…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   szept 04

A kapcsolatokról…

Sokszor hallottam: egy kapcsolatban, vagy egy másik emberben, ami nem tetszik, vagy idegesít, az engem tükröz vissza.  Nem értettem, amíg ezt a mondatot nem olvastam.

„Úgy kell kapcsolatainkra tekinteni, mint BENSŐ folyamataink tükrére.”

Olyan embereket vonzunk magunkhoz amelyek, valamely szemléletünk, nézőpontunk, lényünk inkognitóban lévő részét tükrözik.

És Olyan emberek környezetében érezzük rosszul magunkat akik, támadó, ítélkező, negatív stb…érzéseket váltanak ki belőlünk, akik megtagadott énünket, árnyoldalainkat tükrözik vissza.

Amikor az ellentétünkhöz vonzódunk, tudat alatt érzékeljük, hogy az ő energiájára nekünk is szükségünk lenne,(és fordítva) mert attól leszünk „egésszé”.

Ilyenkor a mássága az, ami vonzóvá teszi számunkra. Mégis egy idő után már meg akarod változtatni párodat, és amit eddig „másságnak” könyveltél el az ő viselkedéséből – kezd egyre terhesebb, idegesítőbb lenni számodra.

Mi is történik ilyenkor?

Vegyünk egy példát: az érzelmes nő beleszeret egy racionális pasiba…aki viszont szereti őt. 1-2 év elteltével, a nőnek már nem csak a biztonságra van szüksége, amit a férje tökéletesen meg tud adni, hanem, szeretné ha érzelmileg is (szavakkal és tettekkel is) romantikusabb lenne a kapcsolatuk. A férfi persze nem érti, mit akar a nő, mikor ő mindent megad neki… A konfliktus egyre élesebb és elviselhetetlenebb lesz kettejük között, amíg meg nem értik, hogy… …a férfinek meg kell próbálnia az emocionális oldalát fejleszteni… …a nőnek pedig a személytelenebb, racionálisabb energiáit használnia…

Mert csak, ha kifejlesszük önmagunkban az ellentétes oldalunkat, akkor lehetünk mi magunk is egyensúlyba. Amikor elfogadjuk az eddig megtagadott oldalunkat, lassan, de biztosan egyensúlyba kerülünk és ettől a társunk is egyensúlyba kerül. Mert a mi változásunk, kihat akaratlanul  másokra, a párunkra is. A párok energetikailag összekapcsolódnak, és ha már nem egymás megváltoztatása a céljuk, hanem az ellentétes energiájuk egymásba rendezése, akkor hamarosan egy boldogabb kapcsolatot élhetnek meg egymással.

HA, hajlandó vagy abból a nézőpontból nézni, hogy – a számodra gyűlölt tulajdonságok a másik emberben, tulajdonképpen a te BELSŐ konfliktusaidat tükrözik vissza – ezeket a tulajdonságokat fejlesztened kell magadban – attól ha te változol, a társad akaratlanul is idomul hozzád – ez számodra egy konkrét iránymutatás, egy lehetőség, ahhoz, hogy Önmagaddá válhass !

Ha másként látod Önmagad…akkor megváltoznak a kapcsolataid is !!!

A folytatást és a gyakorlatokat a tanfolyam anyagában olvashatod….(lesz szó azokról a kapcsolatokról is, ahol terrorizálnak, testileg-lelkileg megaláznak, vagy csak nem vesznek emberszámba, átnéznek rajtad)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.