... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   okt 04

Október – A Kezdet Kezdete…

A kezdet kezdete  :)

 

Akár hiszed akár nem, de ez a hónap a valóságban is a saját életed elkezdésében segít. Az önállóságod elkezdésében, ami persze nagy félelmeket, önálló döntéseket és egyedüli felelősség vállalást jelent  :)

Vagyis nagy a rizikó, kimozdulni a biztos, megszokott sanyarúságból – a saját új, ismeretlen életed felé… Azt mindenki tudja, hogy képes vagy a változásra (ezért sokan félnek tőled –kiabálnak, vagy lelki terrorba tartanak, esetleg csak akkor szeretgetnek ha  számukra megfelelőképpen viselkedsz) Ez mind a félelem jele—mert mi lesz Ővelük, ha te megéled a valós énedet, a sarkadra állsz—és eldöntöd, hogy többé nem függsz senkitől??

–És persze a legfontosabb kérdés: az önbecsülésed, az egyediséged, a szabadságod, visszaállítása megéri-e, hogy lemondj a függőségeidről és azokról akik kiszipolyoznak és függőségben tartanak???

 

Mert akkor leszel Önmagad, ha el tudsz szakadni a visszahúzó teóriáktól, személyektől…

Ez, nem azt jelenti, hogy arra ösztönözlek, hogy hagyd ott a pasid vagy a barátnőd!! NEM!! Én, azt mondom, rendezd, az erőviszonyokat  :)  Vedd észre, hogy egyenlőek vagytok!! Akkor is ha neked nincs munkád, a párodnak meg van…és akkor is, ha a főnöködnek 15 diplomája van, neked meg egy sem!!

Egyenlőnek lenni, az számomra azt jelenti, hogy EMBER, aki éli az életét, és azt csinálja, amitől boldog. Mert egyenlőségre születtünk, nincs egyikünk a másik felett (csak, ha el hisszük, hogy igen) Az egyenlőségünk abban áll, hogy szabadon eldönthessük, hogy mit kezdjünk az életünkkel! Mindenki eldöntheti, hogy hogyan él tovább!!!

 

Az önfejlesztés, a fejlődés, igazából azt jelenti, hogy azt fejleszted magadban, amire vágysz, nem pedig azt, ami mások szerint kötelező, ajánlott vagy aminek eljött az ideje!

Persze, fontos, hogy megtanulj olyan dolgokat, amik a munkádban egy magasabb pozíció eléréséhez kellenek – de, mindig az a kérdés, hogy szereted-e amit csinálsz?? A tudásod fejlődése nem minden esetben egyezik meg az önfejlesztéssel (azzal, amit csinálni szeretnél és olyan tökélyre fejleszteni, hogy potyogjon a fejedre a pénzeső  :)  )

 

Szóval: mi kell ahhoz, hogy önálló légy?

Először is hit, hogy jó vagy abban, amit csinálni szeretnél  :)  Aztán, hogy ezt felvállald és elkezd!! Kis lépésekben – de hosszú távon gondolkodva! (pont most olvastam Vida Ági hírlevelében, hogy:  sokan feladják a vágyaikat, mert pl. nincs pénzük egy étteremre, hogy önállóak legyenek. Pedig, csinálhatnának főzőtanfolyamot, meg írhatnának könyvet ebben a témában…stb –és a bevételekből szépen lassan megalapoznák az éttermüket. Ehelyett évekig csak arról beszélnek, hogy nincs pénzük étteremre)

Szóval, érted ugye??

Mindenért, de legfőképpen magadért—TENNI kell! Főleg, ha valaki le akar beszélni  :)

Az októberi hónap rezgései segítik az bátorságod, a kezdeményező készséged és az elindulásod megalapozását  :)

 

Október 4 – kedd – a munkák megtervezésének ideje. A szertetettel végzett munkák terveié ez a nap ! Használd a saját bölcsességed is! (tudod, azt, ami tanul a múlt hibáiból és nem akar már ugyanabba a folyóba belelépni :)  )

 

5. – szerda – szerencsés nap :)  fontos a tanulás, az önfejlesztés és a változtatás elkezdése!

 

6. – csütörtök – teremtő nap –törekedj a harmóniára, kívül és belül –hozz szívbéli döntéseket!! (tedd fel a kérdést mindenre: szívem szerint ezt szeretném??)

 

7. – péntek – 8. szombat – a függőségek, a múlt elengedése, a dolgok lezárása. Érdekes 2 nap :)  Igazából azt mondja: eljött az ideje az igazságnak –hogy elengedd azt, ami nem visz előre, ami a saját fejlődésedet, egyéniségedet gátolja… (és most egy személyes kérdés Hozzád, kedves olvasóm: minden hónapban több ilyen nap van –és már 1 éve írom, hogy engedd el, zárd le…stb…hányszor legyintettél, erre?  hányszor álltál neki a lezárásnak?  -és most azt mondom: nagyon fontos 2 nap ez, hogy Magadért megtedd !! Nagyon sok minden indul el az életedbe, ha most lezárod, elengeded a felesleges visszatartó erőket!!)

 

9. – vasárnap – az Angyal napja – fontosak az álmok, a megérzések – a gyökeres változás kezdete ez a nap ( ha mi is ezt akarjuk!!)

 

Írd le nekem a hozzászólások közé, hogy sikerült-e valamit változtatnod, október első hetében!

Láttad ugye a képeket :)  fiatal varázsló és öreg varázsló :)

Mond, Te melyik akarsz lenni??? Mit kezdesz el teremteni októberben??


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Comments

 1. Kati szerint:

  Kedves Manita!
  Nekem az a hét olyan változásokat hozott, amire nem is gondoltam álmaimban sem.
  Két napja döntenem kellett, hogy elvállalok-e egy másik, teljesen más munkakört. Vagy maradok ott, ahol 10 éve vagyok. Megyek, mert a szívem súgja, hogy azt kell tennem.
  Ma pedig ülök a “régi” munkahelyemen, és bőgök, mert leesett, hogy bár az út nyitva áll visszafelé, mélyen belül tudom, hogy nem fogok visszajönni.
  A blogodban olvasott dolgok erőt adnak ahhoz, hogy végre valóban olyan életet éljek, olyan munkám legyen, amire vágyom. Ez nem a végső állomás, de egy fontos lépcsőfok hozzá. Éppen a terveimbe vág, úgy érzem “bevonzottam” ezt a lehetőséget.

  De akkor miért fáj ennyire a régi elengedése?

  Egyik szemem sír, a másik nevet most.

  Fantasztikusak az írásaid, segítenek! :)

  Kati

  [Reply]

  Manita Reply:

  szia kedves Kati :) A változtatás azért olyan nehéz mindenkinek–mert bármi is volt eddig, sok jó is volt benne–és ezekhez ragaszkodunk, mert ebből töltekeztünk eddig… az újban, ott lebeg a “hátha nem” gondolata –hátha a főnök, a kollégák, a munka…stb.. hátha nem olyan lesz amit már megszoktál…. és képzeld, minden más lesz-és egyre jobb :) csupán attól, hogy felelősséget vállalsz a döntésedért-önmagadért…
  az elengedés nem könnyű (ezért is nem változtatnak sokan) – ehhez bátorság kell :) a távolságtól derül ki mindig, hogy ki az aki közel áll hozzád – meg fogsz lepődni, hogy kik maradnak meg a régi helyről – és kik kopnak el mellőled … de az élet rendje ez — a változás a kapcsolatok igazságát is hordozza (melyik volt igazi, kapcsolat és melyik csak vigyorgó máz)
  Minden ember fejlődésének alapja az önállóság keresésén kívül a kapcsolataiban rejlik. Annál gyorsabban fejlődünk, minél előbb elengedjük a visszahúzó kapcsolatokat, (elveket, munkákat)
  szóval – a munkahelyet engedd el :) az igazi ott kötött kapcsolataid meg fognak maradni (ha pedig csak azt hitted, hogy igaziak, akkor ezzel szembesülsz-és elengeded a kapcsolatokat is…–ha fáj, akkor az a gyógyulás jele :) )
  sok sikert az önmagadra találáshoz és az új munkádhoz!!!!

  [Reply]

 2. Kati szerint:

  Köszönöm!
  :) Bátor vagyok és elindulok

  Kati

  [Reply]

 3. Sándor Eszter szerint:

  Drága Manitám :)
  Hát igen, az elengedés, nem egy könnyű feladat, mégis meg kellett hozni egy döntést, hogy elengedjük a párom vállalkozását, és merik nyitni egy új dolog felé. Az új mellett döntöttünk kettesben a párommal, ezzel a döntéssel, sok más dolgot elengedtem. Úgy döntöttem megbízom benne, és együtt létrehozzunk egy működő vállalkozást. Egyúttal kilépek az “árnyéka mögül” és felvállalom magam és a munkám.
  Érdekes dolgok ezek, biztos lesznek kihívások, de azok azért lesznek, hogy megoldjuk őket.
  Ma elindítottam egy nagyon régi dolognak a lezárását is.
  Köszönöm a bejegyzéseidet, sok erőt merítek belőle.
  Eszti

  [Reply]

 4. Manita szerint:

  óóóó Eszter :)
  örülök, hogy Te is a bátor újítók táborába léptél :)
  …tudod, a “megbízni valakiben” -az is mindig azt jelenti, hogy elengedsz valami visszatartó erőt, elvet, amitől eddig nem mertél bízni…
  -nagy dolgok ezek :) egyszerűnek tűnő de félelmetes pici lépések…
  HAJRÁÁÁÁ :) nincs mitől félni (a csalódástól sem szabad!!)
  szurkolok:)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.