... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   márc 11

Érthetetlen női beszéd

Megkapod az élettől azt, amit kívánsz?

De mit is kívánsz egyáltalán? Valamivel több megértést a kedvesedtől? Vagy inkább több szabadidőt, hogy több időd maradjon önmagadra, hogy teljesüljenek vágyaid, kívánságaid? Örülsz, ha a vágyaidra gondolsz vagy inkább szomorúság fog el? Különösen a nők szenvednek ettől. Úgy érzik, hogy a valódi élet valahol máshol zajlik.  A nők közül csak kevesen tudnak érvényt szerezni akaratuknak, a „gyengébbik nem”  Nincs szükség arra, hogy férfi módjára kezdjünk el viselkedni, egyszerűen csak tanuljunk meg tisztán és érthetően, határozottan, utalgatás nélkül kommunikálni. A nők sokszor komoly fejtőrést okoznak a férfiaknak. Mi nők rengeteg olyan mondatot használunk, amely csak számunkra egyértelmű. Férfi legyen a talpán, aki kihámozza belőle a lényeget. A legtöbb nő számára nem az érvényesülés a legfontosabb, hanem a harmónia. A harmóniába beletartozik az a fajta eggyé válás ahol a férfi és a nő szinte kimondatlanul is megérti egymást. Hát ez volt a mese habbal! A férfiaknak viszont szükségük van az egyértelmű, világos lényegre törő beszédre

Ismerősek számodra ezek a gondolatok?

Mindig azt hittem, hogy ezt magától is tudja.

Nem értem miért nem teszi meg az első lépést magától?

A nőkkel sokszor előfordul, hogy vágyaiknak sokszor nem saját maguk a szószólóik. Sok nő meg van győződve róla, hogy a férfiaknak egyértelműen értenie kellene, hogy miről is beszélünk mi nők. Ezzel ellentétben a férfiak nem értik a sokszor körül írt, mesével átszőtt mondanivalónkat. Mint nő nekem is nehéz ezt használni, de ez így van, és ezért igyekezzünk időnként legalább „férfiasan” kommunikálni.

Bár vannak férfiak, akik egészen jól értik a nők „titkos nyelvezetét”

Sokszor elfordul, hogy a férfi akár a húszadik utalgatásra, körülírásra sem reagál a kedvünk szerint, ilyenkor a sértődés helyett érdemes elgondolkozni megfelelően kommunikáltuk e mondanivalónkat. Saját érdekünkben használjunk érthető és egyértelmű kommunikációt a burkolt beszéd helyett, ha  kielégítő és harmonikus életet szeretnénk, ha azt szeretnénk, hogy ne csak a nő társaink értsenek minket. Legyünk kreatívak a fogalmazásban, beszéljünk a férfiak nyelvén,de női gyengédséggel. Van rá mód, hogy így is megőrizzük kedvességünket, nőiességünket, szeretetreméltóságunkat.


Bartha Andrea

www.hetkoznapitunderkedesek.hu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.