... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   szept 22

A BOLDOGTALANSÁG ÁRA

Nem tudom, hallottátok e már ezt: „A megfoghatatlan dolgokat Önmagunkban kell keresni” (mint, boldogság, boldogtalanság, Isten, Ördög, öröm, bánat, stb…)

évszakok

Amikor azonosulunk a „negatív” érzésekkel, érzelmekkel tartósan, akkor börtönbe zárjuk magunkat. Persze egy képzeletbeli börtönbe, de ez kihat a testünkre, lelkünkre és a környezetünkre is. Minél tovább élünk a haragban, gyűlöletben, féltékenységben… annál inkább azonosulunk vele. Nem találjuk az Isteni fényt, az örömöt és a szeretetet a saját életünkben.

Minél inkább figyelünk a minket bosszantó dolgokra, (anyós, politika, hitel, betegség, magány, a környezet egyéb dolgai) annál inkább elfelejtünk önmagunk valódi forrását, amivel megszülettünk.(ősbizalom, teremtőerő, szeretet, …) Az ÉLET értelme (és itt nem a lélegzem, eszem, dolgozom-ról van szó, hanem amikor azokat a dolgokat teszem, teremtem, amit szeretek, amiket szeretnék megvalósítani!!) és újra megtalálása abban rejlik, hogy felismerem, hogy nem az vagyok, akinek képzelem, mutatom, mondom, magam!!!!

Nem én vagyok a vagyonom, a szegénységem, a kocsim, a kapcsolataim… és nem én vagyok a haragom sem!!

Amikor azt mondod: mérges vagyokakkor azonosítod magad a haragoddal…ez pedig nem te vagy, ez csak átmeneti! (más voltál előtte, viszont jelen lesz a továbbiakban, a hasonló helyzetekben vagy napokig, évekig, egy-egy személlyel kapcsolatban)

Ha azt mondod: a harag miatt bennem… (rossz érzések,,, félelem… tehetetlenség… szomorúság…agresszivitás… (bármi más)) van XY irányában —  akkor TE is egy azonnal felismerhető átmeneti állapotot diagnosztizálsz, amit sokkal könnyebben el tudsz engedni, meg tudsz bocsátani!

Látod az embereket, a külvilágot, de látod tisztán önmagadat is, aki nem azonosul érzelmekkel, érzésekkel, hanem csak felismeri, majd elengedi őket :)

Ez is a BÖLCSESSÉG egyik lépcsője :) Azt mondják, ez a megtapasztalt ÉLET, az út Önmagunkhoz, a belső középpont egyszerű megtapasztalása a mindennapokban :) Valódi JELENLÉT, a saját életedben :)

Visszatérve a címre, a boldogtalanság árát, addig fizeted, amíg nem vagy jelen a saját életedben! Azonosítod magad, dolgokkal, érzelmekkel, oly hosszú időn át, hogy elfelejtesz ÉLNI, boldognak lenni!

Rossz hír, hogy igazából NINCS  kulcs a boldogsághoz!

Jó hír, hogy nincs elzárva :)

Te vagy az az „eszköz” amivel életed minden pillanata boldoggá tehető! Nincs tévedés: a boldogság benned van, senki és semmi mástól nem függ hogy megtaláld!

szívzár

A hónap utolsó napjai, az önszeretet fontosságáról, a hibáink felismeréséről, tapasztalásokról és a megoldásokról szólnak…

–      arról, hogy nem kell a bolhából elefántot csinálni

–      JELEN kell lenni a saját életünkben—ez azt jelenti, hogy el kell engedni a múltat!!

–      a megtapasztalásokat, tapasztalásnak kell értékelni és nem egy sokáig (vagy örökké) tartó állapotnak…amelyeket ha felismerünk tudunk változtatni önmagunkon és a körülményeinken!

Kérdések: körbe mersz nézni az eddigi életedben, a saját világodban? Mersz találkozni önmagaddal – a párod, gyereked, főnököd utált viselkedésében, szavaiban?

Elég bátor vagy ahhoz, hogy másképpen viszonyulj ezekhez a dolgokhoz és megtapasztalásnak értékeld?

Ha ezt megérted, akkor nem kell a „boldogtalanság árát” egy életen át fizetned :)

 

Szeptember 23. – hétfő – A változás elkezdődött! Hallgass a belső hangodra és a múlt nagy tanulságaiból tanulva, ne kövesd el a régi hibákat! Lépj, cselekedj, vedd észre… tárd fel… bocsásd meg… engedd el… Légy boldog :)

 

24. kedd – Teremtőnap :) – Szeretet, szerelem nap :) Bármi, amit szeretettel csinálsz, meghozza számodra a lehetőséget a bőségre, munkára, kapcsolatokra, szeretetre :) Csak csináld, tedd, kezd el, kommunikáld, végezd örömmel!

 

25. szerda – Teremtőnap :) – A lélek előrelépésének ideje, amely leteszi a fizikai betegségeket, az egyéb „kifogásokat” ami eddig hátráltatta az életedben megérett változtatások indítását. Az önmagadon végzett munka elkerülhetetlenségére is utal :)

 

26. csütörtök – Ha eddig nem kezdeményezted a változást, akkor óriási meglepetések érhetnek.. Jó és rossz történések váltakoznak a nap folyamán. Vedd kezedbe az irányítást! A tapasztalásokat vedd megtapasztalásnak, ismerd fel, fogadd el, majd változtasd meg! :)

 

27. péntek – Kedvező nap az alkotásra, a művészi vénád és a kreativitásod kibontakoztatására. Szeretet és szerelem nap is, amely feleleveníti a múltat- de tudnod kell, hogy a jelenben meghozott döntéseiddel érheted el csak a boldogságot!

 

28. szombat – Felismerések ideje, amelyeket eddig nem akartál észre venni. Útmutatás… sok kis „lökés” várható, amely a valódi,saját ÉLETED felé terel. Sírj ha kell, aztán engedd el a bánatod (hiszen a bánat sem te vagy!)

 

29. vasárnap – Teremtőnap :) – Pénznap :) Az igaz dolgok megvalósulása, megvalósítása, elkezdődik… ami nem akar sikerülni az istennek sem azt ne erőltesd, hallgass az intuíciódra és engedd el! Csak a szeretettel végzett dolgokra koncentrálj és a pénz követni fog :)

 

30. hétfő – Szeretet, szerelem nap :) Fontos mások felemelése, segítése (amit szeretetből teszel) Ha befelé figyelsz, pontosan tudod, hogy mi az amitől megváltoztathatod a helyzetedet (bármiben, amit szeretnél, elérhetővé válik) Meglátod a fától az erdőt :)

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

 1. Fürediné Kiefer Edit szerint:

  A tapasztalatokat vedd megtapasztalásnak-kifejezés segíti az ember önismeretét, mert az igazi tudás a megtapasztalás.Legtöbbször az a gond,hogy a problémákat az asztal alá söpörjük, nem elemezzük az ok-okozat törvényét, vagyis nem tudatosítjuk, így ezek újra és újra megjelennek az életünkben, és mindaddig üzennek nekünk, amíg nem ismerjük fel az okot, az összefüggéseket.Közmondás:gyakorlat teszi a mestert.Az ismétlődő, szinte körforgásszerű problémáknál felismerve az okot , már ki is lehet lépni a káoszból, és jó irányba változni.A boldogság, a harmónia, az öröm mind bennünk van,csak dolgozni kell magunkon, hogy folyamatosan a kiegyensúlyozottság állapotába kerüljünk.
  Nagyon izgalmas a szeptember utolsó hete, ahogyan Anita kifejtette.

  [Reply]

  Manita Reply:

  :)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.