... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   szept 17

A csakrákról

Mivel az őszi napfordulón lesz egy húsz perces meditáció a “kötelékek elvágása” címmel, amihez szükséges a csakrák ismerete is, ezért felelevenítjük tudásunkat :)

Bóna Marikával, készítettünk nektek egy kis összefoglalót a csakrákról. Ő a  csakra színei és a hozzá tartozó kristályok szemszögéből közelítette meg a kérdést, én pedig értelmi, érzelmi és egyéb gyógyítási alapokon. Próbáltunk belevenni sok érdekességet is, de az anyag a teljesség igénye nélkül készült Ha valami fontosat kihagytunk, kérünk benneteket: a hozzászólásoknál írjátok meg, hogy még teljesebb és kerekebb legyen ez a kis írás :)

A csakrák energiaörvények, amelyek közvetítik a felénk az Egyetemes Életerőt.  Különböző frekvenciákon rezegnek, s ezeket a különböző frekvenciákat fizikai szinten más-más színnel azonosíthatjuk.

A hét nagy csakra ugyan nem észlelhető anatómiai értelemben, ám metafizikai úton összeköttetésben áll a fizikai test bizonyos rendszereivel.

A csakrákhoz tartoznak gyógyító kristályok.   A különböző kristályok más-más tulajdonsággal rendelkeznek, s ugyanezen az elven működnek. A vörösek, narancsok, sárgák, a meleg színek – a materiális világ lassúbb, sűrűbb rezgéseit elhagyva belépnek a mentális és spirituális világ finomabb, gyorsabb rezgéseibe – ezek a kékek, indigók és lilák  A zöld a két oldal aspektusaiból jön létre.Minden egyes szín másképpen nyilvánítja ki spiritualitását.

A nemes-kő terápia és a kristály terápia kézen fogva jár. Az egyikből lehet következtetni a másikra. Tudni kell, hogy két ember azonos problémájára nem mindig ugyan az a kő nyújt megoldást. Ezért is kell az egész embert nézni, amikor gyógyító kristályokat, vagy csakra harmonizáló köveket ajánlunk nekik.

Léteznek olyan kristályok is (pl. az ametiszt), amelyek nem csak egy csakrára alkalmazhatók. Ebben nincs semmi különös, hisz a kristály hatását befolyásolhatja a színárnyalat és a használó szándéka is.

A csakráinkhoz tartozó színes kristályokat tisztítani kell: tűzzel, vízzel, füstölővel, sófürdővel, földbe ágyazással és ametiszttel.

Fel lehet tölteni őket, napfény illetve holdfény segítségével.

Nem fontos magunkon viselni ,(amulettként, karkötőként, stb.) hanem lehet a saját intim szféránkba elhelyezni,  kristályokból készült fácskákat is.

Marika, megrendelésre  készít ilyen  „szerencsefákat” gyöngyökkel és nemes-kövekkel díszítve, amit az alul működő csakrák harmonizálására is lehet használni.

A csakrák az ember érzékfeletti részeivel közös szervek, s minden testben sajátos feladatuk van, erőközpontok, melyek harmonikus működésük esetén transzformátorokként alakítják át a szervezet és a kozmosz energiáit, s azokat így közvetítik egymás felé. A csakrák az ember fizikai szemével láthatatlan, szellemi részeinek szervei, amelyek az érzékfeletti, vagy más néven a szellemi világhoz tartoznak.

A szanszkrit eredetű “csakra” szó magyar jelentése “kerék”, amit gyakran lótuszvirágokként ábrázolnak. A Szkítáknál-Hunoknál-Magyaroknál napkorongként jelenítették meg.

Pár szóban megemlítjük  Földanyánk csakráit is.

A Földet Sárkányvonalak hálózzák be. Ezek rezgések, energiarendszerek. Pozitív földsugárzások.

Ahol a vonalak metszik egymást, ott a Föld akupunktúrás pontjai, ahol pedig sűrű vonalhálózat van, ott a földcsakrák alakultak ki.

A jótékony gyógyító energiák ezeken a helyeken jobban éreztetik hatásukat, ezzel elősegítve az emberi test teljes összhangjának működését.

A többszörös vonalkereszteződések egyszersmind szakrális, szent helyek.

Ilyen az angol Stonehenge, a görög delphoi jósda, a perui Machu Picchu, az egyiptomi Kheopsz piramis.

A Kárpát-medencének azonban egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Sárkányvonalak rendszerében. Itt ugyanis a pozitív földsugárzásoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. A Pilisben található a Föld szívcsakrája, vagyis az energiavonalak csokra.

Felhasznált irodalom:

Liz Simpson: A csakragyógyítás könyve

Klausbernd Vollmar: A csakrák

Judy Hall: Kristálybiblia

és a saját jegyzeteink.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.