... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   márc 04

Megújulás ideje :)

A kisebbik fiam 3 és fél éves, naponta megnézzük az Avatár című rajzfilm soron következő részét. Találtam egy érdekes részt valamelyik nap, ami a csakra tisztításról szól… Teljesen elvarázsolt  :)  Olyannyira hogy ki is jegyzeteltem  :)

Készülünk a Napéjegyenlőségre – ilyenkor van itt a tisztítás ideje is  :)  Ez a 16 perces kis mese részlet, igen érdekes mondanivalóval rendelkezik – úgyhogy használjátok szeretettel a Tavaszi Újjászületés segítésére!

Ezen a héten lesz Telehold, érdemes előtte csinálni egy tisztítást, mert ez a holdállás a teljesség megélésének Ünnepe is. De, ha csak később van időd erre – (magadra) az is jó !

Ne feledd: hogyan is lehetnénk teljesek, ha nem tudunk elengedni, megtisztulni a múlt kínjaitól?

Íme a film és alatta a jegyzet :)

 
Csakratisztitas by anaplo

Az “avatár” állapot jelentése: amikor egy személy a testén kívüli állapotban irányítja a testét, és nem benne.
Másképpen: testen kívüli állapot úgy, hogy nem vagy halott. Ebben az esetben a személy az összes képességét használni tudja, olyanokat is, amikről eddig fogalma sem volt, mert már elfelejtette az elzáródott előző életeiben.
Ezt az elzáródást egyrészt a személy okozta magának azzal, hogy voltak olyan döntései, amelyekkel több rombolást idézett elő, mint építést, tehát ártó cselekedeteket vitt véghez életei során, továbbá attól záródott még el, mert ezt mesterségesen, különféle módszerekkel az emberiség történetében megtették mások vele.

Azok, akiknek nem volt képességük, nem akarták, hogy másoknak is legyen, tehát elvették.

Az egyik módszer az inkvizíció technikája volt. Rájöttek, hogy ha magas fájdalommal hal meg egy személy, akkor a fájdalom elzárja az összes emléket, és vele az összes képességet az újra születendő egyénben, amikkel rendelkezett előző életében. Az inkvizíció és az azt hirdető eszmék nagyon is jól tudták, hogy az ember hogyan is működik. Újra és újra leszületik és ezt már igen sokszor megtette a múltban is. Ezért kitaláltak egy eszmét, ami ennek a teljes ellentéte (az egy élet és pokol-mennyország) azért, hogy az újraszületett emberek ne is próbáljanak kutakodni önmaguk múltja felé, mint előző életek.

Tehát az inkvizítorok téves eszméket hoztak létre hamis tanítással, elzárták a hatodik csakrádat, ami az igazság csakrája, és amit a tévhitek zárnak el.

Így elzáródott az ötödik csakra, ami az igazság önmagunkról. Nehéz önmagadat is megítélni, ha hazugságokból merítesz. Főleg, ha az ítélkezés bűn. Valójában a hamis ítélkezésből fakadó helytelen cselekvés ami helytelen

A fájdalmas halálok okozása az első csakrát zárja el, ami félelmet szül. Az ilyen eseményekkel fél az ember szembenézni, mert fájdalmas.
A szex és a különböző egészséges örömök bűnnek való beállítása és elfogadtatása a második csakrát zárja el: bűntudatot állítva elő.

Továbbá az akaraterőt, a hármas csakrát is, amit a szégyenérzet zár el.
Ez a sok rossz párkapcsolat egyik fő oka.

Végül a materialista nézet elzárja a hetedik csakrát, mivel ez az eszme azt sugallja, hogy akkor vagy értékes, ha anyagi javaid vannak, így kötődsz is hozzájuk. Minden (pl. hamis szerelem, anyagi dolgok) ami függőséget akar okozni, kötődést hoz létre, s a hetedik csakra elzáródását okozza. Ez nem azt jelenti, hogy ne legyenek dolgaid, csak azt, hogy ne függj tőlük. Ezt gyakran félreértik, és emiatt elfordulnak a bölcsességektől.

A testünk energiái a csakrákban gyűlnek össze. Ha sok kosz kerül bele, a csakrák elzáródnak. Mindegyik csakrát valamilyen érzelmi piszok zárja el. Ha megnyitjuk, újra folyik benne az energia, mint a tiszta vizű patakban. A csakrák megnyitása rendkívül felkavaró élmény, és ha egyszer elkezdted, nem hagyhatod abba, amíg mind a hetet meg nem nyitottad.

A materializmus pszichiátriai eszme. Az utcai drogok, és a hazug módon gyógyszernek nevezett tudatmódosító szerek az új, és rejtett eszközök az újra leszületett inkvizítorok kezében.
Az inkvizíciót lefolytatott lények is újraszülettek csakúgy, mint azok, akiket elintéztek.
A drogok és a gyógyszernek nevezett – de drogok – modern formában lezárják a csakráidat.

Tisztítás

Gyökér csakra

Szembe kell nézned félelmeiddel.

Engedd el, a félelmeid Így tudod kinyitni a földcsakrádat.

Ez a csakra adja spirituális fejlődésünk alapját. Itt nyugszik a kundalini sakti, és előző életeink karmái, és a tudattalan székhelye is egyben.

Akkor tudjuk elnyerni a felszabadulást, ha mindazt napfényre hozzuk, amit létezésünktől fogva magunkkal cipelünk, és ezzel a múltbéli akadályokat is leküzdjük.

Ha a csakra nem megfelelően működik, az ehhez tartozó archetípus az ÁLDOZAT, a működő pedig az ANYA.

Szakrális csakra

Ez az öröm csakrája, és a bűntudat zárhatja el. Tehát vess számot azzal, hogy miért érzel bűntudatot!  Miért hibáztatod magad?
Azután el kell fogadnod, hogy ez már mind megtörtént!  Ne hagyd, hogy ezek az emlékek megmérgezzék az energiádat!

Kb. 3 cm-rel a gyökér csakra felett van. E csakrában rejlenek hibáink, gyengéink, de épp ezáltal nyílik meg az út, hogy emberi tudatunkat magasabb szintre juttassuk.

Ide tartozó negatív érzelmi aspektusok: irigység, féltékenység, indulatosság, kapzsiság.

A nemi csakrához kapcsolódó nem megfelelően működő, negatív archetípus a mártír, a helyesen működő pedig az uralkodónő, vagy uralkodó.

Napfonat csakra

Ez a csakra a gyomorban található, az akaraterőt befolyásolja és a szégyen zárhatja el. Mi az, amit szégyellsz? Mikor csalódtál igazán magadban?

A köldök környékén helyezkedik el. A tisztánlátás, magabiztosság, jó közérzet, öntudat, önbizalom helye :)

Kozmikus kapunak is nevezik, mert számos asztrális erőnek biztosít belépést. Ha felborul a csakra egyensúlya, rengeteg pszichés és fizikai problémát vált ki. A csakra tüze szent erő.
Ebben a csakrában rejlik a lehetőség rossz tulajdonságainktól és szokásainktól való megszabaduláshoz.

Ehhez tartozó negatív archetípus a szolga, a jól működőé pedig a harcos.

Szív csakra

A szívben található. Ez a szeretet csakrája, és a bánat zárhatja el.
Hagyd távozni a fájdalmat!

Az egyik legszebb és leggazdagabb csakránk, a mellkas közepén a szív magasságában található. Ebben a csakrában megtapasztalhatunk gyönyör teli érzéseket, de épp itt könnyen kibillenünk egyensúlyunkból.

A csakra megnyitása spirituális értelemben, a mindent átfogó Isteni szeretet megvalósulását jelenti. Boldogok vagyunk, ha ebben a csakrában akadálytalanul áramlik az energia. A boldogság az egy olyan tudatállapot, mikor szabadok vagyunk a félelemtől, a feszültségektől.

Van 2 nagy probléma is, ami ehhez  a csakrához tartozik. A világi dolgokhoz való ragaszkodás, és tőlük való függés. Sokszor úgy érezzük, kötődünk valakihez, de mégsem vagyunk boldogok abban a kapcsolatban. Ez biztos, hogy nem a valódi szeretet. A szeretet örömöt ad, nem szomorúságot. A szeretet szabadságot ad és nem ismeri a féltékenységet.

A nem megfelelően működő csakra negatív archetípusa a színész, a jól működőé pedig a szerető.

Torok csakra

A torokban helyezkedik el. Ez az igazság csakrája, és a hazugság zárhatja el, amit magunknak mondunk.

 A gégefő tájékán található. Itt van  az asztráltest székhelye, amely itt tud kilépni a fizikai testből. A tudatosodás valódi hajnala itt kezd derengeni.
Ebben a csakrában kezdjük el megfogalmazni érzéseinket, kívánságainkat, és ezzel egy időben meg tanuljuk irányításunk alá vonni őket.
A türelem képessége ennek a csakrának az érési folyamatától függ.

A nem megfelelően működő csakra negatív archetípusa  a csendes gyermek, a működőé a kommunikátor.

Harmadik szem

A homlok közepén található. Ez a tisztánlátás csakrája, és a tévhitek zárhatják el. A legnagyobb tévhit a világon, a különbözőség elvének tévhite.

Amiket különbözőnek hiszünk, azok ugyanannak a dolognak a változatai.
Mind egy néphez tartozunk, de úgy élünk, mintha különbözőek lennénk.
Összetartozunk. Minden összetartozik.

Még a négy elem szétválasztása is tévhit. Ha megnyitod az elmédet, akkor meglátod, hogy a négy elem egyet alkot, az egésznek a négy részét.
Itt érjük el az Isteni Tudathoz vezető utat.

A gerincoszlop felső végénél található, a gerincvelő és az agy átmeneténél, kisugárzása a homlok közepén, a két szemöldök között érezhető.

Amíg nem vagyunk képesek tudatunkat ebben a csakrában lehorgonyozni, addig elménk állandóan az emberi csakrák között fog ingadozni.

Amíg ez a központ nem ébred fel, önmagunkat sem értjük. Csak a bölcsesség és a tiszta tudat szabadít meg bennünket a ragaszkodástól és szenvedéstől.

A tisztánlátás, az intuíció, és a telepátia adományai is ebben a csakrában nyugszanak. Akiknek ez a központ nyitva van, a múltban, jelenben,
jövőben is otthon vannak.

Korona csakra

“Amikor megnyitod a hetedik csakrát, akkor lépsz be az avatár állapotba, amikor csak akarsz. És az avatár állapotban tökéletesen tudod irányítani minden egyes tettedet.
A gondolat csakrája a fejedben található. A koronacsakra a tiszta kozmikus energia csakrája, és a földi kapcsolatok zárhatják el.

Gondolkozz el azon, hogy mi köt téged ehhez a földi világhoz.
És most szakítsd el ezeket a kötelékeket.”
“Vedd sorba a kötődéseidet, és mondj le mindegyikről.

A fejtetőn, a kutacs mögött található. Ezerszirmú lótusznak is hívják. Ennek a csakrának a felébredése, az Isteni Ragyogás megnyilatkozását, és a legfelsőbb tudat elérését jelenti.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments

 1. Marcsi szerint:

  Anita, nagyon jó ez az írás! :-)))
  Különleges a megközelítése! Köszönöm!
  Szeretettel: Marcsi.

  [Reply]

 2. Bettike szerint:

  Nagyon tetszett! :) Köszönöm!!

  [Reply]

 3. Hena szerint:

  Szia
  Nagyon tetszett rengeteget gondolkodtam rajta. Egyetlen egy hozzá szólásom lenne csak.A reinkarnáció egy tanulási folyamata a léleknek ha az inkvizítorok vissza is jönnek nem biztos, hogy ugyan azon a lélek szinten lesznek sőt még az sem, hogy ugyan azon az úton fognak járni. Nekik az egy tanulási lépcső volt amit nem tudhatjuk,hogy teljesítettek vagy nem. Ha nem úgy is megfogják kapni újra nehezítésekkel. Nem védeni akarom őket vagy a maiakat. Engem is rettenetesen szíven ütöttek ezek.
  Köszi, hogy megcsináltad! 😀

  [Reply]

  Manita Reply:

  szia :) igen ezen én is gondolkodtam :) de lehet, hogy megrekedtek azon a lépcsőn–és újra élik a kínzó-kivégző szerepet (mert nem tudnak feljebb lépni)??
  – a másik ami eszembe jutott, hogy bizony azoknak a lelke, akik eladták az ördögnek tudatosan — azok lelkét védik, összatartják csapatként – vagyis elképzelhető, hogy megint “rossznak” születnek le (bár a szabad akarat által dönthetnének másként is- a lelkük eladása miatt erre vannak kárhoztatva-no meg egy kis anyagi jólétre :)

  [Reply]

  Hena Reply:

  Azt hiszem akkor nem szívesen lennék a helyükben. Ami még megütötte a fülem azok a csakrák ilyen megvilágításban még nem olvastam róluk :) Még egyszer köszi :)

  [Reply]

 4. Aniko Mitruly szerint:

  nagyon köszönöm. 1szerű és NAGYszerű!!!

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.