... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   márc 03

A kettősség legyőzése

Ennek a cikknek a megírásához nekem is meg kellett küzdenem a bennem rejlő pihenni

vágyás és a tetterő párharcával. Szerintem elég egyértelmű, melyik győzött  :)

Különben is életem során számtalanszor meghökkentett az a tény, hogy vannak férfias és nőies vonásaim: határozottság-határozatlanság, erő-lágyság, bátorság-gyávaság és még sorolhatnám – de, egyik sem működik a másik nélkül. Meg kell teremteni köztük az egyensúlyt. Ha ez nem működik egészségesen, elszabadulnak olyan gondolatok (akár indulatok), amelyek nem a testi-lelki fejlődést célozzák.

Régebben voltak álmaim, amelyek meghökkentettek. Hiszen, sem férfi, sem nő nem voltam, csupán egy ember. Vagy, nő létemre férfinak éreztem magam, pedig általában nem volt gondom a nemi identitásommal. Tehát, sokszor meglepődtem és sokáig nem tudtam megfejteni ezeket az álmokat. Tanulmányaim során jöttem rá, hogy vagy előző életem képei vagy a bennem dúló kettősség kivonata jelent meg számomra.

A bennünk lévő kettősség nem új keletű találmány, a több mint 4000 éves Hagyományos Kínai Orvoslás alapját képezi. A Jin és Jang, éjjel-nappal, ősz, tél-tavasz, nyár, víz-tűz, nőiesség-férfiasság, hideg-meleg, belső-külső, passzív-aktív, sápadt, fehér-vérbő, vörös, üres-teli, gyenge-erős, lassú-gyors, testi elülső fél-testi hátsó fél egyensúlya.

A mentális-fizikai betegség akkor kezdődik, mikor mondjuk egy konfliktus vagy trauma hatására felbomlik az egyensúly.

Szerintem mindenki tapasztalta már, hogy egymásnak ellentmondó gondolataink vannak ( nem a hasadt személyiségekre vagy más elmekórtani esetekre gondolok).

Bármilyen feladat vár ránk, egyszerre bízunk és kételkedünk önmagunkban (elejétől kezdve vagy mondjuk az első nehézségektől vannak kételyeink).

A múltbeli események (főleg negatív érzelmi töltésűek) nyomot hagynak bennünk (energetikai szakadások formájában)- tehát már az akkori konfliktusok meghatározzák ezt az egyensúlyt.

Írok egy példát: valakit gyermekkorában a szülei mindig visszautasítottak (vagy ő úgy érezte) és a felnőttkorát is ezekkel, a gondolatokkal éli meg. Ez meghatározza a kapcsolatait, munkahelyi teljesítményét (nem mer kreatívan gondolkodni, fél hogy visszautasítják az ötleteit) és mindent, amit tesz, vagy nem mer megtenni. Számos példát lehetne még sorolni, hogyan határozzák meg a gyermekkori tapasztalások a felnőttkori életünket. Ha ezeket le tudnánk tisztítani magunkról, „előéletmentesen” sokkal többre lennénk képesek.

Mindig érvényesül, azaz igazság, hogy fejben dől el minden, hiszen az elhatározások, a jó és rossz gondolatok is ott születnek.

Természetesen nem kell minden tapasztalást levetkőznünk, hiszen ezek a tapasztalatok segítik életünket és munkánkat. De valahogy külön kell választani az eseményekből leszűrt tanulságokat és a számunkra káros érzelmi gátakat okozó önmarcangolást.

Számomra az ÉFT (Érzelmi Felszabadítási Technika) segített az egyensúly megtalálásában.

A Módszer: a fejen és felsőtesten lévő meridián végpontok masszírozásával lehet megszüntetni azokat az energetikai szakadásokat amelyek a negatív gondolatainkat okozzák.

Én sajnos vagy szerencsére elég érzékeny embernek születtem, amiért is számomra nagyon törékeny az egyensúlyi állapot. Régebben visszaesően mindig valamilyen elhúzódó elváltozással járó betegségem volt-hosszú távú egyensúlyvesztés következményeként. De most már úgy érzem jó úton járok, a módszer használatával ezek elkerüléséhez. Talán ez a megfelelő kifejezés, hiszen nem a célt elérni fontos, hanem az út, míg elérünk odáig.

György Beáta, ÉFT terapeuta

www.hygia.hu

Ha segítségre van szüksége: 06 20 568 9175

személyesen vagy Skype-on is elérhető vagyok

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.