... betűkben a sorsod, számokban a jövőd... számmisztika, névelemzés, babanévmágia, boszi-suli, önismeret, önfejlesztés
 

…betűkben a sorsod, számokban a jövőd…


   jan 13

Önbizalom hete

Mikor, ha nem január hónapban kell használni az önbizalmunkat? Újra feleleveníteni az „ÉN” erősségeit, jó tulajdonságait, kimagasló eredményeit :) Vagyis Önmagad nagyszerűségét :)

 

A kezdet hónapja, akkor válik sikeressé, ha „valamit” el is kezdesz vagy újra kezdesz, a halogatás és a „nem tudom megcsinálni” helyett!

 

Az önbizalom a TE hozzáállásodon, a Te gondolkodásodon, cselekedeteiden és érzelmeiden múlik!

 

Ha sok kudarc ért már, akkor, lehet, hogy el sem tudod képzelni, hogy milyen egyszerű és csak legyintesz… (a legyintés, a halogatás és az érdektelenség megtestesítője – feladni azt, ami akár nagyszerű is lehetne…)

Írhatnék itt, mindenféle nagyszerű idézetet másoktól, de inkább azt mondom el, hogyan szoktam visszaszerezni az önbizalmam, amikor elveszítem :)

Őszinte leszek, ritkán megy egyik napról a másikra… de nem is az a cél, hogy pillanatok alatt legyőzzük a félelmet, hanem hogy megértsük, kezeljük a sikertelenséget és ne halmozzuk a kudarcokat, ahelyett hogy cselekednénk!

 

Amikor a sok apró kudarc és visszautasítás felhalmozódik bennem és eléggé padlón vagyok ahhoz, hogy észrevegyem, hogy ÉN tudok csak változtatni a dolgaimon és egyedül kell előre lépnem – olyankor átmegyek sok apró keserűség-fázison, mire felismerem a saját lehetőségeimet újra  :)

 

Először mindig felelőst, hibást keresünk (ez nem tartotta be, amit ígért, az nem tette meg, amit mondott… meg a politika, meg a bankok, meg az anyósom, meg a párom… stb…)

 

Aztán (én) rájövök, hogy nem erre meg arra kéne hivatkoznom vagy mutogatnom, hanem másként kellett volna csinálnom…

 

Utána jön az önmarcangolás, miért nem voltam előre látó, miért nem volt B és C tervem is… miért vagyok ilyen tehetetlen és béna, miért hittem el megint amit ígértek, amikor nem először csinálták …stb…

…és elkezdem utálni magam… és ezt még tetézi az ismerőseim, rokonaim folyamatos rosszallása, károgása is… (mindez persze, óvó szeretet álcájába bújtatva)

 

Ilyenkor jön 1-2 jó lehetőség, amibe aztán nem merek belefogni, mert félek piszkosul az újabb csalódástól, kudarctól… (persze volt olyan is, hogy évekig nem csináltam semmit, mert mindentől rettegtem – mi lesz ha nem sikerül, ha megint rajtam csámcsognak a szomszédok, a barátaim vagy a főnököm, megint visszaminősít?? )

Minél több ideig nem mertem kezdeményezni, belekezdeni 1-1 új dologba, annál kisebb volt az önbizalmam.

 

Ugye Te is voltál már ebbe a cipőbe?

–          elmenekülni egy szerelem elől, mert biztosan csalódás lesz a vége (maradjunk inkább a jól megszokott kapcsolatban, érzelem nélkül, de biztonságban)

–          elhárítani egy-egy jó üzleti ajánlatot, mert mi van ha pénzügyi bukás lesz belőle

–          elhessegetni minden lehetőséget, mert lehet, hogy örülni fognak az ellenségeid, rosszakaróid ha nem sikerül (kinevetnek, megköveznek és évek múlva is felhánytorgatják majd)

 

 

Mi kell az Önbizalomhoz?

 

Önszeretet kell!

Ha éppen nem tudod szeretni magad, akkor haragszol magadra és az ellened vétkezőkre, akiknek szintén nem tudtál megbocsátani. Amíg nem tudsz megbocsátani, elengedni a múltat, addig magadat sem tudod szeretni!

…és ha magadat sem szereted, akkor éppen senkit sem szeretsz! Hiába is mondod, hogy ettől még te szereted ezt meg azt- ha magadat utálod is!

Ez önáltatás!

 

Ez most kemény lesz- kösd fel a gatyád!

Amikor nem szereted megad, akkor nem szereted igazán a szívedhez közel állókat sem! Nem szereted a gyerekeidet, a jó tevőidet, a segítőidet sem!

 

Velem is számtalanszor előfordul és a gyerekeimmel való viselkedésemet figyelembe véve jövök rá, hogy baj van az önszeretetemmel! Nem úgy olvasom a mesét, nem úgy építem a hóembert, nem úgy beszélek velük, ahogyan szoktam, amikor boldogságban és elégedettségben úszom. Mondom én, hogy szeretem, érzem is – de csak adagolom a szeretetet, nem pedig áramoltatom! És ez nem az igazi szeretet!

 

Ilyenkor szoktam megbocsátani magamnak és mindenki másnak! Megbocsátom, elengedem a kudarcokat, fájdalmakat, félreértéseket—mindent ami köt a rosszhoz, a múlthoz! Ha kell takarítok a lakásban, a szekrényben és auratisztítást is csinálok, hogy kívül-belül rend legyen az életemben.

—és elmondom a megerősítő mondataimat: szép vagyok, okos, egészséges, ügyes, gazdag…. és a végére mindig ezt:szeretem magam és az egész Világot! :)

 

Amikor megbocsátásom teljes, akkor érzem, ahogy az életenergia, a szeretetenergia szabadon áramlik bennem és az egész világ, szerethető lesz :)

 

Aztán figyelem magam, hogy mit érzek, amikor a gyerkőceimre nézek—és tudom, érzem a különbséget a 2 féle szeretet közt.

Ez 2 külön valóság – mindkettő az én valóságom volt, de az egyik a fuldokló múlt hamis önazonossága, a másik pedig a szeretet valósága :)

 

Amikor Te is megérzed a 2 valóság közt a különbséget, akkor már tudni fogod, hogy melyik a Te Valódi Éned :)

Hazataláltál :)

Ez mindig a legelső és legnehezebb rész (részletesen leírtam a megbocsátás, szertartását A Szeretet KisKönyvecskéjében  http://nevedbenasorsod.hu/a-szeretet-kiskonyve )

E nélkül nem fog menni SEMMI, ha ezt nem az első helyre teszed! Sem az önbizalom, sem az önmegismerés, sem a boldog párkapcsolat, sem az önfejlesztés…

 

Utána jöhetnek csak a megerősítések, a célok, a megvalósítás! Mert ugye egy problémákkal teli, félelemben élő embernek hiába is mondjuk, hogy erősítse magát, azzal, hogy okos, ügyes és minden problémáját meg tudja oldani!

Mint mikor a szekrény tele van szennyes ruhákkal és te a tetejére még azért begyömöszölöd a tiszta kivasaltakat. Felesleges – nem lesz rend a szekrényben, sem tisztaság – pár élire vasalt ruhától!

Ugyanígy a fejedben-szívedben sem lesz rend, ha a felesleget nem selejtezed ki először!

 

Amikor elfogadod magad, szereted magad – utána lehet építeni az önbizalmat :)

 

Írd le, hogy miben vagy nagyszerű és egyedi, hány féle dolgot tudtál befejezni amit elkezdtél! A töltött paprika megcsinálásától kezdve, a gyerkőcöd iskolai felvételéig, írj össze mindent :)

 

…és legvégül írd össze, hogy mit szeretnél elérni

–          új munka

–          új pasi

–          jobb kapcsolat

–          új tanfolyam

–          bármi, ami még hiányzik a boldogságodhoz

 

Az önbizalom elengedhetetlen része az önfejlesztés, az új kapcsolatok, új tanulnivalók megszerzése, ápolása, kamatoztatása!

 

Ha szereted magad, akkor tudod, hogy bármit elérhetsz és bármit megvalósíthatsz. Nem lesz benned kétely, akkor sem ha le akarnak beszélni róla – ha érzed a szívedbe, hogy szeretnéd megvalósítani!

Ha van benned, szenvedély, vágy és kitartás, akkor sikerülni fog :) 2013.-ban a szeretettel, szenvedéllyel végzett dolgok, munkák, kapcsolatok lesznek sikeresek!

 

… és mi van akkor, ha kudarcot vallasz? – kérdezed most

-Valamit rosszul csináltál, amiből tanulnod kell, hogy többet ne kövesd el, … vagy nem hallgattál a szívedre a kivitelezés alatt végig (hanem beengedted mások félelmeit is az életedbe) és még sorolhatnám… de nem ez a lényeg!

Nincsenek kudarcok – csak hosszabb a kifutási idő, amíg sikerülnek a terveid (persze szükség van kitartásra és a folyamatos újításra, egyszerre, egymással párhuzamosan!)

 

A Chanel 5 parfümről, ugye hallottál?

És a Chanel 1-ről? 2-ről?

 

Ha mindenki 1 próbálkozás után feladta volna, akkor nem lenne parfüm, villanykörte, robbanómotor, telefon, lottó és semmi sem :)

Ne a sikertelenség rémképeit dagaszd óriásira, hanem a szenvedélyes élettel végzett feladataidat kezd el megvalósítani!

Ez a következő hét feladata :)

Megbocsátás, elengedés, önszeretet, önbizalom, önfejlesztés= Hazatalálás Önmagadhoz!

Találd meg azt, amit szenvedéllyel tudsz csinálni :)

Írd meg, mik történtek veled a héten? Hogyan sikerült megszeretned Önmagad újra? :)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. Moncsi64 szerint:

  Nekem az önbizalmammal, és az önszeretetemmel soha nem volt gond. Már diákként is mindig azt mondták a tanáraim, hogy kétszer álltam sorba, amikor az önbizalmat osztogatták. :-)
  Úgy gondolom az idei és a távlati terveim is ezt tükrözik. Tudom, hogy nálam sokkal jobb írók, és költők vannak, de azért még én is sikeres lehetek köztük. Most ezen munkálkodok. Még tavaly mikulás után adták ki első könyvemet. Hétvégén engedélyeztem a bolti árusítását. Remélem sikeres lesz. A kapott szerzői jogdíjból ki akarom adatni a verseimet is.
  Múlt héten voltam egy statiszta fotózáson. Szeretném, ha a statiszta szerepnél kicsit jelentősebb szerepet is kapnék.
  És a lényeg, hogy elinduljak a 2014-es választásokon a mozgássérültek független képviselőjeként.
  Ha újra vannak céljaim, terveim, ezeket is meg tudom valósítani, csak kitartás, önbizalom és munka kérdése.

  [Reply]

 2. Moncsi64 szerint:

  Ja, és az olyan kisebb terveimet, mint az Oriflame Wellness Klub, meg a többi internetes üzletecském fellendítése, még nem is említettem.
  Na meg a munkám. Irodai recepción dolgozok. Szeretek minél több emberrel megismerkedni. Nagyon jó érzés, amikor az utcán,. vagy csak a telefonban megismernek. :-)

  [Reply]

  Manita Reply:

  Gratulálok!!
  De tényleg :) Ugye aki állandó mozgásban, lelkesedésben él-és sok félét csinál, annak előbb utóbb lesznek sikerei, nagyobb lesz az önbizalma és ezzel a Világ is kinyílik :)

  [Reply]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.