... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jan 12

Kézben tartott élet ?

Életünkkel kapcsolatos döntések kézbentartása időnként ijesztő lehet. Van, hogy rosszul választunk, de a lényeg, hogy újra dönthetünk. Most, hogy átléptünk egy következő évbe, vajon folytatjuk e a tavalyi év biztonságos sémáit vagy merünk változtatni bizonyos biztonságosnak tűnő helyzetünkön? Szoktál gondolkozni azon, hogy hova vezet az élet, ha minden ugyanúgy folytatódik tovább?

Sokan vannak közöttünk tele remek ötletekkel, amelyek ott lapulnak elménk mélyén várva, hogy valaki előcsalogassa, „valaki engedélyt adjon”, hogy meg is valósítsuk. Amikor támad az ötlet érdemes megfigyelni reakciónkat és utána gondolni vajon honnan ered a gátló félelem, kishitűség, önbizalom hiány. Ezek azok a dolgok, amelyek a siker útjában állnak, na és esetenként a kényelem a közömbösség és a lustaság. Van, aki a tervezés királya és már az is örömöt okoz neki, ha elképzeli, hogy ezt és ezt fogja csinálni, majd. Szuper elme vagyok, remek ötleteim vannak, csak csinálja már meg valaki helyettem! Sokszor olyan, mintha várnánk valakire, hogy mondja, már meg mit csináljunk, vagy változtathatunk e egyáltalán az életünkön. Olyan, mintha még mindig gyerekek lennénk, és nem nőnénk fel sohasem.

Adj magadnak engedélyt, hogy azt tedd, amit Te szeretnél az életedben. Ha feladod céljaid saját életenergiáid dobod oda másnak, hidd el élni fognak vele. Lehet, hogy azt mondod, én „csak” a családomat akarom támogatni, de előbb utóbb a saját erőd, a saját fejlődésed hiányában kimerülsz. Lehet, hogy a munka, amit csinálni szeretnél, teljesen eltér mások elképzelésétől, elvárásától. Azt csak Te tudhatod, hogy mit szeretsz és sikeres is csak abban lehetsz, amit teljes szívvel végzel.

Nem sok mentség van arra, amikor meg sem próbáljuk megvalósítani valós vágyainkat, ha a sorsot vagy másokat hibáztatunk saját tehetetlenségünkért. Lehet olyan szakasza életünknek, amikor nincs „hivatalos munkánk”, de van, elképzelésünk arról mivel foglalkoznánk szívesen. Van elképzelésünk és mégsem valósul meg azonnal, mert tenni kellene érte, kitartóan, hosszabb ideig. Minden eredmény tőlünk függ, riasztó.

Mi történik ilyenkor? Toporgunk egy helyben, vesztegetjük az életünket, számtalan örömteli helyzetet nem élhetünk át, nem élvezhetjük munkánk gyümölcsét. Akármilyen helyzetben vagyunk, ne várakozzunk. Mindig van olyan teendő, amelyet már most megtehetünk álmaink megvalósításáért akármilyen kilátástalanak is látszik helyzetünk. Kezdjük el és az apró lépés is elindítja a többi lépést. Ezt saját tapasztalatból mondhatom neked. A jelenben élj ne a jövőben. A jövőt eltervezheted most, de megvalósulni a jelen helyzetben tett eredményeid fognak. Hiába tervezgeted ma a csodás jövőt.

A kibővített cikket itt olvashatod http://www.hetkoznapitunderkedesek.hu/2011/01/12/kezben-tartott-elet/

Bartha Andrea

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.