... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   júl 23

A Szív Útja

A Szarvas az a LélekErőnk, mely összekapcsolja az Eget a Földdel, a Napot a Holddal, Csillagokkal, a Szívet a Tudattal, a Forrásunkat a Fénnyel, a Nőt a Férfival, az Életet a Halhatatlansággal és Mindenkit MINDENNEL….

.

szarvas

.

Mindannyian tudjuk, merre van a szívünk útja… azt is pontosan tudjuk, hogy bármely nap, bármely órájában ráléphetünk…

Mégsem tesszük.

Okokat és kifogásokat sorolunk fel… biztonság, pénz, ismeretség… mit fognak majd mások szólni… nem vagyok elég jó, nem fog sikerülni… ááá, ez csak egy álom… mindenki ellenem fog fordulni….stb…stb… és nem követjük a szívünket…

 

Pedig a szív erősebb, mint az agy. Érzékenyebb, gyorsabb, pontosabb információja VAN mindenről és mindenkiről… hiszen nem zavarja meg az öt érzékszervre beskatyujázott tudományos tények halmaza és a lehetetlen meg a végtelen szavak értelmezése sem…

 

Egy intelligens szív dobog a mellkasunkban, amely összekapcsolja a test biológiai energiáját az Univerzummal… Dobogása, hangja, ritmusa – mind, a szeretet, harmónia, megbocsátás, a gyógyulás rezgései. A Lélek lakhelye – a Forrás, ahonnan, mindig tudunk erőt meríteni.

.

szarvasok

.

Újholdkor, beléptünk a Szarvas Holdhónapjába és az augusztus 20.-ai újholdig, a szeretet, szerelem, szívből tett, elvárás, akarás nélküli dolgok színesítik, forgatják fel, változtatják meg az Életünket.

Ebben a Holdhónapban, tetszik vagy nem tetszik, a Teremtő rátesz minket a Szívünk Útjára.

Már rajta vagyunk :)

Csak  a megszokásba vetett vakhitünk, az akarásunk, a racionalitásunk, a félelmeink, függőségeink, ismételgetése … stb… – amik letéríthetnek most!

Persze csak ha megengedjük :)

.

rivalizálás

.

A tanult, belénk nevelt versengés, nyerés, „igazam van”játszmáink – vagyis az egónk – megpróbál majd hátráltatni, visszatéríteni Megszokás Országba… és mi elkezdünk halogatni, félni, bizonytalankodni….. és ott folytatni az Életet, ahonnan menekülni szeretnénk….

 

Mondom még egyszer: Most, rajta vagy a Szív Útján és ha megengeded a változásokat, az ÚJ látásmódokat… gondolatokat, érzéseket, cselekvéseket, lehetőségeket…. akkor  minden úgy fog történni az Életedben, ami Neked a legjobb! Nem a racionális elmédnek, hanem a szívednek a legjobb :)

 

Nagy segítség, ebben a Holdhónapban, hogy „erdőt ugrik a Szarvas” – vagyis ez a LélekErőnk rálát, egy magasabb nézőpontból minden gondunkra, problémánkra, gondolatunkra, kapcsolatunkra, életterületünkre – és pontos KÉPET közvetít számunkra, a torzítatlan valóságról.

.

ugró szarvas

.

Látjuk, meglátjuk azt, ami nem szolgálja, hogy Szeretetben Éljünk! A rossz hír, hogy eddig is láttuk, de nem mertük megfigyelni, nem mertünk „erdőt ugrani”, ránézni és Magunk Életéért felelősséget vállalni…

 

Nagyon sokan, csak akkor lépnek rá a Szív Útjára, amikor már annyira szenvednek (betegségtől, magánytól, pénztelenségtől, félelmektől, függőségtől…) hogy már nem bírják tovább ugyanazt, ugyanúgy – és akkor, elkezdenek Magukba nézni és megbocsátani… – ezután sikerül a szívükkel látni, érezni, beszélni és szívből cselekedni, ÖnMAGukért…

 

A Szarvassal kapcsolódva – egy magasabb nézőpontból – MÁSKÉPPEN látszanak a fizikai világ félelmei, válságai, ismétlődései és az Ember a Lelkére hallgatva másképpen cselekszik… egy másik útra lép…

A Maga Örömére, a Maga gyógyulására, ÖnMAGa Szeretetére talál rá, amikor RENDezi az ÖnMAGával való viszonyt.

 

Ilyenkor, mindig feladunk valamit… egy gondolkodásmódot, szemléletet, véleményt, szerepet, hitrendszert, életmódot, ÖnMAGunkról, másokról alkotott képet…stb…

 

Szívből látni, érezni, cselekedni, beszélni, az nem azt jelenti, hogy megmondjuk kedvesen: Te hülye vagy… (vagy bármilyen minősítést a másik szemébe, halkan, szépen, aranyosan)

Hanem…

…a Szív Útja, egy belső emelkedett állapot – amikor, csak töltekezünk a Forrásból – Önmagunk, Tér és Idő nélküli részéből – életeink és az őseink szívének tapasztalatával meglátjuk a másikat… az átadott vagy ki nem mondott üzeneteiket és tudjuk, ki Ő pontosan az Életünkben… mit tanít… miért van itt és hogyan járul hozzá az Életünk változásához…

Lehet, pont úgy, hogy marad… de lehet pont úgy, hogy hagyjuk végre Élni, tapasztalni és mi is a Magunk életébe lépünk (és nem a másikét Éljük, felügyeljük, minősítjük tovább)

 

A nyitott szív megnyílik mindenre, ami a Boldogságodhoz vezet. Nem arra, amit akarsz… nem arra, ami szerinted jár neked, amit megérdemelsz… amiért megküzdöttél, amiért kitartó voltál – hanem ami a Boldogságodhoz vezet!

 

A zárt szívhez, nagy ego társul – szenvedés, félelem, szégyen, fájdalom, halmozás és sok-sok minősítgetés mindenről és mindenkiről….

Miért kaptad „mindezt”?

Egyszerű… hogy megtanulj felülemelkedni és megszakítani minden ismétlődő ciklust, átlátni, otthagyni, minden mókuskereket, amely sehová sem vezet.

 

Figyeld MAGad!

 

A Szarvasnak figyelemre van szüksége, hogy erőben legyen. SzerElem Tudású, ezért a lételeme az, hogy hogyan tudod megosztani a jóból jobbat érzését és amire nincs szükséged, annak az elengedésének tudását – másokkal.

.

szarvas és őz

.

A SzerElem képessége, hogy nem rendeled (senki és semmi alá-fölé – az egó alá-fölé sem) a végtelen Lényed, hanem megosztod másokkal az energiát, a Szeretetet, a Teremtést… az ÉLETET :)

Persze csak azzal, aki szintén megossza veled az Életet, a Szeretetet. Aki nem akarja, azt miért akarod győzködni újra és újra, hogy együtt dolgozzatok vagy együtt éljetek?

 

Ha két ember Örömben van együtt, akkor SZERETIK egymást. Ha csak a magányukat, betegségüket, uralkodási vágyukat, unalmukat, bizonytalanságukat, szeretetlenségüket, akarják ENYHÍTENI egymás társaságában – akkor mindketten szenvednek!

 

A testben a szív, az ér-, a légző-, és az izomrendszerek tartoznak a Szarvashoz, vagyis minden érzékelésünk, kapcsolataink, Önszeretetünk, Szeretetünk és minden megújuló KÉPességünk, cselekvésünk.

Amit a testedért teszel… amit a lelkedért… amit másokért…

…és például az is, ahogyan más-más nézőpontból rá tudunk nézni, ugyanarra a dologra, emberre, problémára, félelemre, helyzetre, tanulnivalóra….

 

A szenvedés, a betegség, a félelem….. a Lélek kiáltása: “Ember, ez nem a Te utad!”

 

A Szív Útja egy emelkedett állapot.

Egy tudatállapot…: Rálátok arra, ami VAN és megengedem, hogy MÁST is (a racionális elmének lehetetlen dolgokat is) megtapasztaljak, minősítés nélkül.

Mert

Élem és Értem, a bennem ÉLŐ Isten üzenetét: Az Élet Változás, mely nem csak a fizikai, duális világban zajlik, hanem a Belső Világunkban, amely sokkal több annál, amit a szemünkkel, a Földi síkot (az idő, tér és az anyag világát) nézve – megláthatunk.

 

Most a Szív Útján vagyunk (augusztus 20.ig)… csak TE tudsz letérni a Szeretet Útjáról – a hallhatatlanságból, az örök Változásból, a Végtelenségből – Megszokás Országba…

Csak Rajtad áll!

 

 

A Szarvas meséjét itt olvashatod :)

 

 

A szívemtől a Tiédig :)

Mátyás Anita

– 2020 –

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.