... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   aug 24

ÁRULÁS…

Hányszor érezted már, hogy a tűrőképességed határát is túllépted a pároddal, a gyerekeddel, a főnököddel, a postással vagy egy teljesen idegennel??

Sokszor, ugye??

Én is így vagyok ezzel, bevallom :) Előfordul… Most, az igazság hónapjában egyre többet kell szembesülni ezekkel (önmagunkkal) – a türelmetlenséggel, a hazugsággal, a be nem teljesült ígéretek elfogadásával….  És bizony ilyenkor elkezdjük áltatni magunkat: majd megváltozik… majd betartja később amit mondott… majd lenyugszik a főnök… majd megbékél a gyerek… vagy: majd nyugodtabb leszek ha… majd változtatok, ha… majd nem hazudok, ha…

kerekember

… és persze, mindezt az helyett, hogy mi elkezdenénk változtatni magunkon! Várunk… a jól ismert sz@rban csücsülve nem mozdulunk a komfortzónánkból, mert az ismeretlen, a megszokottól eltérő, az naggggyyyyon veszélyes!!

Szeretném azt írni, hogy én rájöttem valamire :) De ez nem igaz! Olvastam, hallottam már sokszor, csak nem engedtem be évekig a fülembe, a lelkembe… de aztán leesett nekem is a tantusz :) Így most megosztom:

A változás MINDIG konfliktussal jár! MINDIG és MINDENKINEK!!

Ide tartozik a másokkal szembeni konfliktusok felvállalása és a magadban, a kis törékeny lelkedben, lezajló érzések és ellenérzések közti vívódás is! Mindig lesz konfliktus! Akár változtatsz, akár nem. Akár megalkudva vársz, akár teszel valamit magadért!

Ez ÁRULÁS így is, úgy is! Vagy magaddal szemben vagy másokkal!

Amikor azt mondod: majd ha… ez is árulás… És az is amikor hagyod, hogy beléd töröljék a lábukat (akárki) és közben a fásultság, félelem, megszokás, szeretetlenség, féltékenység, vágyakozás vagy a bizonytalanság és a „majd ha” börtönében élsz… Árulás akkor ha megcsalod a párod, ha elhagyod és nélküle kezdesz új életet… árulás akkor is ha tovább tűrsz!

Sokszor tudatosan vagy tudat alatt arra játszunk, hogy hagyjuk magunkat porig alázni vagy csak egyszerűen semmibe venni (most mindegy, hogy testileg vagy lelkileg) de valahol már kitűztük azt a pontot előre, amit nem fogunk tűrni és változtatunk. Pl.: ha megver, ha mások előtt megszégyenít, ha kiderül hogy megcsal, ha megtudod, hogy a kollégád kétszer annyit kap ugyanazért a munkáért… bármi aminek már a gondolatától is lázadunk…

Aztán hónapok, évek múlva megtörténik és mivel már megígérted magadnak, úgy otthagyod mint a pinty és új életet kezdesz vagy Te is megcsalod, becsapod… és ilyenkor azzal áltatod magad, hogy ez már NEM ÁRULÁS,… mert Te oly sokáig türelmesen vártál a változásra (az ő megváltozására) és ő mégis meg merte ezt meg azt  tenni veled….

Ilyenkor csak a lelkiismeretedet próbálod megnyugtatni, mint Richelieu bíboros a szavaival “Hogy mi az árulás, azt a tett dátuma dönti el”

Nem, ez így nem igaz, mert ha nem teszel semmit magadért, az is ugyanolyan árulás, mintha kivárnád azt a dátumot, amikor már olyan sok rosszat tettek ellened, hogy a te árulásod már „megengedett tettként” tüntetheted fel!

Félre értés ne essen, magadat árultad el, taszítottad hazugságba – az életerőd, az éveid, önmagad elárulását követted el!

Úgyhogy ne áltasd magad tovább: Árulás magad ellen, ha éveket vársz és nem azt csinálod, nem azzal élsz akit/amit szeretsz! Árulás a pénzes – nemszeretem – munkáért feláldozni, elhanyagolni a családodat! Árulás bízni olyan emberekben akik csak ígérnek, de mindig másra hivatkoznak ha nem tudják tartani a szavukat!

Most életem másik nagy tapasztalatát (Bécsig hallatszott mikor nálam leesett ez a tantusz :) ) is szeretném megosztani Veled: Árulás elhinni, amikor bárki azt mondja, hogy nem vagy rá (bármire) képes!

Tudod, ha valaki nem tud valamit, el akarja hitetni veled, hogy te sem tudod – hiszen azt szeretné ha valóban te sem tudnád! (ilyen egyszerű, ezért mondja) Pedig minden lehetséges :)

fenn a fán

Úgyhogy, ne mondj le az álmaidról, tedd meg az első lépéseket Önmagadért és dolgozz egyre többet, hogy megvalósíthasd őket! Önts tiszta vizet a pohárba és az igazság egyszerűségét, igazmondását használva zárd ki végre az ÁRULÁSOKAT az életedből!

 

Az augusztusi belső vívódások, próbatételek, párkapcsolati- kapcsolati problémák az igazság kiderítése, elfogadása felé próbálnak terelni. A mostani konfliktusaid mind-mind a fejlődésed mozgatórugói lehetnek, ha teszel a változásért az életedbe! Sorsfordító időszak következik :) A végtelen lehetőségek megteremtése BENNED van, csak áldozatot kell hozni, mégpedig, felvállalni önmagad, rálépni arra az útra, amit szívből szeretnél… ki kell lépni a hazugságokból és a jól ismert komfortzónából, és el kell engedned azt a sok-sok árulást amit magad vagy mások ellen elkövettél :)

Most minden nap érted van, hogy helyre tedd az életed :)

 

Augusztus 25. vasárnap – Teremtőnap :) A titkok, árulások és rejtélyek felfedésének ideje. Ha eddig tudtad tartani az álarcodat, az őszintétlenségedet (akár magaddal szemben is) akkor, ha nem teszed meg önként – valaki „véletlenül” lerántja a lepledet! Az igazság felfedése a szabadság boldogságával jár :)

álarc

26. hétfő – Teremtőnap – Dupla pénznap :) Használd ki a bőség áramlását! A jogi, üzleti, munkaügyeid rendbetételét mindenképpen intézd el ma! A nap rezgései alkalmasak a családi, otthoni dolgok helyretételére, ha ki mered mondani a valóságot! Tehát ne halogass tovább!

 

27. kedd – Változások érzékelhetők, kívül-belül :) Az érzelmek rendezése, megbeszélése, a cselekedetek elindítása a Te feladatod!

 

28. szerda – A teherletétel napja (ritkán ilyen erős rezgésű ez a nap) Minden a szív szavát szeretné követni, így rajtad múlik, hogy el mered-e engedni a nem működő kapcsolataidat, a függőségeidet, az árulásaidat, az önáltatásodat. Szerelmet, szeretetet csak az tud adni és kapni szívből, aki elenged minden hamis dolgot az életéből!!

 

29. csütörtök – Teremtőnap :) Gyógyulás, gyógyítás ideje. Tarts önvizsgálatot, hallgass a belső hangodra, engedd szárnyalni a lelked és ne ijedj meg, ha az ismerőseid megmutatják valódi arcukat! Eddig is ilyenek voltak, csak TE nem akartad észrevenni! (egyáltalán nem baj, ha leesik a tantusz :))

 

 

30. péntek – Dupla pénz és igazságnap :) Alkotás és kommunikáció ideje. Hidd el, hogy minden kimondott szónak jelentősége van (akár te mondod, akár hallgatod) tudni fogod, mit kell tenned, merre kell menned, kivel kell lenned… (persze csak ha TE őszinte voltál!)

 

31. szombat – Ha nem tudtál ebben a hónapban őszintén szembenézni az eltelt életeddel és nem kezdted el a hamis dolgok kiselejtezését, akkor ez a nap szomorú érzéseket, bezártság, magány, önsajnálat, tehetetlenség, rezgéseit erősítheti benned. De nincs késő elengedni mindezt (és a múltat) és a szeretetben megfürödve meglátni a saját nagyszerűséged, a rátermettséged és változtatni mindazon, ami eddig nem vitt előre :)

Érdekesség:

A szeptember 1,2,3, rezgései nagyon hasonlóak augusztus utolsó 3 napjaira (29,30,31) Emlékeztető, megerősítő napok :) Bár a múlt hibáiból tanulás előtérbe kerül, de mindegyiken van lehetőséged szeretettel megtenni azt amit esetleg augusztus utolsó 3 napján nem tettél meg :)

 

Gyurkovics Tibor: Túlélni

Hazugság, hogy túlélni,
mit gyomor nem bír el,
hazugság meglapulni,
amikor ütni kell.

 

Áltatás megmaradni
lelkünk sebeivel,
szabadságot pótolni
nem lehet semmivel.

 

Fondorlat az alázat,
hogy majd valamivel
kijátsszuk, mit a börtön
rácsával ránk lehel.

 

Csalás bunkerba bújni,
itt csalás elaludni
és csalás szemet hunyni,
ki-ki maga felel.

 

Árulás egyezkedni,
árulás elfeledni
sebet vagy igazságot,
ha belehalni kell.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.