... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jún 21

A Hold születésnapja

Az idők kezdete előtt amikor a Nap sokadszorra végigjárta, bevilágította az égi palettát nagyon szomorúan nézett a bolygókra, csillagokra, hogy neki nincsen játszótársa, nincsen kedvese… Bánatában perzselt és fortyogott… tűzcsóvákat sírt napsugarak helyett és mélyről – nagyon mélyről, egészen a szíve közepéből kiárasztotta lelkének kérését a Mindenség felé, egy csodálatos szivárványos buborékban…

.

Üstökösök vitték a Nap lelkét csillagról csillagra, bolygóról bolygóra az egész Univerzumban. A Mars védőgömböt vont köré vasból és ércekből, a Vénusz belé lehelte a vágyakat, illúziókat, a szerelmet a szépséget és mindezt belehelyezte egy aranyalmába… A Jupiter gázt töltött a vas és az arany rétegei közé, hogy mindig tudjon lebegve táncolni az égen… Mindenki a galaxisból adott valamit a lelkéből, tudásából, csillagporából…

A Föld vizet és földet adott. Vizet, hogy közel tudjon kerülni a Naphoz a tisztaságával és földet, hogy termővé tegye az aranyalma magjait… Mindezt pedig beletette egy ezüsttojásba :)

hold

.

A Nap semmit sem vett észre ebből, mert az ég legmagasabb pontján már tűzálomba sírta magát, gyönyörűséges napkoronájával bevilágítva a Világot…

.

A fényességes ezüsttojás az Égiek játéka lett… dobálták egymásnak a csillagok és a bolygók… feldobták… elkapták… pörgették… elejtették néha :) De minden sebesülés ellenére, szépségéből semmit sem veszített.

Ekkor nyitotta ki szemeit a Nap és a Föld mögött megpillantotta e csodás ezüsttojást Aki visszatükrözte az Ő fényességét is. Azonnal beleszerettek egymás ragyogásába :) Szerelmük időtlen és feltétel nélküli <3

Mivel olyan messze voltak, hogy nem hallották egymást, ezért a mai napig is a Föld (és a Földön élő összes lény) az, Aki továbbítja egymás felé a gondolataikat, érzéseiket és a szavaikat :)

.

 

A Hold születésnapja mindig akkor van, amikor a Telehold és Nyári napforduló egy napra esik… amikor a Hold teljes arcával visszatükrözi a Nap szerelmét :)

.

Ilyen csodás egybeesés volt 1959, 1978 és 1997-ben is :) Tehát, nincs minden évben, úgyhogy ez egy különleges alkalom, ami 2016 további részére is hatással van :)

.

.

szóval…

A nyári napforduló megünneplése, a tisztulással, gyógyulással, szerelemmel, termékenységgel kapcsolatos… Örömtüzekkel ünneplik az emberek, hogy a Nap elérte az Ég legmagasabb pontját. Ennek a Nap-energiának, harmóniának, elégedettségnek, a megtartása, elraktározása a cél a rövidülő napokra.

.

.

A Telehold most azt jelzi, hogy „beteljesedett” valami befejeződött – elengedésre vár minden és mindenki aki fájdalomban, bizonytalanságban tart.

Minden eddigi feszültség a változtatásra ösztönöz…

.

Erős (néha talán felzaklató) energiákkal, amik igazából a Telehold után és előtt is 2-2 napig vagyis összesen 5 napig nagyon intenzívek – de egészen Újholdig érezhetők lesznek :)

A tisztítási folyamatok már megkezdődtek de lehet még nem tudjuk megmondani miért is sírunk… hisztizünk… miért vagyunk szomorúak…álmosak, veszekedősek, agresszívak… vagy éppen miért utáljuk most magunkat… vagy másokat…

Pedig egyszerű: valami lezárult… valamit másként, mással, kell csinálni ezután.

.

Kiléphetünk a mókuskerékből és megmutathatjuk a valódi arcunkat. Letehetjük, elengedhetjük és megbocsáthatjuk a múltat, az összes lehúzó erőt – ami nem a mi életünk része!

A nők letehetik a férfi szerepeket, álarcokat… a férfiak pedig a női szerepeket.

Vagyis a legjobb időszak az ellentétek megértésére, a kölcsönhatások egymásba olvasztására :)

A legfontosabb a kommunikáció, hogy kik NEM vagyunk… hogy mit NEM akarunk már csinálni!

Elmélyülés az igazi „énünkben” akik vagyunk, AKIT nagyon szeretnénk megÉLNI a mindennapokban is…

.

.

A Telehold és a Napforduló hatása alatt – a két égitest férfi-női energiáinak kiegyenlítődését hozza. Egyensúly bennünk, a természetben és persze a világban is.

A „szent kapcsolatok” születésének kezdete – először bennünk a test-lélek-szellem szintjén, majd a fizikai világban is :)

.

Győzedelmeskedik az ÉLET, a halál (a hazugság, az önáltatás, sötétség) felett! Az Ég és Föld közötti örök kapcsolat megerősödik, a belső és külső fényünk is ragyog… átalakulás megy végbe, ami segít kilépni a belső befalazott életünkből a fényre – így a MI fényünk is erősödik :)

.

Keveredik az érzelem a misztikummal, ami segít fejlődni… szeretni, alkotni… aktiválni a belső energiáinkat.

Felfedezzük, megérezzük e két energiaminőség átáramlását magunkon– a saját „Isteni sorsunkra” láthatunk, ha megnyitjuk a szívünket a JELENNEK, a Valóságnak, mert a Nap és a Hold egyszerre világítja meg, ami sötét, ami nem valódi.

.

Ha el tudunk engedni, meg tudunk bocsátani, ha tiszteletben tudjuk tartani a sokféleséget, akkor ajándékba kapjuk a „magasabb erőket”.

Megnyílik a szív, felszabadulnak a gátak: – látod, hogy hol állsz most – hová tartasz és merre kell a következő lépést megtenned az utadon :)

.

Nincs miért rejtőznöd… nem kell árnyékban élned!

Csak a szívedre figyelj, hogy hová-merre hív!

.

A legfontosabb hogy: minden ami volt értékes – amit eddig átéltél, ez segített hozzá hogy befejezd a sötétben, álarcok mögött élést és Önmagad légy!

.

A belső fényed egyre ragyogóbb…

Te vagy a Szerelem

Te vagy a Fény

Te vagy az Élet maga!

.

Ezt közvetíti a Hold és a Nap együtt :)

.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. Foxi szerint:

  fuu, ez nagyon jo! A “tűzálomba sírta magát” megfogalmazas a koltoiseg magasfoka!! a mesekonyv is ilyen lesz ?

  [Reply]

  Manita Reply:

  igen… a mesekönyv is ilyen :) <3

  [Reply]

 2. János szerint:

  Szia Szív-Harcolina! ;-)))

  Tetszett az írásod. Megyek, folytatom a változást. És az elengedést. És a TEREMTÉST.

  A megszólításban “csupán” a SZÍV iránti elkötelezettségedre kívántam utalni. Ez nem csak idén fontos, hanem egész életünkben. Köszönöm, hogy emlékeztetsz erre is bennünket, Little Manitu!

  Áldást! Örömöt! és SZÍVBÉLI BÉKÉT MINDENKORON! Matyinak is! :-)

  [Reply]

  Manita Reply:

  Köszönöm :)
  a mindenkoron áldás… öröm.. és béke mindig jól jön :)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.