... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jan 31

A „nemszeretem munkáról”

A Szeretet – Szerelem évében, fontos beszélnünk a munkáról is, amiért pénzt kapunk. Nem mindegy, hogy öröm nélkül, frusztrálva végezzük sok-sok pénzért vagy szeretettel jóval kevesebbért!

Nem mindegy, hogy a megélhetés érdekében elvállalunk bármit, hogy legyen tej és kenyér a gyereknek, ne kapcsolják ki a villanyt vagy tök jó, ha kikapcsolják a villanyt (legalább nem emelkedik tovább a kifizetetlen számlák összege) de mégis azt csinálom amit szeretek… (persze ha internetes munkát végez az ember, nehéz meglenni villany nélkül, bár kitalálták már a mobil internetet :))

Amikor a munkáddal nem vagy elégedett, lényegében a saját ÉLETEDDEL sem vagy az!

Viszont ha szereted a munkád, nem feltétlenül jelenti, hogy meg is tudsz élni belőle…

Csapda.

A kígyó a farkába harap…

Persze sokféle megoldás van :)  …és mindig van kiút, ha felvállalod a helyzeted, segítséget kérsz. Sokszor megalázó, tudom. Nem kapsz, olyanoktól, akikre számítottál vagy lenéznek, esetleg elpletyizik másoknak is hogy bajban vagy…

Elismerem, hogy nem lehet örökké kérni és mindenkinek tartozni (akár pénzzel, akár szívességgel) de azt is tudom, ha az ember magába fordul, a nehézségei csak egyre súlyosodnak. Egy idő után nem látja a fától az erdőt, depresszió, agresszió, függőségek, betegségek, örök elégedetlenség és vádaskodás lesz az életük.

 

Beszéljünk a lehetőségekről…

Ha már van munkád, de keveset fizet- akkor próbálj meg keresni mellé valami olyat amit szívesen csinálsz.

Ha nincs munkád, akkor is elsősorban a szívedre hallgatva keress!

Ha utálod ami van, akkor ezentúl próbáld örömmel végezni, így megváltozik a kisugárzásod a munkahelyedet is más színben látod majd… persze, mindenképpen kezdj el másikat is keresni.

És van egy olyan variáció is, hogy kezdj el kommunikálni, mindenfelé, amerre jársz, hogy társakat találj a saját ötleteid megvalósításához vagy egy saját munkához. Akár a ’nemszeretem munkát” is kiadhatod másnak, míg te azzal foglalkozol, amivel szeretnél :)

 

Miért írom ezeket?

Azért mert hiszem, hogy mindenkinek meg van a számára megfelelő, gyümölcsöző, szeretettel végzett munka, amit ha megtalálunk, akkor egyenesbe kerül az életünk. Nem sikerül egyből feltétlenül, de ha elég sok embernek elmondjuk, hogy mit szeretnénk, beindul egy folyamat ami eljuttatja a vágyunkat, tervünket, azokhoz az emberekhez is akiket közvetlenül nem érünk el.

Február hónap üzenete:hallgass a belső hangodra, tudd, hogy mit is akarsz valójában – áramoltasd ki a világban és megtalálod azokat a társakat, akikkel kölcsönösen tudjátok segíteni egymást. (mint ahogy a Bátorság útja

http://nevedbenasorsod.hu/fontos-napok/a-batorsag-utja című bejegyzésben írtam, az önmagunk által indított szuper közösségekről)

 

A lélekpénz bejegyzésben, továbbra is várom azokat a hirdetéseket, amiben, munkát keresel, ajánlasz vagy eladnál- elcserélnél-odaadnál valamit. http://kerekegeszember.hu/ujirany/lelekpenz/

 

De

most lehetőséget szeretnék adni egy külön bejegyzésben MLM-el foglalkozóknak is, hogy elmondhassák, miért szeretik csinálni, mi az és hol lehet bővebb információt kérni erről.

Írj nekem a nevedbenasorsod(kukac)gmail(pont)com címre, 600 karaktert. Legyen benne a neved, mivel foglalkozol (étrend kiegészítők, arany, stb.)  honnan vársz embereket (az ország egész területéről, csak Pest megyéből, stb,) és miért szereted, mért ajánlod másoknak, hogy csatlakozzanak hozzád. A végére az elérhetőséged, weboldalad, telefonszámod- amin elérhetnek.

Én összegyűjtöm 1 helyre – és így minden érdeklődő szemezgethet belőle :)

Ha elég bátor vagy az együttműködésre, akkor jelentkezz :-)

Tetszik ez az ötlet??

… és persze örülnék, ha megosztanád a hozzászólásoknál velünk –  a szerinted működő lehetőségekkel kapcsolatban a gondolataidat: hogyan találjuk meg, az örömmel végzett munkát!??

Te hol akadtál el, hol tartasz, a munka-pénz- pénztelenség- munkanélküliség négyesében? Melyik van meg a négyből? A munka, pénz, hónap végén pedig a pénztelenség? Vagy esetleg 1 hónapon belül, mind a 4 dolog előfordul az életedbe?

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Moncsi64 szerint:

    Sziasztok!
    Véletlenül találtam rá arra a munkára amit örömmel csinálok. Még 2005-ben egy állásbörzén véletlenül akadtam rá egy csendben, szerényen megbúvó telefonszámra. Gondoltam felhívom,nem veszítek vele semmit. Akkor nem vette föl senki. Gondoltam legalább megpróbáltam. Néhány nap múlva csörgött a telefonom. Arra a nem fogadott hívásomra válasz érkezett. Behívott a tulaj elbeszélgetésre. Elmentem. Másnaptól már volt munkám. Nagyon örültem. Néhány év múlva, amikor már többen dolgoztunk ott, valami munkahelyi lázadásba keveredtem. Lapátra is kerültem. Eltelt két év. Közben valami kiderülhetett, mert visszahívott dolgozni a főnököm. Négy órában portás,telefonközpontos vagyok, aztán ha kell ezt-azt intézek a városban, meg ha rendezvény van abban is részt veszek. Nagyon boldog vagyok, szeretem csinálni. Igaz, nem sok a fizetésem, de az is jól jön. Munkaidő után meg itthon tudom intézni az Oriflamet, meg a könyvem kiadását is el tudtam intézni.

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.