... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   szept 06

Tárgyak, szabadulás, ragaszkodás

Bizalom. Az időben, az életünkben, abban, hogy mindig minden a helyén van, s akármi is történik, mélyebb összefüggéseiben úgy van jól, ahogy van.

Tegnap a kutya szétrágta az egyik magas sarkú cipőmet. Először haragudtam, de mivel ritkán hordom, inkább életem egy korábbi szakaszára volt jellemző ez a lábbeli, annyira azért nem voltam mérges, inkább az elengedésen gondolkodtam.

Sok régi holmit elajándékozok, de ezt a cipőt nem adtam tovább, mert egy-egy ünnepi alkalommal még időnként felvettem. De ennek mennie kellett az enyészetbe, fiatalabbik kutyám áldásos rágásos tevékenysége nyomán. Vajon mit nem engedek el abból az időből, hogy az élet már ilyen határozottan hívja fel rá a figyelmem? – súgta mindig figyelő tudatom.

Hamar beugrott, hogy nekem mit fejezett ki, miért hordtam annyit, s mivel amúgy is az elakadásaim feltárásának folyamatában vagyok, papírt vettem elő, s kiírtam magamból. Egyik oldalra a rossz érzéseket, a másik oldalra, az átfordított jókat. Végre nyakon csíptem őket.

Osho azt írja, hogyha rosszkedvünk van, azt is ugyanúgy engedjük át magunkon, mint amikor jó a kedvünk. Hagyjuk, hogy hullámozzon, hiszen a hegycsúcs után már lefelé vezet az út, de ha ezt is tudjuk élvezni, megfigyelni, áramlani hagyni, akkor sokkal többször tér vissza az emelkedett állapot.

Akármi is történt a múltban, ideje elengedni. Tolle azt ajánlja, adjuk meg magunkat mindennek, hiszen nem valós semmi sem, minden csak az elme teremtette játék csupán. S ha ezt kimondjuk, átszalad rajtunk, mint egy légbuborék, nem ragad le sehol, nem is tud, hiszen nem is létezik valójában. Csak a mi világunkban próbált teret nyerni.

Minden ragaszkodás fájdalmas. Ha gyakran eszedbe jut egy régi emlék, amelyen nem tudsz továbblépni valamiért, először nézd meg filmként, gyorsítsd fel, játszd le újra és újra, de lassítva vagy gyorsítva, aztán fejjel lefelé. Amíg meg nem könnyebbülsz tőle. Aztán mond: már nincs szükségem erre a leckére. Továbblépek. Köszönöm a tanítást. Elengedlek. Átengedlek magamon. Ne állj ellent neki, mert akkor nem szünteted meg. Csak engedd útjára, akár magadon keresztül is.

Sallak Kinga

www.gyermekvallas.hu

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.