Ahelyett, hogy ezt a belőled feltörő „utálkozás erőt” próbálnád tagadni – el kéne ismerned önmagadban a jelenlétét… Mert csak akkor tudnád kiegyensúlyozni egy olyan másik energiával ami téged ÖRÖMMEL tölt el és előrevisz egy szíved szerinti élethez :)

A jó IS rossz IS bennünk van – és csak akkor kerülünk egyensúlyba amikor elfogadjuk és szeretjük a Teljességet Önmagunkban :)

A jó ÉS a rossz – egymás kiegészítői… egyik nem létezik a másik nélkül! Amíg azt gondolod, hogy ellentétpárok addig minősíted magad és másokat ezekkel a „jelzőkkel”. Amíg minősítesz addig a dualitást erősíted… Amíg megpróbálod kizárni az egyiket az életedből – például a rosszat – addig nem az EGYSÉGET éled!

.

Ha falakat építesz kívül-belül a rossz emberek ellen…

Ha nem tudsz megbocsátani Magadnak – vagy másoknak – akkor Te megint csak a „rossz” minőség rezgéseit erősíted naponta… elveszítve az Egyensúlyt a saját életedben, egy olyan illúzióba kapaszkodva, ami egy belső fájdalomhoz, önromboláshoz vezet…

Fogadd el és TE Szeresd magadat az első helyen! A többiek csak utánad jönnek! A Te örömöd, szereteted, fog példát mutatni, fényt vinni a gyerekeid, szeretteid életébe! Ha Te nem szereted magad, vajon mit sugárzol ki a gyerekeidnek?

Elárulom: A felelősségvállalás mögé bújtatott ÁLDOZAT szerepet!

.

Mindig minden a TE döntésed – nincs rossz irány, nincs rossz út… nincs rossz választás – HA TAPASZTALTAD, hogy FÁJ… nagyon fáj… és nem működik az életed … nem vagy boldog, akkor itt az ideje SZERETNI Magad annyira, hogy felvállald az érzéseidet és aszerint ÉLJ ami Neked jó…

A fájdalom és a boldogtalanság csak egy JELZÉS, hogy NEM ÉLED a test-lélek-szellem Isteni hármasságát – nem vagy őszinte magaddal sem másokkal. A Te döntésed, hogy mikortól VÁLASZTOD az Örömöt!

Amikor újra elkezded szeretni magad – elengeded a terheidet, embereket, kapcsolatokat, teóriákat- másként döntesz, választasz, a szíved után indulsz – egyszer csak észre veszed, hogy egyre több öröm, szeretet van benned és anélkül, hogy bárkit meg akartál volna változtatni, hamarosan a környezetedben is változások történnek…

jinjang

Az ÉLET örökös változás. Nem jó ÉS rossz – hanem a Teljesség ami jóból IS rosszból IS áll. (feketéből is fehérből is… férfiből is nőből is… yinből is yangból is…)

Gondold végig – nem volt még olyan rossz dolog az életedbe, amibe ne lett volna jó is… és nem volt még olyan jó dolog az életedbe, amibe ne lett volna rossz is…

Csak betagadtad… finoman mondva ELKÜLÖNÍTETTED egymástól… pedig a VALÓSÁG az, hogy ott volt mind a kettő EGYSÉGBEN egymást kiegészítve a múltadban!

Tudd, hogy jó helyen vagy jó időben :)

Légy a legfontosabb magadnak!

Akkor van benned REND, ha Te vagy az ELSŐ és legfontosabb lény „akinek” jólétéről, boldogságáról, szeretetéről, Neked kell gondoskodnod… mert akkor tudod tisztelni magad és másokat is a saját szeretetükre, tiszteletükre tanítani…

...ezért ez az év a

SZOLGÁLAT Éve is :) – amely azt jelenti, hogy Magadat kell megtalálnod és szolgálnod! Önmagadban Neked kell összekapcsolni a test-lélek-szellem Isteni hármasságát :) Letenni a jól felépített álcáidat, védőfalaidat és feltöltekezve a saját szereteteddel ezt kisugározni a külvilágnak…

Senki nem fogja megtenni helyetted…. És Te sem tudsz senkit „megmenteni” önmaga helyett!

Ezért 2016 a BÖLCSESSÉG Éve is :)

Bölcsesség az, amikor meglátod, felismered, hogy: mi, miért történt az életedbe… ki, mit hozott és mire tanított… és mindezek ellenére, szeretettel ELFOGADOD a múltbéli Önmagad.

Ebben az évben, megismétlődnek bizonyos helyzetek, kapcsolódások, emberi játszmák, mondatok…stb…

és egyszer csak felismered, a múltból visszaköszönő történésekben, a felelősségedet, hogy ITT és most azért forog a múlt újra, mert valamit meg kell tanulnod lezárni… valamit másként kell csinálod mert „ilyen” már történt veled! Befelé kell figyelned, a test fizikai fájdalmára… a lelked hangjára… és a szellemiséged tanácsaira.

Bölcsesség az, amikor utoljára teszed fel magadnak a kérdést: Miért történik ez velem??

Bölcsesség az, hogy tudod rá a választ: Én alakítottam az életem, hogy így történjen… most nem a külső körülményeket, hanem a belső kezdeti okot kell feltárnom és eszerint véglegesen megoldanom.

Bölcsesség az, hogy felismered az ismétlődést és másként cselekszel.

.

Mondok két példát a feltárásra :)

Ha például már a 15. fájdalmas kapcsolatodból menekülsz… vagy a volt férjed soha nem fizetett gyerektartást…

Megteheted, hogy ha eddig 14szer mindent ott hagytál – kocsit, házat, pénzt – akkor most kiállsz magadért és kidobod a nőt a közös lakásból és boldogan hogy másként cselekedtél más lett a végkimenetel, hátradőlhetsz a fotelodban :) Vagy a másik esetben: eddig mindig elfogadtad, hogy nincs pénze a volt férjednek, miközben Te alig bírod fizetni a kiadásokat – de most kiállsz az igazadért, jól feljelented és a bíróság megítéli neked és még visszamenőleg is levonják tőle az alsó gatyáját is… te pedig elégedett vagy Magaddal… egy HŐS vagy :)

.

Hmmm… NEM… ez az év NEM erről szól!! NEM ezeket a változtatásokat erősíti… nem ezt az utat mutatja!!!

Idén vissza kell lépni a múltba – NEM beleragadni és ott dagonyázni a fájdalomban!! – hanem megvizsgálni, hogy TE miért alakítottad így a kapcsolataidat, hogy mindig ez vége? MI az a gondolatsor, hitrendszer, félelem, amivel TE megteremtetted magadnak, hogy Te vesztesen, legatyásodva kerülsz ki a kapcsolatokból???

vagy:

MI az a gondolatsor, hitrendszer, félelem, amivel TE megteremtetted magadnak, hogy első pillanattól ne kelljen fizetnie az exednek ??

A válaszod pontosan megmutatja, hogy MIÉRT kerültél ebbe a helyzetbe – és hogy milyen félelem — „rossz vagyok… egyedül kevés vagyok…nem jár nekem… nélkülözhetetlen, hogy megkapjam…azonnal KELL… félember vagyok egyedül… áldozat vagyok… stb hitrendszerét” – kell elengedned, hogy ez NE ismétlődjön!

Ez pedig NEM a fizikaiban történő harcot… győzelmet… vagyis látszatmegoldás győzelmét hozza, hanem önmagad egyik álcáját, önbecsapását fogod megtalálni…

TE egy működő rendszer teremtettél – ami ismétli önmagát – 1000 éven vagy 1000 kapcsolaton át – azzal a gondolkodással, amivel belementél ebbe a helyzetbe csak ugyanilyen rendszert tudsz felépíteni legközelebb is!!!!

.

Ebben az évben, NEM a végkimenetel kudarcát tudod megváltoztatni egy győzedelmes harccal – hanem a kezdő okok feltárása a múltból – segíti, hogy ki tudj szállni egyszer és mindenkorra a mókuskerékből.

.

Bölcsesség az, amikor felismered, hogy a múltban NEM „rosszul” cselekedtél, éreztél, döntöttél… NEM „rossz voltál”, amiért fájdalmas megéléseket kaptál – hanem elképzelt vágyaid, félelmeid, érdekeid hajszoltad – nem a saját életedet élted…

.

Ez az év újra és újra szembesített azzal, hogy ŐSZINTÉN szívből, egy magasabb nézőpontból, nézz rá Önmagad múltbéli fájdalmas sebeire – hogy ne ess többet ugyanabba a hibába – és eszerint cselekedj…

Bölcsesség az, amikor tudod mi az IGAZI ÉRTÉK számodra – és nem adod alább :)

Ha BÖLCS vagy, elfogadod ami történik – vagyis a Valóságot –- és nem próbálod jónak vagy rossznak minősíteni önmagad és mások életét, tetteit… Igazából nem kell(ene) semmit tenned :) csak álarcok nélkül mutatni magad – és örülni, Boldognak lenni minden nap :)

.

A Feltétel nélküli Szeretet Éve….

A valódi értékeket, magunkban és másban csak a Szeretet fényében, energiájában, láthatjuk meg :) Amíg a jó-rossz dualitásában élünk és gondolkodunk, addig „kívül” keressük a megoldásokat – csoportokban, teóriákban, kapcsolatokban, tárgyakban, függőségekben, ragaszkodásokban….

Amíg az azonnali „gyors és egyszerű” kielégüléseket válasszuk, amit az irányításunk és szabályaink alatt tudunk tartani – addig FÉLELEMBEN élünk.

A feltétel nélküli kapcsolat kialakításához, feltétel nélkül kell szeretni Önmagunkat! Önmagad csak akkor szereted igazán, ha meg tudtál bocsátani mindenért amit magad vagy mások ellen elkövettél… Ilyenkor elengeded az önbecsapást és nem tartod tovább azokat a teóriákat, félelmeket, hiteket, kapcsolatokat, amik nem a szíved szerint valók, mert nem okoznak örömet számodra!

Tudod………. ahol mindig szabnak egy új feltételt… akivel nem Önmagad vagy… akivel nem szárnyalsz… akinek mindig bizonyítanod kell…aki csak a testedet… pénzedet… vagy csak az idődet akarja… egyszóval: csak a fizikaiban „élő” kapcsolatra korlátozódik a közös életetek!

Te több vagy ennél!

Amint a szeretetünket ki tudjuk sugározni a legnagyobb megpróbáltatások közepette is, rájövünk, hogy a bennünk lévő fény és árnyék is a mi Isteni részünk… és megváltozik a világunk…

Nincs CSODA kívülről! Úgy kell élned, hogy tudod, a Csoda benned van és Te tudod azt magadnak és másnak is odaadni :)

.

lelkek találkozása

Ebben az évben új lehetőségeket kapnak a lélek-kapcsolatok, akik egymás emelésén dolgoznak és nem kritikával, hisztivel, függőségekkel, rombolással, akarják egymást megtartani. Azokról az őszinte kapcsolatokról beszélek akik NEM a minősítgetésben, a jó- rossz, büntetlek- megjutalmazlak játszmájával akarják elérni a BIZTONSÁG illúzióját – hanem szabadon áramló Szeretetben élnek :)

.

A Szeretetben nincs szenvedés, nincs megosztottság… nincs belső harc, hogy meg kell feleljek neki, mert különben elveszítem… nincs hatalomvágy, félelemkeltés vagy kielégíteni való hiányérzet! A csodás ENERGIÁT nem a másiktól szerezzük manipulációval, hanem Önmagunkból áramoltatjuk :)

Magunkat építjük elsősorban és a saját boldogságunk rezgéseit – a mi kisugárzásunkat – érzi a párunk és ezzel tudjuk Őt is a saját önszeretetének rezgésébe emelni :)

.

A SZERELEM (mint sokszor írtam már) Önszeretettel kezdődik. Először Önmagunkba leszünk szerelmesek… aztán az egész Világba :) ….és ezt a kiáradást érzi meg egy ugyanilyen rezgésszinten lévő Emberi Lélek, aki ugyanígy tisztában van a saját határtalanságával… testével-lelkével-szellemével – a SZERETET Értékeivel :)

Amint bent úgy kint.

Soha semmit nem fogsz megtalálni senkiben, amíg Önmagadban nem találtad meg ezt a rezgést!!!!

Tanulni, csiszolódni vagyunk a Földön. Hiszem, hogy minden kapcsolat előre visz a saját fejlődésünkben – bármilyen „tragikus” vége is van és bármilyen NEM szerelem alapú volt a kezdete – azért kapjuk, válasszuk, mert meg kell tanulnunk elengedni a szerelem-pótlékokat és így vissza tudunk térni Önmagunk Egységéhez, szeretetéhez… a szívbeli kapcsolódásokhoz… a lelki és szellemi kiáradásunkhoz, a földi síkon túli Embertestbe lakó Istenhez :)

A TE Éved

KÍVÁNOM NEKED…

Legyen ez az év, amikor megérzed, hogy több vagy mint amit tanultál magadról… amikor rádöbbensz, hogy lehet Élni másképp is… egyedül lenni szenvedés nélkül… türelemmel lenni kötődés nélkül… más emberekkel repülni elvárások nélkül… felébredni dualitás nélkül… megérteni, hogy a fizikai világ, a saját Teremtésünk…

Hallani fogod a saját hangod… látni fogod a végtelenséged, s megérted, hogy amit eddig tapasztaltál – akikkel eddig csiszolódtál – azok juttattak el ide Önmagadhoz :) Köszönet érte!

Legyen a szívedben Feltétel nélküli MEGENGEDÉS a SZERETET megélésére, az alkotásaid, a teremtéseid, a kapcsolódásaid és a párkapcsolatod is lépjen túl az eddigi határaidon.

Nincsenek korlátaid HA nincsenek elvárásaid :)

Pontosan tudod, hogy Embertesten túláradó Istenség VAGY – és ezért semmit nem kell tenned, csak Szeretettel Önmagaddal kapcsolódnod :)

Egyszerűen csak hagyd, hogy a védőfalak nélküli lelked szárnyaljon és az ÉLETÖRÖM minden megnyilvánulása megajándékozzon :)

Legyen ez az év a TE ÉVED !

 

…és LŐN…. <3

szeretettel Manita  :)

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Comments

 1. János szerint:

  Kedves Manita!

  Köszönöm szépen a fenti sorokat. A bölcsességről szóló rész különösen megérintett.

  Kívánom, hogy ez az év LEGYEN A TE ÉVED IS! 😉

  János

  [Reply]

  Manita Reply:

  Köszönöm :)

  [Reply]

 2. Biró Zsóka szerint:

  Kedves Manita! Nagyon köszönöm ezt a szép inspiráló levelet, :) nagyon tetszik és hiszek benne,hiszem és érzem ezt a sok változást ,próbálok változni és úgy élni , és jó eredményeim vannak, :) noha nagyon sokszor vissza esem, :( a körülöttem lévő emberek és dolgok miatt,de nem adom fel :) kitartó akarok lenni, mert megtapasztaltam már a” SZERETETBEN” élni… mennyire jó! Köszönöm az inspiráló leveleket, szeretettel Zsóka :)

  [Reply]

  Manita Reply:

  Kedves Zsóka :)
  engedd meg hogy a körülötted lévő dolgok olyanok legyenek amilyenek… és TE csak légy Boldog Önmagadért :)

  [Reply]

 3. Rózsika szerint:

  Gyönyörü, koszonom. Legyél nagyon boldog.

  [Reply]

  Manita Reply:

  <3

  [Reply]

 4. Fehér-Víg Julianna szerint:

  Drága Manitám!

  Megérintettek a soraid, nem is kicsit. Köszönöm.

  Magam is azt kívánom Neked, hogy legyen ez az év a TE ÉVED IS!

  Szeretettel ölellek: Julika

  [Reply]

  Manita Reply:

  Köszönöm :)

  [Reply]

 5. gerhardné csohány ilona szerint:

  Nagyon egyszerüen,,,,,Köszönöm—-nagyon fontosnak tartok—minden interpretációt—ami számomra —értelmezések,,,sokszinüségét…mutatja

  [Reply]

  Manita Reply:

  :)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.