... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   okt 12

Önmegvalósítás…

Az összes bűnűnk azonnal felszámolható, valóság és álom …

 

Forrás: Sri Vasudeva: Belül keresd Istent, önmagunk felfedezésének útja

A bűnök felszámolása a Bhagavad-gíta szerint – önismeret, pszichológia, boldogság

A Bahagavad-gíta szerint, aki megvilágosodik az elveszti bűneit: ,,S ha a bűnösök legbűnösebbje vagy is, annak tudása, hogy ki vagy te, önmagában elég lesz, hogy tutajként átszelje a szenvedések óceánját.”

De, hogyan lehet a bűnöket likvidálni? Megbocsátással. De, hogyan lehet megbocsátani? Úgy, hogy megértjük, hogy mit miért tettünk. Pl. ha látunk egy vásott kölyköt akkor haragudhatunk rá. De elképzelhető, hogy ennek komoly oka van. Pl. nemrég vesztette el a szüleit. Ha ezt megtudjuk, már nem fogunk felette ítélkezni – önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése, álom.

A különféle állapotok egymáshoz viszonyítva sokszor álomszerűnek tűnnek. Mikor alszunk a mindennapi életünk nem létezik, álomszerű, mikor éjszaka alszunk, akkor pedig az ébrenléti tudatállapot tűnik ugyanúgy álomszerűnek. Nem véletlenül ihlette meg Szabó Lőrincet ez a felfedezés és írta meg a  Dsuang-dszi álma című versét. Az első és utolsó versszak:

,, Kétezer évvel ezelőtt Dsuang Dszi,
a mester, egy lepkére mutatott.
– Álmomban – mondta – ez a lepke voltam
és most egy kicsit zavarban vagyok.”

Utolsó versszak:

 

,, és most már azt hiszem, hogy nincs igazság,
már azt, hogy minden kép és költemény,
azt, hogy Dsuang Dszi álmodja a lepkét,
a lepke őt és mindhármunkat én.”

Az alvás állapotairól már egyébként írtam korábban, konkrét technikákat is felkínálva: Az álom jelentése és néhány gyakorlat, mely segítségével bármit álmodhatunk vagy tanulhatunk, meditálhatunk, kapcsolatba léphetünk elhalálozott szeretteinkkel az álom irányítással – álom fejtés, mi az álom világ, álom jelentések, álom munka, tudatos álom, meditáció

Sri Vasudeva szerint ahogy a megszabadulás felé halkadunk egyre jobban érezni fogjuk azt, hogy a fizikai testen kívül létezik még három másik állapot. Az egyik az, amiben álomállapotban tartózkodunk (asztráltest). És magát az elmét is ezekben a finomabb rétegekben találjuk meg, csupán a fizikai manifesztációja az agy, mely a fizikai testben jelenik meg. A harmadik szint a kauzális testnek felel meg. Mélyálomban tartózkodunk itt. A tudattalan események, vágyakat raktározzuk el itt. Ez nem tudatos, de előhozható és tudatossá tehető. És a negyedik szintre akkor jutunk, ha egyre jobban elmélyül a béke, boldogság mibennünk. A megszabadulással a transzcendentális tudatban találjuk magunkat. Ez minden értelmet meghalad. Ezt kéne fenntartanunk folyamatosan (tudatfeletti). Ez a negyedik szint.

Valóság vagy álom? – önmegvalósítás fejlesztése

A cikk itt folytatódik.

Keresztes Attila

Azonnali áttörés az Egyesítő pszichológia segítségével: pszichológus, személyi és életvezetési tanácsadó, lélekgyógyász

 

A valódi elme megismeréséhez ajándék: önbizalom fejlesztő, növelő, erősítő gyakorlatok, az önbizalom megerősítése, fejlesztése, önbizalom tréning.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.