... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   szept 22

Kicsi lélek

Volt egyszer egy lélek, aki fénynek ismerte önmagát. Vadonatúj lélek, lévén türelmetlenül vágyott a megtapasztalásra.

„Én vagyok a fény­ mondogatta -, én vagyok a fény.” Ám mindaz, amit erről tudott és mondott, nem helyettesíthette a megtapasztalását. Márpedig abban a birodalomban, ahol ez a lélek felbukkant, semmi más nem létezett, csak fény, fény és fény. Valamennyi lélek nagyszerű volt, valamennyi lélek csodálatos volt, és valamennyi lélek az én fenséges fényemmel ragyogott. Ilyenformán a szóban forgó kis lélek úgy érezte magát, mint gyertyaláng a napsütésben.

kék gyertya

 

A legnagyobb ragyogás közepette, melyhez ugyan maga hozzátette a sajátját, nem láthatta önmagát, nem tapasztalhatta meg önmagát annak, Aki és Ami Valójában.
Majd az történt, hogy ez a lélek epekedve sóvárgott megismerni önmagát. És oly hatalmas volt a vágyódása, hogy így szóltam egy napon:

– Tudod-e, kicsike, mit kell tenned, hogy kielégíthesd a te hatalmas vágyódásodat?
– Mit, Istenem, mondd, mit? Bármit megteszek! – kiáltotta a kicsi lélek.
– El kell választanod magad tőlünk, többiektől – válaszoltam.
– Folyamodj a sötétséghez!
– Mi az a sötétség, ó Szentséges Egy? – kérdezte a kicsi lélek.
– Az, ami te nem vagy – válaszoltam, és a lélek megértette.
Követte a tanácsomat. Eltávozott a Mindenségből, és egy másik tartományba költözött. Ebben a tartományban a lélek rendelkezett azzal a hatalommal, hogy megtapasztaljon mindenféle sötétséget, és meg is tette.
Ám a sötétség közepette egyszer csak felkiáltott: „Atyám, atyám, miért hagytál el engem”.Miként te, amikor a legsötétebbnek tartott időket éled.

Én azonban soha nem hagylak el téged; mindig melletted vagyok, és készen állok rá, hogy emlékeztesselek arra, Aki Valójában Vagy; és mindig készen állok rá, hogy hazahívjalak.

Ezért mondom, hogy legyél a fény a sötétségben, és ne átkozd a sötétséget.
És ne feledd, hogy Ki Vagy, olyankor sem, amikor mindenfelől körülfog mindaz, ami nem vagy. Csak adj hálát a teremtésért, akkor is, ha éppen a megváltoztatására törekszel.


És tudd, hogy amit a legnagyobb megpróbáltatásod idején teszel, az lehet a legnagyobb diadalod. Mert az általad teremtett tapasztalat annak a kinyilvánítása, Aki Vagy, és Aki lenni Akarsz.

Szerző: A Teremtés Misztikája

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Fürediné Kiefer Edit szerint:

    Ez nagyon tanulságos történet volt.A tapasztalás jelentőségét is meg lehet ebből érteni, elsőnek azt, hogy a kis fény világított a sötétségben/küldetés, feladat/,másodiknak azt, hogy az Atya a nehézségben is a kis fény mellett áll.A tapasztalat az,aki vagy,akivé akarsz válni.Ez a mondat jelentős,nagy változást jelent.

    [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.